Mehmet Coşkundeniz Bir tabak bir hırka
HABERİ PAYLAŞ

Bir tabak bir hırka

Eski futbolcu, yeni antrenör Arda Turan’ın, influencer eşi Aslıhan Turan kendine 93 bin liraya hırka alınca eleştirilmiş. O da bu eleştirilere “Hırkanın rengini çok sevdim, kendime hediye aldım. Eşimin çok güzel bir lafı vardır, ‘Herkes kendi önündeki tabağa baksın.’ Çalışıyorum, gelirim var. Hırkayı gelecekte gelinlerimden birine vereceğim” demiş. Vay be... Gelinlere miras bırakılacak bir hırka... Kimin ne giydiği,, giydiğine kaç lira verdiği beni pek ilgilendirmiyor. Ancak hırkayı da gelinine miras bırakmazsın artık. Hani aile yadigarı bir mücevher olur falan, onu anlarım. Hırka ne ki? Nasıl bir anlamı olabilir ki? İnsanın yoklukla terbiye edilmesine her zaman karşıyımdır. O yüzden “bir lokma, bir hırka” felsefesine saygı duysam da benimsemem. Ama insanın varlığını, hele hele böyle bir dönemde başkalarının gözüne sokması da en hafif tabiriyle ayıp. Ayrıca hayat bize kendi önümüzdeki tabağa bakarken, başkalarının tabağının da boş olup olmadığını önemsemeyi öğretmiştir. Böyle ‘insan’ olunuyor.

Haberin Devamı

AYNI ANDA BAŞKA YERDE

Kaan Yıldırım’ın, sevgilisi Pınar Deniz’le gittikleri tatilde 1 milyon 800 bin liraya tekne kiraladığı haberleri çıkmıştı biliyorsunuz. Bakın mesela, bu tekneyi kiralayacak parası yok mudur Kaan Yıldırım’ın? Üstelik varlıklı bir ailenin evladı olduğu biliniyor. Bırakın kiralamayı, o tekneyi alabilir üstelik. Peki bu tekne kiralama iddialarına ne cevap vermiş Kaan? “Bizler ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. O kadar büyük paralar ve o kadar büyük şeyler... İnsan okurken hoş hissetmiyor, bunu söylemek istiyorum. Ben asla tatile öyle bir para vermem.” Kaan, kendi önündeki tabağa bakmasını bilmiyor mu? Ya da gerçekten o tekneye 1 milyon 800 bin lira verip “Evet, kiraladık, bu tatili kendimize hediye ettik” diyemez mi? Demiyor çünkü insan olmanın erdemlerinin ne olduğunu biliyor. Teşekkürler Kaan Yıldırım.

ÖDÜLLER COŞTU

Ülkenin gündemi nedeniyle bu sezon Survivor’ı takip edemedim. Açıkçası kim favori, kim sinir bozucu, bilmiyorum. Ama dün bir fragmana denk gelince şaşırdım. Bu haftaki ödül oyununda kazanan takımın yarışmacılarının her birine birer otomobil armağan ediliyor. Yani 5 otomobil birden hediye edilecek. Survivor tarihinin en büyük maddi ödülü olduğunu söylüyor Acun Ilıcalı. Sanırım bu ödül, yarışmayı kazanana verilecek ödülden daha büyük. Oyunu kazanıp ödül olarak aldıkları bir paket krakeri bile büyük coşkuyla karşılayan yarışmacılar, otomobili kazandıklarında ne yapacaklar, çok merak ediyorum.

Haberin Devamı

HAKLISIN BACIM

Seda Sayan, 2. Sayfa’da “Kadınlar çok avcılar. Avcı kadınları görür görmez tanırım. O enerjiyi alırım. Kocalarınıza dikkat edeceksiniz bacım” demiş. Tabii ki genelleme yapmayalım ama Seda Sayan’ın haklı olduğunu biliyoruz. Bir tek yerde katılmıyorum Seda bacıma. “Kocalarınıza dikkat edin” demiş ya, o koca bir şey yapmak istiyorsa yapar. Dikkat etmenizin de bir faydası yoktur aslında. Bütün mesele iradedir. Avcı bir kadının görüş alanına girmiş erkek, isterse avlanır tabii ki. Ama istememek de bir tercihtir. Yani avcılığa soyunmuş bir kadından kurtulmak, erkeğin elindedir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder