Mehmet Coşkundeniz Bir aşk biter yenisi başlar
HABERİ PAYLAŞ

Bir aşk biter yenisi başlar

Aşkla ilgili klişe cümleler ne yazık ki hayatımızdan bir türlü çıkmıyor. Hurafeler, kimin söylediği meçhul olan özlü sözler, sağdan soldan duyduğumuz ama gerçek olup olmadığı konusunda hiçbir fikrimizin olmadığı yargılar... İşte o yanlış bilinen yargıların doğruları...

1- İNSAN BİR KERE AŞIK OLMAZ

“İnsan sadece bir kez aşık olur. Diğerleri onun taklididir” sözü sadece romanlarda güzel. İnsan defalarca aşık olma potansiyeline sahiptir. Sadece birine aşıkken başkasına aşık olamazsın. Yani bir aşk bitince, diğeri başlar.

Haberin Devamı

2- İLK AŞKINI DA UNUTABİLİRSİN

“En unutulmaz aşk, insanın ilk aşkıdır” yargısı da yanlıştır. Evet ilk aşk, insanın o duygularla ilk karşılaştığı zamandır. Ama kim bilir, daha sonra yaşayacağınız aşklar çok daha unutulmaz, çok daha şiddetli olabilir.

3- BAŞKASINI SEVEBİLİRSİN

“Bir daha kimseyi sevemem, kimse de beni onun kadar sevemez” sözü için söyleyeceğim bir şey var: Seveceksin, ve sevileceksin. Üstelik daha çok sevecek, daha çok sevileceksin. Hiç kuşkun olmasın.

4- HER GÜN YENİDEN AŞIK OLAMAZSIN

“Ben eşime her gün yeniden aşık oluyorum” sözü de doğru değil. Bir kişiye, yalnızca bir kez aşık olabiliriz. Tanıdıkça da severiz ya da sevmeyiz. “Ben eşime her gün hayranlık duyuyorum” sözü daha doğru.

5- AŞK İNANÇLA AÇIKLANAMAZ

“Ben aşka inanmıyorum” sözü de abesle iştigal. Aşk bir inanç sistemi değil ki inanasın ya da inanmayasın? Aşk fiziksel ve ruhsal etkileriyle kanıtlanmış bir duygu durumu.

6- MUTLU AŞK VARDIR

“Mutlu aşk yoktur” herkesin dilinde. Aragan’un şiirinin adı. Savaş döneminde kendisinden çok uzakta olan sevgilisine yazmış. Mutlu aşk vardır. Hem zaten aşk dediğimiz şey insanları mutlu etmek için vardır.

7- AŞKTA ÇİVİ ÇİVİYİ SÖKMEZ

“Çivi çiviyi söker” sözü aşk için asla geçerli değildir. Henüz içindeki aşk küllenmemişse hayatına sokacağın yeni insana yazık edersin. Çünkü onu yara bandı olarak kullanacaksın ve sonra çıkarıp atacaksın.

8- KISKANÇLIK SEVGİNİN ÖLÇÜTÜ DEĞİLDİR

“Seven insan kıskanır” sözü kadar saçma bir söz daha olamaz. Kıskançlık insanın doğasında var ama sevmenin ölçütü değil. En çok kıskanç olan insan en çok seven insan olarak görülemez. Aksine çok kıskanç biri seni sevmiyordur.

Haberin Devamı

9- SEVDİĞİNİ SÖYLEYEMEYEN SEVMİYORDUR

“Sevdiğimi söyleyemiyorum” diyen biri varsa hayatında bil ki yalan söylüyor. Sevgi dile gelir, mutlaka gelir. Söylemiyorsa, göstermiyorsa, seni sevmiyordur.

10- AŞK KONTROL EDİLEMEZ

“Aşka vaktim yok” da ne demek? Randevuyla mı aşık olunuyor? Aşk kapıya geldiğinde onu geri çeviremezsin. Aşkı kontrol edemezsin. Kontrol edebildiğin duygunun adı aşk değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder