Mehmet Coşkundeniz Aşkı bir mucizeye çevirebilir misin?
HABERİ PAYLAŞ

Aşkı bir mucizeye çevirebilir misin?

Aşkın kendisi mucizedir ama uzun, mutlu ve sevgi dolu bir ilişki yaşamak daha büyük mucizedir. Herkes böyle bir ilişkinin hayalini kurar ama pek az kişi bunu başarabilir. Tabii ki bu kendiliğinden olmaz. Şu an yaşadığınız romantizmi çok daha uzun vadeye yayabilmek ancak ciddi bir çaba, koşulsuz bağlılık ve duygusal paylaşım gerektirir. Örneğin her koşulda dürüstlük gerekir. Küçük yalanlar, başka yalanları, o yalanlar da daha büyüklerini tetikler. Bir kez yalan söylemeye başladığınızda, bu yalan ortaya çıkmasın diye, başka yalanlar devreye girer. Bir süre sonra bakmışsınız ki, ilişkiniz tamamen yalanlar üzerine inşa edilmiş. Dürüstlük hem kendi benliğinize hem de sevgilinizin kişiliğine saygı demektir. Doğrular bazen üzücü olsa bile dürüstlükten vazgeçmemek mucizenin birinci koşuludur. Uzun ve mutlu ilişkilerin sırrı, tarafların uyumluluğa ve paylaşıma dayalı ortak bir yaşam oluşturmasıdır. Farklı bakış açılarınız, farklı ilgi alanlarınız olabilir. Bunlar sizi, siz yapan özelliklerdir. Bunlardan vazgeçmeden, ikinizin kuracağı üçüncü bir hayat gereklidir. Bu hayat sizin ortak noktalarınızdan oluşacaktır. Sadece duygusal paylaşım değil, maddi, manevi tüm paylaşımlarınızın ortaya konulduğu bir hayat...

Haberin Devamı

Aşkı bir mucizeye çevirebilir misin

TAKIM OLABİLMEK

Ayrıca takım olmayı da başarabilmelisiniz. Birinizin güçlü yönü, diğerinizin zayıf tarafını tamamlar. Böylece bir takım oluşturursunuz. Mücadele gücünüz artar, daha dirençli davranırsınız. Ancak, birbirinizin zayıf yönlerini kullanarak üstünlük sağlamaya kalkarsanız ilişkinin temeline dinamit koymuş olursunuz. Siz asla birbirinizin rakibi olmayacaksınız. Aynı takımın iki başarılı oyuncusu olacaksınız. Mutlaka ve her koşulda çözümden yana olmalısınız. İlişkinizde sizi rahatsız eden şeyleri içinize atıp kocaman bir dağ oluşturmasına izin vermemelisiniz. Uğradığınız hayal kırıklıklarını sevgilinizle konuşup çözmek yerine biriktirirseniz bir süre sonra ya misilleme yapmaya başlarsınız ya da ondan nefret edersiniz. Tartışmaktan, konuşmaktan çekinmemelisiniz. Üstelik kimse medyum değil, yani siz söylemezseniz sevgilinizin yaşadığınız hayal kırıklığını nasıl anlasın? Güven meselesi de çok önemli. Uzun ilişkiler ancak ve ancak güven duygusunun üzerine kurulur. Sevgilinizin her an sizi aldatacağından, bir başkasına kapılacağından şüphe duyuyorsanız kendinizi bir sorgulayın. Çünkü burada problem o değil, sizin özgüven eksikliğiniz. Şüphe parazittir. Sizi de ilişkinizi de kemirir, bitirir. Aklınızdaki soruları sormaktan çekinmemelisiniz. Alacağınız en kötü yanıt bile içinde bulunduğunuz şüphe durumundan çok daha iyidir.

Haberin Devamı

AYRIŞMAK DEĞİL UZLAŞMAK

Zaman geçtikçe belirgin fikir ayrılıklarınız ortaya çıkabilir. Sakin olun, bu fikir ayrılıkları ilişkinizi bitirmez. Doğru iletişim sayesinde daha olgun ve bağlılık içeren bir ilişki haline gelebilir. Yeter ki; uzlaşmaya gönüllü olun. Bu tür tartışmalarda “Dediğim dedik” şeklinde davranmak yerine onun ne söylediğini de dinleyip bir uzlaşma noktası bulmak zorundasınız. Her dediğini kabul edin demiyorum ama en azından saygı duyun. Paylaştığınız her an çok değerlidir. Bu anları unutulmaz bir hale getirmek de sizin elinizde. Birlikte yapacağınız aktiviteler hem çok güzel anılar biriktirmenizi, hem de aranızdaki sevgi bağının güçlenmesini sağlar. Bu iki unsur çok önemli. Bazen ilişkiniz çıkmaza girdiğinde bu anılar sizi kurtaracaktır.

Haberin Devamı

HERKES DEĞİŞİR

Hiç kimse ilk tanıdığınız andaki gibi kalmaz. Birçok etken insanın davranışlarını, fikirlerini değiştirebilir. Bu sizi şaşırtmasın. “Sen eskiden böyle değildin” deyip hala o ilk günkü sevgiliyi aramaktan vazgeçin. Emin olun zaman içerisinde siz de değiştiniz. Üstelik her ilişkide taraflar birlikte gelişir ve değişir. Aslında şahane bir şeydir bu. Birbirinizle konuşarak bu değişimleri öğrenmelisiniz. Ve plan yapmalısınız. Uzun süreli ve mutlu bir ilişki yaşayan çiftler, gelecek için birlikte karar alıp plan yapabilen çiftlerdir. Hayallerinizi konuşun. Bunları nasıl gerçekleştirebileceğinizi konuşun. Önce kısa vadeli, sonra daha uzun vadeli planlar yapın. Bu planları hayata geçirmek için uğraşmaya başladığınızda paylaşımlarınızın nasıl arttığını, ortak bir hayal peşinde koşmanın size nasıl iyi geldiğini görüp şaşıracaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder