Mehmet Coşkundeniz Duygular için bahar temizliği
HABERİ PAYLAŞ

Duygular için bahar temizliği

Baharın müjdecisi cemreler düşmeye başladı. İlk cemre havaya düştü, ikinci cemre bugün suya düşüyor. 3. cemre ise 5 Mart’ta toprağa düşecek. Bahar demek, aşk demek biliyorsunuz. Bu mevsim, sevgilisi olmayanların yeni bir aşka yelken açabilmeleri için mükemmel bir fırsat. Peki, sevgilisi olanlar? Ne yani, her bahar sevgililerini terk edip başkasına mı aşık olacaklar? Tabii ki hayır. Olumsuz duygularımızda bahar temizliği yapabiliriz, var olan ilişkimize bahar esintileri getirebiliriz. Yani, baharda aşkımıza yepyeni çiçekler, yapraklar açtırabiliriz. İşte bunun yolları...

Haberin Devamı

Duygular için bahar temizliği

1- RÜYA GİBİ HER HATIRA

Bunca zamandır yaşadıklarınız, paylaştıklarınız ve biriktirdiğiniz anılar çok kıymetlidir. Bugün ayrılsan, aynı mutluluğu başkasında bulman çok zaman alacaktır. Sana bütün bunları sağlayan bu ilişkiyi her şeyden daha önemli olarak görmelisin. Sevgilin senin için hâlâ en değerli insandır. Bunu anlamak için onunla geçirdiğin zamanları düşünmen yeterli.

2- SUSMA, BİR ŞEY SÖYLE

Kelimeler sizin sevginizin dışavurumudur. “Seni seviyorum” cümlesinin sihrine inan. En tartışmalı, kavgalı dönemlerde bile çok işe yarar. Bir de zaten sevgini söylemeyeceksen niye bir ilişkinin içindesin ki? Kalpten hissettiğini dile getirmekten çekinme. Cümleler aşkınızı besler, birbirinize güven duymanızı sağlar.

3- DOKUN, NE OLUR DOKUN BANA

El ele tutuşmak, sarılmak, dokunmak, öpüşmek, sevişmek... Duygu aktarımının en güzel yolları. Çiftler, ilişkinin ilerleyen dönemlerinde bunu ihmal etmeye başlar. Bu da aşkın ve duyguların zayıflamasına neden olur. Birbirinizi baştan çıkarın. Telefonda erotik sözcükler kullanmaktan çekinmeyin. Birbirinizi sevişmeye hazırlayın.

4- HER ŞEY SENİNLE GÜZEL

Giderek daha az görüşme de uzun soluklu ilişkilerin olumsuzluklarından biridir. Bol bol görüşün. Randevulaşın, buluşun. Hava güzelleşiyor, parklara, çayırlara gidin. Eski usül piknik yapın. Deniz kenarında yürüyüşe çıkın. Deniz yoksa evinizin önünde yürüyün. Sevgiliyle geçirilen zamandan daha güzeli var mı? Hele mevsim baharsa?

5- DOSTLAR SİZİ HATIRLASIN

Haberin Devamı

Zamanı birlikte geçirin, sosyalleşmeyi unutmayın. Arkadaş çevrenizle birlikte bir şeyler yapın. Pazar kahvaltılarına kalabalık gruplarla gidin örneğin. Tatile baş başa çıkacağınıza yine sevdiğiniz arkadaşlarınızla çıkın. Böylece daha fazla eğlenir ve iyi vakit geçirirsiniz. Eve dostlarınızı davet edip birlikte yemek yiyebilirsiniz, partiler verebilirsiniz.

6- SENİ KAYBETMEKTEN KORKUYORUM

Aşkın olmazsa olmazı ‘kaybetme korkusu’dur. Zaten aşkta başka korkuya yer yoktur. Kaybetme korkusu, ilişkiyi canlı tutan önemli bir etkendir. İnsan kendi için değerli olanı kaybetmekten korkar. Değersiz olanın kaybı bir etki yaratmaz. Yalnız, kaybetme korkusunu da abartmamak gerek. Her an gidecekmiş gibi bir panik içinde olmamalısın.

7- NE YAPAYIM BEN BÖYLEYİM

Çiftlerin yaptığı en büyük hatalardan biri, sırf sevgilisi istiyor diye kimliğinden farklı rollere bürünmektir. Unutma, sevgilin seni nasıl sevdiyse öyle sevmeye devam edecek. Değişirsen, onun seni sevdiği kişilikten farklı biri haline dönüşürsen kaybedersin. Birey olmayı başarmalısın. Kendini bir birey olarak kabul ettirmelisin.

Haberin Devamı

8- BENİM GÜZEL MANOLYAM

İlişkinin başında kendine gösterdiğin özen son zamanlarda azaldı değil mi? Eskisi kadar kendine bakmıyorsun. Hadi silkin bakalım, bahar geliyor. Üstüne, başına özen göster. Bakımsız birine kimse saygı duymaz. Saygı duyulmayan kişi de sevilmez. Sevgiline flört ettiğin dönemdeki gibi davranmaya devam et. Bunun nasıl sihirli bir şey olduğuna inanamazsın.

9- SENİ HİÇ ALDATMADIM

Ne dedik, “Ben her bahar aşık olurum” şarkısına kapılma. Sen bu bahar sevgilinle aşkını tazele. İlişkini korumanın en önemli yolu da sadakattir. Sadık olmaktan hiç vazgeçme. Sadece baharda değil, 4 mevsim vazgeçme. Sadakatsizlik bir ilişkide yapılabilecek en büyük hatadır. Bunu bir kez yaptığınızda ilişkiyi bir daha ayağa kaldırmak neredeyse imkansızdır.

10- DOKTOR, DERDİME BİR ÇARE

“Sevgimizin, aşkımızın üstünden, kış geçti, bahar geçti, yaz geçti” şarkısını söylemek istemiyorsan, “Sevdim olmadı, sevmedim olmadı” demek istemiyorsan, bahar bitince bir uzmana uğra. “Benim gönül yarama dokunma doktor” deme, “Doktor, derdime bir çare” diye başla söze. Birbirinizi seviyorsanız, uzmanın size katacağı çok şey var demektir.

Duygular için bahar temizliği

Sıradaki haber yükleniyor...
holder