Mehmet Coşkundeniz Ayrılmak bu kadar zor mu?
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılmak bu kadar zor mu?

Beren Saat’in eşi Kenan Doğulu’nun doğum gününü kutlamak amacıyla yaptığı ‘ayrılık manifestosu’ şeklindeki paylaşım, son yıllarda gördüğüm en büyük isyandı.

Hayır, Beren Saat’in isyanı kendisine ihanet eden eşine değil. O defter çoktan kapanmış. Hatta ihanet, bütün yaşananların yanında bir teferruat olarak kalmış. Beren Saat, eşi ile kurdukları dünyanın yerle bir olmasına, bu nedenle yaşadığı devasa hayal kırıklığına, bundan sonra kimseye güvenemeyecek, bağlanamayacak olmasına isyan ediyor asıl. Bu yüzden “Boşanmak işin en kolay yanı” diyor... Boşanmak kolay ama ayrılmak zor...

Haberin Devamı

Belli ki Kenan Doğulu, ‘masumiyetini kaybettikten sonra’ kendini affettirmek için epey uğraşmış. Belli ki, Beren Saat de bunun için ona fırsat vermiş.

Ayrılmak bu kadar zor mu

Ama olmamış işte, o vazo bir kez kırıldı mı bir daha tamir olamıyor. Beren Saat aklının kabul ettiği ayrılığı, kalbine kabul ettirmekte zorlanıyor. Çünkü yeniden aynı şeyleri yaşamaktan korkuyor. İlk büyük aşkını trafiğe kurban veren, eşini ise ihanetle kaybeden Beren Saat, bir büyük kaybı daha kaldıramayacağını düşünüyor. Bu yüzden bir çırpıda gidemiyor... Ama ben biliyorum, bir sabah çok ferah bir şekilde uyanacak. Kendini çok rahatlamış hissedecek. Aklında bitirdiğini, kalbinin de kabul ettiğini görecek. Kısacası iyileşecek. İşte o zaman gidecek...

ZORLAMANIN ALEMİ YOK

Peki Kenan Doğulu neden tüm bunlara katlanıyor? Belli ki artık bu evlilik yürümeyecek, buna rağmen neden ısrar ediyor? Çünkü erkekler ayrılık gibi zor duygusal tecrübeler karşısında korkuya kapılırlar.

Ayrılmak bu kadar zor mu

Araştırmalara göre; erkekler ayrılığı kabullenmek için kadınlardan daha uzun bir süreye ihtiyaç duyuyor. Ortalama 5 yıl! Kadınların geçmişi hazmetme süresi ise 2 yıl.

Kadınlar ilişkilerinin neden yürümediğini tespit edip, kendi hatalarını sorgulayıp onları gelecekte tekrarlamamaya çalışıyor.

Erkeklerse daha ilişkilerinin neden bittiğini bile tespit edemiyor. Ayrılık yaşayan 10 erkekten 7’si “İlişkimin neden bittiğini bilmiyorum” diyor. Erkek terk edilme konusunda hazırlıksız. Terk edilince de sudan çıkmış balığa dönüyor.

Haberin Devamı

Ama işte zorlamak da fayda getirmiyor. Ayrıca ben Kenan Doğulu’nun pek yalnız kalacağını da sanmıyorum. Beren Saat’in dediği gibi, yeni şarkılar yazmaya devam edecektir...

Günün aşk sözü

Sana geldim kapatma gözlerini. Umutsuz aşkların bıraktığı tortuları temizleyip bir tek sana kalmak içim geldim, bak yüzüme...

Günün aşk tüyosu

Kimi istersen onu seç ama önce kendini seç. Kendin için yaşa, kendin için sev, kendin için aşık ol. Ancak o zaman bulabilirsin mutluluğun formülünü.

Günün diyaloğu

- Artık eskisi gibi değiliz.

- O zaman kendinizi yenileyin.

- Başarabilir miyiz?

- Aşkınız hâlâ ayaktaysa, evet...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder