Mehmet Coşkundeniz Aşk pandemiye yem oldu gitti
HABERİ PAYLAŞ

Aşk pandemiye yem oldu gitti

Durum çok vahim dostlar çok... Bana gelen şikayetler, yardım istekleri, pandeminin aşkı ve aşıkları yiyip bitirdiğini gösteriyor. Çift olanlar aynı evin içinde birbirini yiyor. Karantinaya birbirlerinden uzak yakalanan aşıklar, WhatsApp üzerinden yüz yüze olduğundan daha kötü kavgalar ediyor. Kimsenin tahammül gücü kalmadı. Peki ne yapılacak? Salalım gitsin, pandemi yensin mi?

COVID-19denen bela, dünyayı etkisine aldığından beri hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı söylendi, yazıldı, çizildi. Şimdi romantik davranıp, “Bu kadar da kafaya takmayın canım, elbette düzelir” diyemeyeceğim çünkü her gün gelen olumsuz haberler bizi epey dibe itiyor. Nasıl itmesin, insanlar ölüyor. Aramızda yakınları ölenler de vardır, eminim. Hiçbirimiz daha önce böyle bir şey yaşamadık. O yüzden ne yapacağımızı, hangi durumda nasıl davranacağımızı bilmiyoruz.

Haberin Devamı

Bilmemek bizi tedirgin ediyor, tedirgin oldukça elimiz ayağımıza karışıyor, kırıcı olmayalım derken daha fazla incitiyor, durumu düzeltmeye çalışırken de iyice çamura batıyoruz. Ama, hayatlarımızı alt üst eden bu gerçekliğe uyum sağlamazsak durum çok daha kötüye gidecek. COVID-19, insanların canını alıyor ama böyle giderse, içimizdeki yaşama sevincini, aşk heyecanını, paylaşma duygumuzu da alıp götürecek.

Peki bunun tersini düşünelim. Pandemi, çiftlerin birbirine yakınlaşması için bir fırsat olabilir mi? Bazı açılardan mümkün. Tabii bunu okuyanlar arasında, eşiyle, sevgilisiyle aynı evin içinde 50 gün geçirip de alaylı alaylı gülenler olduğunu tahmin edebiliyorum. Merak etmeyin, ben de aynı durumdayım.

Hayat arkadaşımla aynı evin içindeyiz günlerdir. Ama açıkçası biz bunu yakınlaşma fırsatı olarak değerlendirdik ve başarılı da olduk. Şimdi size hem kendi tecrübelerimden hem de bana gelen maillerden yola çıkarak geldiğiniz noktayı nasıl düzeltebileceğinizi anlatacağım.

KİŞİSEL ALAN AYIRMAK

Hafta sonları sokağa çıkamıyoruz. Hafta içi de sorumlu vatandaşlar olduğumuz için kısıtlı olarak sadece alışveriş için en fazla yarım saatliğine dışarıda kalıyoruz. Bu nedenle kişisel alanlarımız epey daralmış durumda. Ama yine de aynı gün içinde farklı odalarda farklı şeyler yapabiliyoruz. Birimiz, dizi izlerken, diğerimiz başka odada kitap okuyabiliyor örneğin. Ya da evin bulunduğu sokakta birimiz kısa süreliğine yürüyüşe çıkarken diğerimiz, balkonda vakit geçirebiliyor.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYA KULLANIMI

Kendimize ait sosyal medya hesaplarından gün içinde arkadaşlarımızla iletişim halindeyiz. İkimizin ayrı ayrı arkadaşları olduğu gibi, ortak bir çevremiz de var. Paylaşımlarımızı birbirimize gösterip keyifli anlar yaşıyoruz. Ayrıca bazen arkadaşlarımızla sosyal medyanın olanaklarıyla sanal buluşmalar yaşıyoruz, bazen de kaç kişinin takip ettiğine bakmaksızın canlı yayınlar yapıyoruz. Böyle güzel vakit geçirebiliyoruz.

MUTFAK SIRLARI

Bence bu dönem çiftleri birbirine yakınlaştıracak en önemli yer mutfak. Birlikte yemek yapın. Ya da siz ona yapın. Olmadı o size yapsın. Denemelere girişin. Hiç yapmadığınız yemekleri deneyin. Yaptığınız yemekleri sosyal medyada paylaşın. Başkalarından tarifler alıp uygulayın. Akşam sofrayı birlikte kurup yemeğinizi yiyin, ertesi gün hangi yemeğe odaklanacağınızı konuşun. Tatlılar, kekler, poğaçalar, ekmekler de cabası. Yemek insanları yakınlaştırır.

Haberin Devamı

HABERLERDEN UZAK DURMAK

Ben mesleğim gereği bunu yapamıyorum ama siz yapın. Şu anda her bültende olumsuz haberler var. Her haber virüsle ilgili. Kaç kişi ölmüş, kaç yeni vaka var, kaçı yoğun bakımda, toplam ölüm kaç oldu, toplam vaka sayısı kaç... Bakın bu olumsuzluk sizi umutsuzluğa sürükler. Umutsuzluk eşinizle, sevgilinizle ilişkinizi kötü etkiler. Bunun yerine birlikte olduğunuz insanla pandemi sonrası yapmak istediklerinizi konuşun. Planlarınızı, hayallerinizi anlatın.

SORUNLARI ERTELEMEK

Pandemi öncesi aranızda var olan sorunları konuşacak zamanda değilsiniz. Siz olumlu olsanız bile içinde bulunduğunuz durum buna pek elvermiyor. Sorunların üzerini kapatın demiyorum ama konuşmayı bir süre erteleyin. Şu anda olağanüstü bir durumdayız, buna bir de sorunlarınızı konuşarak daha olağanüstü bir durum eklemeyin. Şimdilik bulunduğunuz noktada kalın. Hem belki de pandemi sebebiyle yakınlaşacak ve o sorunları kendiliğinden halledeceksiniz.

COVID-19 BELİRTİLERİ BAŞKA NEREDE VAR?

COVID-19’un belirtilerini sayalım. Ateş, ani terleme, mide bulantısı, halsizlik, boğaz kuruluğu, kuru öksürük... Şimdi düşünelim. Eşiniz ya da sevgiliniz telefonunuzu eline aldı. Sizde birden ani terleme, ateş, mide bulantısı, halsizlik, boğaz kuruluğu baş gösterdi. “Bu numara kimin?” ya da “Bu mesajlaştığın kişi kim?” diye sordu. Cevap öncesi kuru öksürük... Ne kadar da COVID-19 değil mi?

Aşk pandemiye yem oldu gitti

Başakşehir'in Norveçli oyuncusu Frederik Gulbrandsen de kız arkadaşı model Malene Pedersen ile İstanbul’da karantinada. Gulbrandsen “Kız arkadaşımla 2 aydır evdeyim. Çok sıkıldım" diye açıklama yapınca sosyal medyada ‘Sen de sıkılırsan biz ne yapalım?’ yorumları yapıldı. Hatta birçok kulanıcı “Yer değiştirelim o zaman” diye espri yaptı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder