Mehmet Coşkundeniz Bir 'Sadakatsiz' ile nasıl yüzleşilir?
HABERİ PAYLAŞ

Bir 'Sadakatsiz' ile nasıl yüzleşilir?

Kanal D’nin ‘Sadakatsiz’ dizisi müthiş bir bölümle başladı. Dr. Asya Arslan (Cansu Dere), eşi Volkan Arslan’ın (Caner Cindoruk) cebinden düşen bir dudak parlatıcısını görüp üzerine kaşkolunda sarı bir saç teli bulunca aldatıldığından şüphelenmeye başlar. Derken eşinin söylediği yalanlar bir bir ortaya çıkar. Örneğin; her gün 20:00 civarında eve gelen eşinin aslında 17:00’de işten çıktığını öğrenir. Eşi, “Işten çıkıp her gün anneme gidiyordum” der ama onun da doğru olmadığı ortaya çıkar. Peşine taktığı bir hastası, eşinin işten çıktıktan sonra başka bir evde bir kadınla buluştuğunu görür. Ve son olarak eşinin arabasının gizli bölümünde bir çanta bulur. Çantada bir telefon vardır. Telefonu karıştırınca görür ki eşi genç bir kadınla beraberdir. Üstelik bu birliktelikten Dr. Asya Arslan’ın yakın dost olarak bildiği herkesin haberi vardır...

Haberin Devamı

İNKARA DEVAM

İlk bölüm bize aldatmanın delillerini tartışmasız bir şekilde sıraladı. Belli ki ikinci bölümde Dr. Asya Arslan, kocası ile yüzleşecek ve bir karar alacak. Tanıtımda Asya’nın eşine “Bana şimdi itiraf edersen seni affedebilirim, çünkü seni hâlâ seviyorum” diyor ama eşi yine inkar etmeye devam ediyordu. Asya, bir şans vermek istediği kocasından yine yalan ve inkar görünce sanırım bambaşka bir kimliğe bürünecek.

ALDATMANIN TANIMI

Sevgilinin veya eşin haberi olmadan bir başkasıyla fiziksel ve duygusal anlamda yakınlık kurmaya ya da çeşitli paylaşımlarda bulunmaya ‘aldatma’ denir. Aldatılan kişi, kendini yetersiz, beğenilmeyen, ilgi çekmeyen biri olarak görür. Kendine güvenini tamamen kaybeder. Nitekim Asya da eşinin peşine taktığı kişiye ilk olarak diğer kadın için “Güzel mi?” sorusunu sordu.

AŞIRI ÖFKE HALİ

Derken ilişkide yaşanmış tüm detaylar gözden geçirilir. Kendini aptal gibi hissetmeye başlar. Geçmişe dönüp sevdiği kişi için yaptığı tüm sürprizleri, jestleri, fedakarlıkları ‘aptallık’ olarak nitelemeye başlar (Asya’nın İzmir’i terk edip Tekirdağ’a yerleşmesi gibi).

Dizinin ilk bölümünde Asya’nın eşini öldürdüğünü hayal etmesi gibi... Bu karışık duygular yaşandıktan sonra asıl ve en önemli nokta yüzleşme anıdır. Çünkü o yüzleşme sonrası kişinin hayatı yeniden şekillenecektir. Ya sadakatsiz eşin söylediklerinden sonra ‘devam’ kararı alacaktır ya da bunu kabullenmeyip kendi yoluna gidecektir.

Haberin Devamı

YÜZLEŞMENİN KOŞULLARI

1.KESİN DELİLLERLE ÇIKIN

Sevgilinizin ya da eşinizin aldattığından şüpheleniyorsanız bunu kesin delillerle kanıtlamanız gerekir. Deliliniz güçlü değilse, karşınızdaki kişi mutlaka sizi haksız çıkaracaktır.

2.SAKİN BİR ORTAM SEÇİN

Baş başa olacaksınız ve sakin bir yer seçeceksiniz konuşmak için. Eviniz bunun için gayet uygundur. Değilseniz, sakin bir kafeyi seçmeniz gerekir.

3.SİNİRLENMEDEN KONUŞUN

Böyle bir durumda sinirlerinize hakim olmanız çok zordur. Ama başka da çareniz yoktur. Çünkü sinirlendikçe sevgiliniz ya da eşiniz de sesini yükseltecek, böylece konuşma kavgaya dönüşecek ve bir noktaya varamayacak.

4.SAKIN İÇKİ İÇMEYİN

Bu konuşma sırasında içki içmemenizi şiddetle öneririm. Cesaret almak için içkiye ihtiyacınız yok. Zaten sizin elinizde aldatıldığınıza dair kesin deliller var.

Haberin Devamı

5.ONU DA DİNLEYİN

Tüm suçlamalarınızı yönelttikten sonra ona da savunma hakkı vermelisiniz. Bu işe neden kalkıştığını bir de onun ağzından dinlemelisiniz. Belki de size o ana kadar hiç aklınıza gelmemiş bir şey söyleyecek. Aslında söyleyeceği şey sizin tüm ilişkinizin özetini de ortaya koyabilir.

6. DİĞER KİŞİYİ ÖNEMSEMEYİN

Sevgilinizin ya da eşinizin sizi aldattığı kişi ile kendinizi kıyaslamamanız gerekir. Onun fiziksel özelliklerini sormayın ya da “Bende ne eksikti de ona gittin?” demeyin.

7.SANAL OLARAK KALMIŞSA

Aldatma eylemi internet üzerinden yaşanmış ve henüz gerçeğe dönüşmemişse bunu kabul etmek ya da etmemek sizin elinizde. Sevgiliniz ya da eşiniz, sizinle geçireceği vakti bilgisayar başında bile olsa başka biri için harcıyorsa bunu da aldatma olarak sayabilirsiniz ya da saymazsınız. Bu size kalmış...

8. KARARLI OLUN

Sevgilinizi ya da eşinizi dinledikten sonra verdiğiniz kararı da ona söylemelisiniz. Ayrılmayı seçmişseniz, bu kararınızın arkasında durmalısınız. Affedilebilecek bir yön görmüşseniz bu sefer de artık tekrar tekrar bu konuyu gündeme getirmemelisiniz.

9.TEKRAR ALDATIR MI?

Aldatanı affettikten sonra akla gelen ilk soru “Tekrar aldatır mı?” sorusudur. Evet, bu risk var. Ama hiç aldatmayanda da bir risk var. Eğer gerçekten pişman olmuşsa, sizi kaybetme korkusunu hissetmişse aldatmaz.

10.AYRILMAYI SEÇERSENİZ

Ayrıldığınızda kimse sizi kınamayacaktır. Ayrıldıktan sonra pişmanlık yaşayabilirsiniz. Yalnızlık çekebilirsiniz. Onu özleyebilirsiniz ama dayanmalısınız. Bunun bir süreç olduğunu ve zamanla geçeceğini unutmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder