Mehmet Coşkundeniz Duygu Delen'in hayalleri
HABERİ PAYLAŞ

Duygu Delen'in hayalleri

Gaziantep Kolej Vakfı Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Duygu Delen’in eski erkek arkadaşı Mehmet Can Kaplan’ın 4’üncü kattaki evinden düşerek ölmesi tüm Türkiye’de infial yarattı. Aslında bu olayın herkes tarafından duyulmasını sağlayanlar, Duygu’nun okuldan, şehirden arkadaşları. O genç çocuklar, Instagram kuşağı. Twitter’la pek ilgileri yok. Ama hepsi birer hesap açıp günlerce uyumadan tweet atarak Duygu’nun ölümünün Türkiye gündeminin ilk sırasında yer almasını sağladı. Duygu ile ilgili haberleri değerlendirirken, arkadaşlarıyla da konuşmamız gerektiğini düşündüm. En yakın arkadaşlarına ulaştım.

Haberin Devamı

Duygu Delenin hayalleri

Dakikalar süren telefon konuşmaları, saatler süren WhatsApp yazışmaları yaptık. Şimdi size onların ağzından Duygu’yu anlatmak istiyorum. Derslerinde çok başarılı olan Duygu, aynı zamanda hem okulda hem de şehirde sosyal bir genç olarak tanınıyordu. Tiyatroyla ilgiliydi, çok güzel dans ediyordu. Şakacı ve eğlenceli kişiliğiyle arkadaş gruplarının vazgeçilmez ismiydi.

Yaşasaydı, bu yıl lise son sınıfta okuyacak olan Duygu, bir yandan da üniversite sınavlarına hazırlanıyordu. En yakın arkadaşlarından biri şöyle söyledi bana: “Duygu ile birlikte İstanbul’da okumayı planlıyorduk. İngilizce öğretmeni olacaktık. Tercihlerimizi ona göre yapacaktık. İstanbul’da deniz gören bir evde birlikte oturacaktık. Bizim elimizden hayallerimizi aldılar.”

Mehmet Can'ın profili

Duygu Delenin hayalleri

Gaziantep’in halı fabrikatörü Kaplan ailesinin üyelerinden biri. Babası Bileç Kaplan’ın Özbek asıllı bir kadınla yaşadığı nikahsız birlikteliğinden dünyaya geldi. Polisteki ifadesine göre annesini hiç tanımadı, hiç yüz yüze gelmedi. 2 yaşındayken annesi Özbekistan’a dönen Mehmet Can, üvey annesi ve 3 kardeşiyle büyümüş. Aileden gelen zenginliği kötü anlamda kullanmış.

Duygu’nun arkadaşları, Mehmet Can’ın sorunlu biri olarak tanındığını, gittiği her yerde olay çıkardığını, alkol problemi olduğunu söylüyor. Nitekim Mehmet Can da polisteki ifadesinde olay günü arkadaşı Eren’le sabah 10.00’da buluşup büfeden içki aldıklarını ve o saatte içmeye başladıklarını söylemişti. 16 Ocak 2019’da Gaziantep’te bir çocuk annesi kadına yaya geçidinde aracıyla çarpıp öldürdüğünde de alkollüydü.

Haberin Devamı

Üstelik ehliyeti bile yoktu. Bu olayla ilgili olarak bir gün bile tutuklu kalmadı. Konuştuğum birçok genç, Mehmet Can’ın bu olaydan sonra daha da cesaretlendiğini, “Bana bir şey olmaz” mantığıyla daha da çok olay çıkardığını söyledi. Aslında Mehmet Can’a ev hapsi cezası verilmişti ama buna da uymuyordu. Evde olması gerekirken, Gaziantep sokaklarında cirit atıyor, kafelerde gününü gün ediyordu.

Yolları nasıl kesişti?

Mehmet Can, 3 yıl önce Gaziantep Kolej Vakfı Lisesi’nde sadece yarım dönem okudu. Uyumsuzdu, başarısızdı. Bu yüzden eğitimini bıraktı ve bir daha da hiç okula gitmedi. İşte o yarım dönemde, okulun en popüler gençlerinden Duygu ile tanıştı. Duygu’nun yakın arkadaşı, “Mehmet Can ilk başta Duygu’ya ve bize kendini o kadar iyi gösterdi ki, hepimizi etkiledi. Ama bizi daha sonra dışlamaya başladı. Biz Duygu’yu çok uyardık. Bu uyarıları duyunca Duygu’yu bizden uzaklaştırdı, aramızı bozdu. Ben ilişkileri boyunca Duygu ile küs kaldım. 4 ay önce ayrıldılar ve ancak o zaman barıştık” dedi.

Haberin Devamı

Arkadaşlarından koparılan Duygu yalnız kalınca, başta kendini iyi gösteren Mehmet Can gitti, yerine bir canavar geldi. Duygu’nun şiddet gördüğü, arkadaşları arasında duyuluyordu.

Bir seferinden eski bir arkadaştan söz ederlerken Mehmet Can’ın, Duygu’nun boğazını nefessiz kalana kadar sıktığınu duydular örneğin. Yine başka bir tartışmada Mehmet Can bu kez Duygu’nun kafasını arabanın kaportasına vurduğu da duyuldu. Duygu, yüzündeki izleri soran arkadaşlarına “Duşta düştüm” dedi. Duygu 4 ay önce ayrıldı ama bu insandan kurtulamadı.

Mehmet Can yine alkol alıp evinin önüne geldi, rezalet çıkardı. Böyle bir insanın evine olay günü neden gittiğini ben de merak ettim. Bütün arkadaşları, “Duygu’yu kesin olarak tehdit etmiştir. Ailesini çok düşkündü. Ailesine zarar vereceğini söylemiştir. Çünkü ayrıldıktan sonra Duygu bize ‘Bir daha kesinlikle yüzünü bile görmek istemiyorum’ demişti. Mehmet Can daha önce de Duygu ile tekrar barışmak istemiş ve konuşmaya çağırmıştı. Ama Duygu hepsini reddetmişti” diyor.

Ayrıca Duygu’nun intihar edecek yapıda bir genç olmadığını hem ailesi hem de arkadaşları üzerine basa basa belirtiyor. Şimdi tüm bu bilgiler ışığında siz söyleyin. Duygu kendini mi attı, yoksa o balkondan Mehmet Can tarafından atıldı mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder