Mehmet Coşkundeniz Benzerini değil uyumlusunu seç
HABERİ PAYLAŞ

Benzerini değil uyumlusunu seç

Hani arkadaşlarınız, dostlarınız arasında yeni sevgilisinden bahsederken “Ay, birbirimizin aynısıyız. Hep aynı şeylerden hoşlanıyoruz. Ne kadar güzel değil mi?” diyenler var ya? Onlara söyleyin yakında ayrılacaklar! Evet, bu kadar açık söylüyorum. Çünkü ilişkide devamlılığı sağlayan şey kişiliklerin benzeşmesi değil, çiftlerin birbirlerinden beklentilerinin uyumudur. Bir başka deyişle, senin ilişkiden beklentinle, onun ilişkiden beklentisi farklıysa, iki dünya bir araya gelse mutlu olmanız imkansız. Peki beklentiler hangi konularda farklılaşır?

Haberin Devamı

1-HAYALLER VE GERÇEKLER

Taraflardan biri daha duygusal ve romantizm dolu bir ilişki bekliyor. Diğer taraf ise gerçeklerden asla kopmuyor, her şeyi duygudan uzak, mantık çerçevesinde algılıyor. Böyle bir ilişkinin hem duygusal hem de mantık çerçevesinde sürmesi imkansız.

2-TUTUMLU VE CÖMERT

Para biriktirmeyi seven, ihtiyaçları dışında yapılan harcamaları israf sayan biri ile, parayı elinin kiri olarak gören, sadece sevgilisine değil dostlarına da cömert olan biri, mutlaka çatışır. Belki eşya alırken, belki muhallebicide hesap öderken...

3-SERÜVENCİ VE TEMBEL

Gezmeyi, yeni yerler keşfetmeyi, tatilde mutlaka bir yerlere gitmeyi seviyorsun. E bu serüveni sevgilinle yaşamak istiyorsun. Ama o tembel. Tatil gününde bile oturduğu yerden kalkmak istemiyor. En fazla bakkala kadar gidiyor, o da abur cubur almaya. Bence yalnız gezmeye devam edeceksin.

4-DÜZENLİ VE SAVRUK

Evdeki her şey çok düzenli. Tişörtlerini bile renklerine göre yerleştiriyorsun. Evde en ufak bir dağınıklığa tahammül edemiyorsun. Hayatına biri giriyor ve çorabını salonun ortasında çıkarıyor. Bir süre düzeltmek için uğraşsan da başarılı olamayacaksın.

5-KARİYERLİ VE İŞSİZ

İşini önemseyen, iyi yapan, çalışmaktan kaçınmayan ve kariyer basamaklarını düşünen biri ile “Ne iş olsa yaparım abi” diyen, hatta “Çalışmasam da olur” düşüncesini taşıyan biri... Ben sorayım size, böyle bir birliktelik mümkün mü?

6-EĞLENEN VE SIKILAN

Çalışmayı sevdiği kadar eğlenmeyi de seviyor. Konserleri, partileri kaçırmıyor. Oysa sevgilisi hiçbir yere gitmiyor. Gitse bile bir süre sonra “Sıkıldım ben” diyerek sevgilisine de o eğlenceyi zehir ediyor. İkisi de değişemeyeceği için, hadi bakalım geçmiş olsun.

Haberin Devamı

7-NAZİK VE KABA

Hayatındaki her işi nezaket çerçevesinde yürüten, insanların birey olma haklarına saygı duyan ve “Lütfen” “Teşekkür ederim” sözcüklerini çok sık kullanan biri ile nezaketten nasibini almamış birinin ilişkisi aslında daha başlamadan bitmiştir.

8-DÜRÜST VE YALANCI

Ne olursa olsun doğruyu söyleyen birisin. Yani dokuz köyden kovulmuşsun. Sevgilin ise yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmiş. Üstelik bunu da hayatın doğal akışı olarak görüyor. Bu durumda emin olun daha ilişkiye başlarken bile size yalan söylemiştir.

9-SOSYAL VE ASOSYAL

Geniş çevresi olan, ailesiyle, dostlarıyla zaman geçirmeyi çok seven biriysen, sevgilinse insan içine çıkmaktan kaçınıyor, ailesiyle bile kırk yılda bir görüşüyorsa sizin bir uyum sağlamanız mümkün değil. Sen onu değiştiremezsin ama bir süre sonra o seni kendine benzetir.

Haberin Devamı

10-EVLİLİK VE BEKARLIK

Sen evlenip yuva kurmak hatta çocuk sahibi olmak istiyorsun. Sevgilin ise oralı bile değil. Hatta evliliğin ne kadar kötü olduğunu, asla bir çocuğun sorumluluğunu alamayacağını söylüyor. Beklentileriniz mümkün değil uyuşmayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder