Mehmet Coşkundeniz Duygu dolandırıcıları
HABERİ PAYLAŞ

Duygu dolandırıcıları

Bunlar karşısındaki kadını sekse razı etmek için kullandığı taktikler işe yaramayınca “Ciddi düşünüyorum, seninle evlenmek istiyorum” diyecek kadar şahsiyet yoksunu duygu dolandırıcıları.

Duygu dolandırıcıları

41 yaşında, hiç evlenmemiş bir kadınım. Facebook’ta tanıştığım birinin mesajına cevap verdim. Tanıştığımız ilk günden itibaren evlenmek istediğini söyledi. Ancak bu adamın Facebook’ta tanıştığı yurtdışından kadınlarla kameralı görüştüğünü ve seks sohbeti yaptığını öğrendim.

Bunu yüzüne vurduğumda inkar etti sonra da “Bekarım, arada yaparım. Evlenince olmayacak” dedi. Yedi aydır yazışıyoruz, beni görmeye hiç gelmedi. Bağı koparmaya cesaretim olmadı. Sizce boşuna mı bekliyorum? · LADY

Haberin Devamı

Sosyal medyayı seks partneri bulmak ya da sexting (seks bohbeti) yapmak için kullanan, karşısındaki kadını sekse razı etmek için kullandığı taktikler işe yaramayınca “Ciddi düşünüyorum, seninle evlenmek istiyorum” diyecek kadar şahsiyet yoksunu duygu dolandırıcıları bunlar.

Şöyle düşünün, insan bir kez bile görmediği birine nasıl evlenmek istediğini söyleyebilir? Diyelim ki etkilendi ve bunu ciddi şekilde hayata geçirmek istiyor, yedi ayda bir kez olsun görmeye gelmez mi? Sizi bir kenarda tutuyor ve bundan da ego anlamında tatmin oluyor.

Arada bir size yazarak ilginizi de canlı tutmaya çalışıyor. Bu insanın duygularınızı daha fazla dolandırmasına izin vermeyin. Evlilik niyetinin de hiç görüşmeden sosyal medyadan belli edilmesinin sadece bir numara olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

EVLİLİK İÇİN ACELE EDİYOR

26 yaşındayım ve iki evlilik yapıp boşandım. Şu anda konuştuğum birisi var. O da evlenip boşanmış. Ciddi düşünüyoruz ama ben tanışma süresini uzun tutup evliliği 2-3 yıl sonra gündeme getirmek istiyorum.

O ise bir an önce ailemle tanışıp evlenmek istiyor. Benim iki evliliğim arasında bir yıl var. Şimdi ise daha iyi düşünmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

Evlilik üzerinde gerçekten ciddi anlamda düşünülmesi gereken bir karar. Üstelik siz iki kez evlenmişsiniz ve bir kez daha boşanma travmasını yaşamak istemiyorsunuz. Erkek arkadaşınızın evlilikte bu kadar aceleci olmasını pek anlayamıyorum.

Haberin Devamı

Acaba eski eşine “Bak ben sensiz de mutlu oluyorum” mesajı göndermek için mi böyle aceleci davranıyor? Bence sizin bu makul isteğinize olumlu yaklaşması gerekiyor. Bu konuyu onnla çok net olarak konuşun ve düşüncenizden taviz vermeyin.

YAŞ FARKI MESELESİ

Çiftler arasındaki en uygun yaş farkı kaç olmalıdır? M.T.

Kesin çizgilerle belirlenmiş bir uygunluk yok. Bu çiftlerin kişisel özelliklerine göre değişebilen bir kavram. Kimi insanlar çabuk olgunlaşır ve yaşıtlarıyla pek anlaşamaz.

Kimi insan da kendi yaşıtlarıyla daha iyi anlaşır, büyüklerin arasında sıkılır. Sadece bir hatırlatma yapayım. Siz 18 yaşındayken, sizden 10-15 yaş büyük biri anormal görülebilir. Ancak 30 yaşına geldiğinizde yine aynı oranda büyük biri garip karşılanmaz.

DEĞİŞKEN TAVIRLAR

Sınıfımda hoşlandığım bir kız var. Özel bir muhabbetimiz olmadı ama esprilerime gülüyordu, selam veriyordu. Ders notlarını istediğimde telefon numarasını da verdi.

Duygusal bir aşk şarkısı paylaştım, onu gördükten sonra tavırları değişti. Bir hafta yokmuşum gibi davrandı. Ama bir hafta sonra muhabbetlere dahil oldu. Ne yapmaya çalışıyor? · MERT

Haberin Devamı

Sana kendini belli etmeye çalışıyor. Seni gidip duygularını açman için cesaretlendirmeye çalışıyor. Sana ilgisini belli ediyor ama o zamansız paylaştığın aşk şarkısı nedeniyle başkasına karşı ilgin olduğunu düşündüğü için kendini geri çekiyor. Daha ne yapsın? Artık onu en azından bir kahve içmeye davet etmen gerekiyor. İlk buluşmada duygularını açma elbette ama ona özel olduğunu hissettir. Gün içinde karşılaştığınızda selamdan daha ileri gidip hatırını sor, onunla ilgilendiğini göster.

İlan-ı aşk

İYİ Kİ BENİM HAYATIMDASIN

Duygu dolandırıcılarıKendi olarak sana gelen Sana gereksinimi olmadan seni isteyen Sensiz de olabilecekken, seninle olmayı seçen Kendi olmasını seninle olmaya bağlayan O.. İşte.. İyi ki hayatımdasın · TOPRAK&FUNDA

SENİ UNUTAMADIM

Zamanında sana aşkımı itiraf edemediğim için kendimi affetmeyeceğim. İkimiz de evliyiz, çocuklarımız var. Ama seni bir türlü unutamadım. · MSG1984

Beni affet

BİR YANIM HEP SENİNLE

Bugünkü aklım olsa, ayrılığımıza neden olan her şeyi yok ederdim. Aptallık mı dersin, vurdumduymazlık mı bilmiyorum.

Beş yıl geçmesine rağmen benim bir yanım hep seninle. O zaman çok gençtim, hatalar yaptım. Şimdi anladım ki benim yazgım seninle yazılmış. Senden vazgeçmeyeceğim ve kendimi sana affettireceğim. · ÇENGELKÖYLÜ

SÖYLENTİLERE KANDIM

Senin için bana hep “O seni üzer” dediler, üzdün. “Çok çapkın, canını yakar” dediler, yaktın. “Bir gün bırakıp gider” dediler, gittin.

Ama kimse beni senin kadar kimsenin sevemeyeceğini söylemedi. Kimse bana sensiz geçirdiğim günlerin hayatımı zehir edeceğini söylemedi. Benden af dilediğinde seni “Benden uzak dur” diyerek kovmuştum ya... Şimdi diyorum ki benden uzak durma. · DELİ KIZ

Sıradaki haber yükleniyor...
holder