Mehmet Coşkundeniz Aşk nefrete nasıl dönüşür?
HABERİ PAYLAŞ

Aşk nefrete nasıl dönüşür?

Gönül ister ki; bir aşk iyisiyle, kötüsüyle yaşandıktan sonra taraflar saygı çerçevesinde ayrılabilsin. Ama işler böyle olmuyor ne yazık ki. Birbirini deli gibi seven insanlar, ilişki bittikten sonra nefret dolu olabiliyor. Gelelim sorulara...

2 yıl çok güzel bir ilişki yaşadıktan sonra olaylı şekilde ayrıldık. Şimdi ondan nefret ediyorum. Ama böyle hissetmek de canımı sıkıyor. Nasıl bu hale geldim?  HANDAN

İlişkimizde benim birkaç küçük hatam oldu. Bunu kabul ediyorum. Ama onun da hataları vardı. “Senden nefret ediyorum” deyip beni terk etti. Oysa ben onu hâlâ seviyorum. MURAT

Haberin Devamı

Aşk nefrete nasıl dönüşür

İŞTE İLİŞKİNİN NEFRETE DÖNÜŞMESİNE NEDEN OLAN UNSURLAR...

1-UYUMSUZ KİŞİLİKLER

Evet, ilişkinin başında bu sizin için çekici bir durum olabilir. Onu tanıma fikri, keşfetme fikri cazip gelebilir. Ama bir süre sonra kişiliklerinizin tamamen uyumsuz olduğunu fark ettiğinizde çatışmalar başlayacak ve aşkınız nefrete doğru yol alacaktır.

2-EGOLARIN ÇATIŞMASI

Büyük egolar, en mutlu ilişkileri bile birkaç ay içinde yok edebilir. Egonuzu törpüleyemeyen biriyseniz, hele hele karşınızdaki de tıpkı sizin gibiyse kaçınılmaz son sizi bulacaktır. Birbirinize egolarını kabul ettirmeye çalışırken aslında kendinizi nefretin kucağında bulacaksınız.

3-ALTTAN ALMAYI BİLMEMEK

Haklı olduğunuzu iddia ettikçe, alttan almayı bilmedikçe aşkınızın nefrete dönüşmesi işten bile değil. Kişiliklerinizin çatıştığı noktada taraflardan biri alttan almak zorunda. Aksi takdirde sevgilinizin nefret objesi haline dönüşebilirsiniz.

4-KISKANÇLIK VE GÜVENSİZLİK

İlişkide şüphe uyandıran davranışlar kıskançlığa, kıskançlık da güvensizliğe yol açar. Böyle bir durumda sevgiliniz sizi sürekli takip eden biri haline dönüyür. O takip ettikçe siz onu paranoyak olmakla suçlarsınız. sonunda ikiniz de birbirinizden nefret edersiniz.

5-KIRIK GÖZLÜ OLMAK

Sevgiliniz yanınızdayken gözleriniz fer fecir halindeyse (biz buna gözü kırık olmak diyoruz) bir üst madde devreye girer. Yani kıskançlık ve güvensizlik. Ayrıca herkes saygıyı hak eder. Sevgiliniz yanınızdayken ürekli birilerine bakıyorsanız ona saygı duymuyorsunuz demektir

Haberin Devamı

6-FARKLI BEKLENTİLER

İlişkinin başında, aşkın da heyecanıyla karşınızdakinden sadece romantizm bekliyordunuz. Ama artık durum değişti. Birbirinizin beklentileri farklıysa ve taraflar bu beklentileri yerine getirmek için uğraşmıyorsa aşkınız nefrete dönüşebilir.

7*HAYAL KIRIKLIKLARI

Sevgiliniz sorumluluklarını yerine getirmiyor. Sözlerini tutmuyor. Size davranışları negatif yönde değişti. İşte tüm bunlar sizde tarifi zor hayal kırıklıkları yaratıyor. Bu hayal kırıklıklarının da öfke patlamalarına ve nefrete yol açması kaçınılmaz.

8-İNADINA DAVRANMAK

Sevgilinize yapmasını istemediğiniz şeyleri söylediğiniz halde değişmemekte ısrar etmesi nefret sinyalidir. Örneği, el şakalarından hoşlanmadığınızı defalarca söylemenize rağmen bunu yapmaya devam etmesi sinirlerinizi zıplatır.

9-KONTROL MANYAĞI OLMAK

Gittiğiniz her yeri, yaptığınız telefon konuşmalarını, sosyal medyadaki hesaplarınızı, mesajlarınızı, e-postalarınızı, kısacası hayatınızdaki her şeyi kontrol eden bir sevgiliden nefret edilmez mi? Elbette edilir. Kimse kimsenin hayatını bu şekilde kontrol edemez.

Haberin Devamı

10-YALANCILIK VE ALDATMAK

İhanetin affı yoktur. Sevgilinize ihanet ettikten sonra onun sizi affetmesini ve hiçbir şey olmamış gibi ilişkinizin devam edeceğini düşünmeniz saçmalıktır. Aldatırsanız, yalanlarla kandırırsanız sevgiliniz sizden sonsuza kadar nefret edecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder