Mehmet Coşkundeniz Aşktan kaçarak kurtulunur mu?
HABERİ PAYLAŞ

Aşktan kaçarak kurtulunur mu?

2.5 yıllık bir ilişkim var. Bu süre içinde belki de 50 defa ayrılıp barıştık. Bu barışmaların 40’ında da ben adım atmışımdır. Aynı sokakta oturuyoruz ve gördüğümde her şeyi unutuyorum. Ben bu işten e çok yoruldum artık. Taşınmaya karar verdim ama hem maddi hem manevi zora düşeceğim. Sizce ne yapmalıyım, kaçmak kurtuluş mu? Bu şekilde bitirebilir miyim? ● H.P.

Bu kadar çok ayrılıp barışma ne yazık ki ilişkiyi tüketir. Aslında o ilk ayrıldığınız an bu ilişki bitmişti. Çünkü ayrılık ciddi bir iştir ve sadece bir kez yapılması gerekir. Aksi takdirde yalancı çoban gibi hiç kimse bu ayrılıkları ciddiye almaz. Taşınma konusu tamamen sizin kararınız. Ancak kaçarak bu kısırdöngüden kurtulamazsınız. Aksine, bu ilişkinin tamamen bittiğini, bir daha asla geriye dönüş olmayacağını kabul etmeli, iradeli davranmalı ve yaşamınıza devam etmelisiniz. Üstelik bu kararınızı karşınızdaki kişiye direkt olarak söylemelisiniz. Bir tek kişinin hayatınızı tamamen farklı bir noktaya götürmesine izin vermemelisiniz.

Haberin Devamı

Sosyal medyada seks sohbeti yapıyor

41 yaşında, hiç evlenmemiş bir kadınım. Facebook’ta tanıştığım birinin mesajına cevap verdim. Tanıştığımız ilk günden itibaren evlenmek istediğini söyledi. Ancak bu adamın Facebook’ta tanıştığı yurt dışından kadınlarla kameralı görüştüğünü ve seks sohbeti yaptığını öğrendim. Bunu yüzüne vurduğumda inkar etti sonra da “Bekarım, arada yaparım. Evlenince olmayacak” dedi. ● LADY

Sosyal medyayı seks partneri bulmak ya da sexting (seks bohbeti) yapmak için kullanan, karşısındaki kadını sekse razı etmek için kullandığı taktikler işe yaramayınca “Ciddi düşünüyorum, seninle evlenmek istiyorum” diyecek kadar şahsiyet yoksunu duygu dolandırıcıları bunlar. Şöyle düşünün, insan bir kez bile görmediği birine nasıl evlenmek istediğini söyleyebilir? Diyelim ki etkilendi ve bunu ciddi şekilde hayata geçirmek istiyor, 7 ayda bir kez olsun görmeye gelmez mi? Sizi bir kenarda tutuyor ve bundan da ego anlamında tatmin oluyor. Arada bir size yazarak ilginizi de canlı tutmaya çalışıyor. Bu insanın duygularınızı daha fazla dolandırmasına izin vermeyin.

Haberin Devamı

Değişken tavırları artık beni bıktırdı

Sınıfımda hoşlandığım bir kız var. Özel bir muhabbetimiz olmadı ama esprilerime gülüyordu, beni gördüğünde selam veriyordu. Bir gün ders notlarını istediğimde bana telefon numarasını da verdi. Duygusal bir aşk şarkısı paylaştım, onu gördükten sonra tavırları değişti. 1 hafta ben yokmuşum gibi davrandı. Ama 1 hafta sonra muhabbetlere dahil oldu. Ne yapmaya çalışıyor? ● MERT

Sana kendini belli etmeye çalışıyor. Seni gidip duygularını açman için cesaretlendirmeye çalışıyor. Sana ilgisini belli ediyor ama o zamansız paylaştığın aşk şarkısı nedeniyle başkasına karşı ilgin olduğunu düşündüğü için kendini geri çekiyor. Daha ne yapsın? Artık onu en azından bir kahve içmeye davet etmen gerekiyor. İlk buluşmada duygularını açma elbette ama ona özel olduğunu hissettir. Gün içinde karşılaştığınızda selamdan daha ileri gidip hatırını sor, onunla ilgilendiğini göster. Sosyal medyada duygusal sözler, şarkılar paylaşmak yerine cesaretle karşısına çık.

Evlilik için acele ediyor

26 yaşındayım ve 2 evlilik yapıp boşandım. Şu anda konuştuğum birisi var. O da evlenip boşanmış. Ciddi düşünüyoruz ama ben tanışma süresini uzun tutup evliliği 2-3 yıl sonra gündeme getirmek istiyorum. O ise bir an önce ailemle tanışıp evlenmek istiyor. Benim iki evliliğim arasında 1 yıl var. Şimdi ise daha iyi düşünmek istiyorum. Ne yapmalıyım? ● DELAL

Haberin Devamı

Evlilik üzerinde gerçekten ciddi anlamda düşünülmesi gereken bir karar. Üstelik siz 2 kez evlenmişsiniz ve bir kez daha boşanma travmasını yaşamak istemiyorsunuz. Erkek arkadaşınızın evlilikte bu kadar aceleci olmasını pek anlayamıyorum. Acaba eski eşine “Bak ben sensiz de mutlu oluyorum” mesajı göndermek için mi böyle aceleci davranıyor? Bence sizin bu makul isteğinize olumlu yaklaşması gerekiyor. Bu konuyu onunla çok net olarak konuşun ve düşüncenizden taviz vermeyin. Bu sizin hayatınız. Sırf o istiyor diye istemediğiniz bir evliliğin içine girmemelisiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder