Mehmet Coşkundeniz Eski sevgiliniz ile yakın arkadaşınız ilişkiye başlarsa
HABERİ PAYLAŞ

Eski sevgiliniz ile yakın arkadaşınız ilişkiye başlarsa

Eski eşiniz ya da sevgiliniz, yakın bir arkadaşınız ile ilişkiye başlarsa ne yaparsınız? Bu konuda farklı davranış şekilleri var tabii ki. Gözlemlerim, dinlediklerim, bana gelen hikayeler, beş farklı davranış biçimini gösteriyor. Şöyle bir bakalım.

Eski sevgiliniz ile yakın arkadaşınız ilişkiye başlarsa

 

‘BANA NE, KİME NE?’ DİYENLER

Eski sevgilisi ya da eşiyle, yakın arkadaşının arasındaki ilişkiye bu şekilde cevap veren iki tür insan var. Birincisi, gerçekten bunları kafaya takmayan, “Benim için bitti, bundan sonrası onun hayatı” diyebilen, rahatlığın nirvanasına ulaşmış insanlar. İkincisi zaten o evlilikten kurtulmak için büyük çaba harcamış, eski eşinin yüzünü dahi bir daha görmek istemeyen ve “Benden uzak olsun da kiminle olursa olsun” diyen insanlar. İkinci tür insan için ortada bir sorun yok, zaten kurtulduğuna seviniyor.

Haberin Devamı

Birinci tür insanda işe şöyle bir sorun ortaya çıkar. Peki o yakın arkadaşla görüşmeye devam edecek mi? Diyelim ki görüşüyorlar, peki ne konuşacaklar? Örneğin iki dost gibi konuştuklarında arkadaşı, sevgilisiyle ilgili sorunlarını anlatacak mı? Hatta ondan akıl alacak mı? İşte burası muamma. Ama şunu söyleyebilirim, ikisi arasındaki arkadaşlık ilişkisi asla eskisi gibi olmayacak.

‘BAŞKA İNSAN MI YOK?’ DİYENLER

En fazla insan bu grupta. Tepkileri “Dünyada başka insan mı kalmadı da benim eski eşim (sevgilim) ile birlikte?” şeklinde. Bu gruptakiler, kendilerine ihanet edildiğini düşünür. Hatta aralarındaki ilişkinin o varken filizlendiğinin sanrısına bile kapılabilirler (sanrı dedim ama birçok vakada olay tam da böyle gelişiyor).

Eski eş ya da sevgili ile bir merhabaları varsa onu keserler, arkadaş ile irtibatı tamamen yok ederler. Tüm sosyal medya hesaplarından engeller ve hatta başka arkadaşlarına da bu ikisinin yaptığı şeyin ne kadar kötü olduğunu her fırsatta anlatırlar. Yani ikisi aleyhinde ellerindeki her şeyi ortaya dökerler. Durumu öğrenen arkadaşlar da ona hak verir elbette. Çünkü aynı şeyin kendi başlarına gelebileceğini düşündüklerinde irkilirler. Sonuçta o ikisi tüm çevre tarafından yalıtılır.

‘ONLARA GÖSTERECEĞİM’ DİYENLER

Haberin Devamı

Genellikle ilişkileri, kendileri istemeden biten insanların bulunduğu grup. Eski sevgiliye karşı hâlâ duyguları vardır ve bir gün geri döner diye umutla bekliyorlardır. Bu bekleyiş sırasında eski sevgili ile yakın arkadaşın birlikteliğini duyunca büyük hayal kırıklığı yaşarlar. Bu hayal kırıklığına bir de önüne geçilemez kıskançlık karışır. Bu iki duygu bir süre sonra öfkeye dönüşür ve en hafifinden “Sakın karşıma çıkmasınlar, ikisinin de yüzüne tüküreceğim” tepkileriyle ruh halini ortaya koyarlar. Peki yapabilirler mi? Bence bu potansiyel var. Yani yeni aşıkların bu düşüncedeki kişiye pek de görünmemelerini öneririm. Riske atmaya gerek yok.

‘ALLAHLARINDAN BULSUNLAR’ DİYENLER

Eşe dosta, “Ne halleri varsa görsünler, Allahlarından bulsunlar’ diyen grup. Böyle derler ama akılları bu ilişkidedir. Farklı ve gizli hesaplarla her ikisini de sosyal medyada takip ederler. Sürekli karşılarına aniden çıkma planı yaparlar. Ama buna asla cesaret edemezler. Ama tabii ortak çevreleri varsa bir gün mutlaka karşılaşırlar. O zaman da büyük olasılıkla sadece kafalarını eğip yanlarından geçerler.

Haberin Devamı

‘BEN DE SEVGİLİ YAPACAĞIM’ DİYENLER

Ne yazık ki, öfkeyle kalkan zararla oturur misali en büyük zararı kendilerine verirler. Sırf nispet olsun diye bulunan sevgiliden elbette hayır gelmez. Bu gruptakilerden bazıları da kısasa kısas şeklinde karşılık verir. Eski sevgilinin en yakın arkadaşını bile ayartabilirler. Bu ilişki hüsranla sonuçlanır ve genellikle de komik duruma düşerler. Gelelim benim görüşüme... Bu olayı uzun yıllar önce yaşamış biri olarak diyebilirim ki; “Bana ne, kime ne...”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder