Mehmet Coşkundeniz Bir başka sevgiliyi sevmenin tam zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Bir başka sevgiliyi sevmenin tam zamanı

Biten bir ilişkinin ardından hele de terk edilmişsek, bir daha aşık olamayacağımızı, başkasını sevemeyeceğimizi düşünürüz. Oysa bu büyük bir yanılgıdır. İnsan seri aşıktır. Bir aşk bittiğinde bir başkasına aşık olma potansiyeli vardır. Önemli olan bu potansiyeli harekete geçirmektir. Hazır kış da yaklaşmışken bence bir başka sevgiliyi sevmenin de zamanı gelmiş demektir. İşte sizi yeniden aşka hazırlayacak püf noktaları...

1-GEÇMİŞİNLE YÜZLEŞ

Sadece bir önceki ilişkini değil, geçmişteki tüm ilişkilerini gözden geçir. Nerelerde hata yapıyorsun? Hangi davranışlarından memnun değilsin? Başkalarını suçlayarak, kendini hatasız görerek bir noktayla varamazsın. Hepimiz ilişkilerde hata yapıyoruz ama bir terk eden olduğu için onu suçlamayı yeğliyoruz. Ama kendi hatalarımızı bulabilirsek düzeltme imkanına da sahip olabiliriz.

Haberin Devamı

2-YAS SÜRESİNİ UZATMA

Bir ilişkinin başlayabileceğini biliyorsan, bitebileceğini de bilmelisin. Bittiğinde dünyanın sonunun gelmeyeceğini de bilmelisin. Elbette acını yaşayacaksın, yasını tutacaksın. Ama uzmanlar diyor ki; yas süresi 6 ayı geçtiğinde başka bir problem var demektir. Demek ki abartmaya gerek yok. Ağla, iç, sürün, acıklı şarkılar dinle ama bir sabah yenilenmiş olarak kalk.

3-ÖNYARGILI DAVRANMA

Eski sevgilinin yaptıklarını düşünerek, “Ya hayatıma yeni girecek olan kişi de aynı şekilde davranırsa?” diye kaygıya kapılma. Her insan farklıdır. Bir aşkta öğrendiklerin, bir başka aşk için geçerli değildir. Olabilir, yine kırılabilirsin. Ama bu bisiklete binmeyi öğrenmek gibidir. Düşer, kalkarsın ama bir kez öğrendin mi bir daha unutmazsın.

4-KIYASLAMA, KARŞILAŞTIRMA

Adı üzerinde o artık senin ‘eski sevgilin.’ “O şöyle yapardı, böyle davranırdı” diyerek hayatına yeni giren kişiyi eskisiyle karşılaştırma. Yani hayatındaki yeni insanda, eskisini bulmaya kalkma. İnsanların sevme biçimleri değişik olabilir. Hem bu kıyaslamadan kurtulursan yeni sevgilinin davranışlarını daha objektif değerlendirme şansı bulursun.

5-ZAMANDA CÖMERT OL

Yaralı olduğun için birini kabul etmen daha uzun zaman alır. Bu zamanı karşındaki insana tanı. Sana kendisini anlatmasına, sevgisini, ilgisini göstermesine fırsat ver. Bırak hatalar yapsın ama hatalarını düzeltmesine de olanak tanı. Daha ilk hoşuna gitmeyen davranışında, kapıyı yüzüne kapama. Belki onun da yaraları vardır. Belki o da senin gibi kırık bir aşk hikayesinin kahramanıdır.

Haberin Devamı

6-TANIMAK İÇİN ÇABA GÖSTER

“Aman canım, birkaç gün görüşürüm, uymuyorsa postalarım” diye düşünebilirsin elbette. Ama hiç olmazsa o birkaç gün içinde karşındaki insanı tanımak için çabala. Konuşmalarını dinle, sana anlattıklarını değerlendir. Sen de ona anlat, suskun kalma. Dileklerini, isteklerini, yaralarını anlat. Hatta beklentilerini de. Böylece olası hayal kırıklıklarının önüne geçersin.

7-ALGILARINI AÇ

Aşka karşı algıların kapalıyken, dünyanın en yakışıklı, en güzel, en anlayışlı, en çekici erkeği ya da kadını da olsa senin için önemli değildir. Çünkü o insanı fark edemezsin. Beynini, kalbini ve ruhunu aşka hazırlamalısın. Bilinçaltındaki korkuları temizlemelisin. O zaman algıların açılacak ve sana ilgi duyanları, seni beğenenleri, seninle bir ilişki yaşamak isteyenleri görebileceksin.

Haberin Devamı

8-GÜVEN SONRA GELİR

Bir insanı görür görmez güvenip güvenemeyeceğini anlayamazsın. “Hiçbir erkek güvenilmez”, ya da “Her kadın istediğini alır sonra terk eder” gibi genellemelere girme. Genellemeler seni her zaman yanıltır. Seninle olduğu süre içerisindeki davranışları, sözünü yerine getirmesi gibi özellikler onun güvenilir olup olmadığını gösterecektir. Ama tabii ki bunun için zaman gerek.

9-KENDİNİ MUTLU ET

Başkasını mutlu etmek için yaşama. Başkasının hoşuna gidiyor diye yapmak istemediğin şeyleri yapmak zorunda değilsin. Belki daha önceki sevgilin mutlu olsun diye kendine hiç uymayan şeyleri yaptın. Şimdi de bunun pişmanlığını yaşıyorsun. “Ben onun için neler neler yaptım” diyorsun. İşte şimdi bu hatanı telafi edebilirsin. Değişme, değiştirmeye çalışma. Böylece mutlu olacaksın.

10-ÇEVRENİ DEĞİŞTİR

Etrafında enerjini sömüren, duygularınla oynayan kim varsa defet gitsin. Negatif davranışlarla sana gelen, erkekleri ya da kadınları sürekli kötüleyen, kendi hayatındaki mutsuzlukları sana anlatıp zaten düşük olan moralini daha da aşağı çeken insanlardan uzak dur. Onlar senin dostun değil düşmanındır. Yeni arkadaşlar bulabilirsin. Unutma, bu dünyada en önemli kişi sensin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder