Mehmet Coşkundeniz Çok geç olmadan...
HABERİ PAYLAŞ

Çok geç olmadan...

Ebru Şallı ile Uğur Akkuş 3 yıldır evli. Milliyet Cadde’nin haberine göre; çift Emirgan’da trafikte seyir halinde iken otomobilin içinde tartışıyor. Hatta bu tartışma fiziksel şiddete dönüşüyor. Bu şiddete bir başka otomobildeki çift tanık oluyor. Bu çift, kendi otomobilleriyle Şallı ve Akkuş’un aracının önünü kesiyor. Şallı’yı kurtarıyorlar, çevredeki bir mekana götürüyorlar. Ambulans geliyor, polis geliyor. Şallı ağlama krizine giriyor ama polislere “Şikayetçi değilim, o benim kocam” diyor. Sonra da taksiye binip oradan ayrılıyor.

Haberin Devamı

Ebru Şallı bu haberin kupürünü üstüne bir çarpı atarak Instagram’dan paylaştı ve “Bu kadar da ayıp artık yapmayın lütfen” sözleriyle yalanladı. Haberdeki detaylar öyle masa başında uydurulacak türden değil. Yer var, zaman var, mekan var, tanıklar var... Ama hadi Ebru Şallı’nın söylediği gibi olsun. Gelin biz bu haberin kişilerini değiştirelim, örneğin Ayşe ile Ali diyelim ve öyle değerlendirelim. İş bu noktaya gelmişse mutlaka öncesi vardır.

Yani bu olay, Ali’nin, Ayşe’ye ilk şiddet uygulayışı değildir. Belki fiziksel müdahale açısından ilk olabilir ama mutlaka daha önce psikolojik şiddet vardır. Nedir psikolojik şiddet? Bağırma, aşağılama, küçümseme, değer vermeme, aşırı kıskançlık, tehdit gibi unsurlar psikolojik şiddetin göstergeleridir. Böyle başlayan şiddet gösterisi, mağdur taraf bunları kabullendiği takdirde giderek fiziksel şiddete dönüşür. Şiddeti gösteren taraf, yaptıklarının kabul edilmesini, bir sonraki aşamaya geçmek için basamak olarak görür.

İşte o bir sonraki aşama da, Ayşe’nin yaşadıklarıdır. Ama ne yazık ki Ayşe, fiziksel şiddeti de “O benim kocam” diyerek kabullenmiş durumda. Hiçbir özür bu davranışı affettiremez. Hiçbir statü (eş, baba, ağabey, akraba) bu şiddeti mazur gösteremez. Affederseniz, mazur görürseniz şiddetin dozu artar. Hukuksal anlamda da yaptırımı olan bu davranışın üzeri kapatılmamalı. Ayşe’nin yerinde olan herkesin yapması gereken, önce savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmak, ardından bu evliliği bitirmek için gereken adımı atmaktır. Çok geç olmadan...

Haberin Devamı

Çok geç olmadan...

HER TEMAS İZ BIRAKIR

Ayça Ayşin Turan ile Alp Navruz’un ayrılık sebebinin ihanet olduğu konuşuluyor. Gerçi Alp Navruz “Biz genel sebeplerden ötürü karşılıklı, saygıyla konuşarak ilişkimizi noktaladık. Bu asılsız çirkin söylentilerle ilgisi yoktur” diye açıklama yaptı ama genelde hep böyle oluyor. Nedense aldattığı iddia edilen taraf olayı yalanlayan bir açıklama yapıyor, diğer taraf ise susuyor. İşin içinde bir aldatma yoksa, aldatıldığı iddia edilen tarafın da bu durumu kabullenmeyen bir açıklama yapması gerekmiyor mu?

Hatta bu çiftin iddialara karşı birlikte açıklama yapması daha doğru değil mi? Genç oyuncular, müzisyenler arasında aldatma-aldatılma olgusu epey yayıldı. Şimdi isim vermeyeyim, zaten Google’da arama yaparsanız hepsini görebilirsiniz. Ama ortada şöyle bir durum var, hepsi yakalandı. Aldatmayı bir başarı olarak görüyorlarsa, hepsi başarısız oldu. Çünkü bu arkadaşlar ya sosyal medyadan biriyle ya da yakın temasta bulundukları biriyle aldatma işine giriyor.

Haberin Devamı

Bu durumda, yakalanmaları kaçınılmaz oluyor. “Her temas iz bırakır” sözünü unutuyorlar. Örneğin Alp Navruz’un sevgilisini spor hocasıyla aldattığı iddia ediliyor. Haftanın birkaç günü spor salonunda direkt temasta bulunduğun biriyle yakınlaşırsan, bunun er ya da geç ortaya çıkacağını da bilmelisin.

Çok geç olmadan...

VOLEYBOL ŞÖLENİ

Türkiye’nin yüz akı olan spor dalı voleybolda şölen başlıyor. Bu hafta sonu Ankara, Bursa ve İzmir’de Kadınlar Türkiye Kupası maçları var. 1 Kasım’da da Sultanlar Ligi start alacak. Bizim ligimizde dünyanın en önemli yıldızları yer alıyor. İtalya’nın bir numaralı ismi, dünya smaç hız rekortmeni Paola Egonu, Vakıfbank’ta forma giyecek. Rekorun önceki sahibi, Dünya Şampiyonu Sırbistan’ın dinamosu Tijana Boskovic ise zaten yıllardır Eczacıbaşı’nın sporcusu.

Brezilya’nın kaptanı Gabi ve ABD’nin yıldızı Ogbogu (Vakıfbank), Rusya Milli Takımı’nın vazgeçilmez isimleri Lazareva ve Arina Fedorovtseva ile Türk vatandaşı olan Melissa Vargas (Fenerbahçe), Kanada’nın as oyuncusu Kiera Van Ryk (THY), bu yılki Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi yenerek sürpriz yapan Tayland’ın yıldızları Ajcharaporn Kongyot ve Chatchu-On Moksri (Sarıyer Belediyesi) salonlarımızda boy gösterecek.

Her biri dünya yıldızı olan Eda Erdem, Zehra Güneş, Hande Baladın, Simge Aköz, Meryem Boz, İlkin Aydın, Saliha Şahin gibi isimler de cabası. Birçok kulübün maçını ücretsiz takip edebilirsiniz. Ben bu yıl en çok Sarıyer Belediyesi’ni merak ediyorum. İyi bir atılım yaptılar ve güzel kadro kurdular. Bu şöleni kaçırmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder