Mehmet Coşkundeniz Beni sevginle öldürüyorsun
HABERİ PAYLAŞ

Beni sevginle öldürüyorsun

Çok sevmek harika bir duygu. Çünkü bu çok kişisel bir şey, sana ait. Birini çok sevmenin önünde bir engel yok. Duygularının yoğunluğu senin bu sevgiyi hem davranışlarınla göstermeni hem de sözlerinle anlatmanı sağlar. Ama burada olayın bir de diğer tarafı var. ‘Çok sevilen’ kişi... Seninle aynı fikirde mi acaba? Sen çok sevmekten mutlusun da o çok sevilmekten memnun mu? İşte bundan memnun olmayan bir kadınla tanıştım geçen gece. “Suçlayamam onu, beni çok sevmesini de engelleyemem ama ben artık boğuluyorum” dedi bana.

Haberin Devamı

“Seni bu kadar rahatsız eden şey nedir?” diye sordum. “Kendim olamıyorum, üstelik bir de kendimi suçlu hissediyorum. Çünkü onun sevgisine aynı şekilde karşılık verememek bende vicdan azabı yaratıyor. Evet, ben de seviyorum ama ben kendimi sadece sevgilimle ya da yaşadığım aşkla ifade etmiyorum” cevabını verdi.

DEVASA PARTİLER

“Lütfen belirgin örnekler verir misin?” diye devam ettim. “Mesela, devasa doğum günü partileri... Organizasyonu planlamaya neredeyse altı ay önceden başlıyor. Benim fark etmediğimi sanıyor ama hepsini biliyorum. Ona defalarca birkaç yakın dostumuzla sade kutlamalar istediğimi söyledim ama beni dinlemiyor ki...

Tekneler tutmalar, mekan kapatmalar... Hatta bir seferinde eğlence tırı tuttu ya! Tır diyorum, tır. Doluştuk tıra 30 kişi, kasasında parti verdik. Haydi bir iki kere tamam da artık eziliyorum ben bunun altında. Çünkü ben ona öyle doğum günü partileri planlayamıyorum. ‘Yapma’ dedikçe, ‘Ben seni çok seviyorum, içimden geliyor’ diye cevap veriyor.” Başka birçok kadının çok mutlu olacağı bu tarz kutlamalardan mutlu değildi.

“Ya da arkadaşlarıyla falan bir program yapacaksa, ‘Eşime bir sorayım’ demesi beni çok geriyor. Sormasın bana ya, gitsin arkadaşlarıyla otursun, sohbet etsin. Çünkü ben sormadan yapıyorum bunu. Bu rahatsızlığımı da anlattım ona ama dinleyen kim... ‘Karıcığım sen gitmemi istemezsen gitmem, onun için soruyorum’ diyor.”

ÇOK SEVMESİN BENİ

“Peki sen tam olarak ne istiyorsun eşinden?” “Çok sevmesin beni. Yani sevsin de sevme şekli böyle olmasın. Ayrıca size bir şey sorayım, madem seviyor, madem beni mutlu etmek için varını yoğunu ortaya koyuyor öyleyse neden beni dinlemiyor? Ben ona ‘Yapmanı istemiyorum’ dedikçe neden bu isteğimi dikkate almıyor?” “Olay sevgi boyutunu çoktan aşmış. Eşin bunu sadece seni çok sevdiği için yapmıyor, tamamen bencilce bir duyguyla kendini tatmin ediyor.

Haberin Devamı

Daha doğrusu bu yaptıklarıyla senin sevgini satın almaya çalışıyor.” “Tamam da alamıyor işte, aksine ondan uzaklaşıyorum giderek.” “Çok haklısın. Bunu onunla konuşmalısın. Biliyorum üzmekten korkuyorsun, hevesini, heyecanını elinden almaktan korkuyorsun ama başka çaren yok. Aksi takdirde tıpkı bana başta söylediğin gibi bir gün hiç nefes alamaz hale geleceksin. Ölmemek için de bu evlilikten kaçacaksın.”

BENİ GÜZEL SEV

Yüzü asıldı, tüm bunları eşine asıl söyleyeceğini düşünüyordu. “Haydi sana yardım edeyim” dedim, “Eşine söyleyeceklerini ben aktarayım sana...” “Beni güzel sev. Beni sözlerimi dinleyerek sev. Beni ne istediğimi anlayarak sev. Beni kendinden bir parça gibi değil, bir birey olarak sev. Ben seninle birlikte mutluyum ama sensiz de bir hayatım var. Senin de olmalı, sağlıklı olan da bu zaten. Böylece birbirimizi özleyebiliriz, birbirimizi besleyebiliriz.

Haberin Devamı

Her an her şeyi beraber yapmak, yapışık ikizler gibi yaşamak tüketir duygularımızı. Beni sevdiğini ifade etmek için büyük gösterilere ihtiyacın yok. Bana sarılman, sevdiğini söylemen, dudağıma bir öpücük kondurman inan bana her şeyden daha değerli. Beni ne kadar sevdiğini ben bileyim yeter, yaptığın o büyük gösterileri başkalarının görmesi benim için bir şey ifade etmiyor. Yine dostlarımızla buluşalım, eğlenelim ama benim için düzenlenmiş bir partide değil. Böylece birbirimize olan sevgimiz çok daha anlamlı olacak. Birbirimizin hayatını kısıtlamadan, birbirimizi sevgi gösterileriyle ezmeden yaşayacağız ilişkimizi.”

Yüzüme baktı, “Tam da benim söylemeyi istediğim şeyler bunlar” dedi. “Öyleyse” dedim, “Bunları söylemek için artık vakit kaybetme. Belki birazcık bozulacak ama söylediği gibi seni çok seviyorsa zaten anlayacak.” “Teşekkür ederim” deyip ayrıldı yanımdan. Çok sevmenin değil iyi sevmenin daha önemli olduğunu anlatmıştım ona. Şimdi sıra onun tüm bunları eşine anlatmasına gelmişti. Kim bilir, belki bir daha rastlaştığımızda anlatır nasıl sonuç aldığını...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder