Mehmet Coşkundeniz 'Evlenmeden olmaz' diyorum
HABERİ PAYLAŞ

'Evlenmeden olmaz' diyorum

4 yıldır devam eden bir ilişkim var. Sorun erkek arkadaşımın cinsel birliktelik yaşamak istemesi. Ben bu konuda çok katı değilim ancak bunu evlilikle yaşanması gereken bir durum gibi düşünüyorum. Ayrılmayı denedik, yapamıyoruz. Panik atak olmasının nedeni olarak görüyor bu problemi. Ben evlenmek için onu bekliyorum ve fedakarlık yaptığımı düşünüyorum, onun da bu konuda fedakarlık yapması gerekmez mi?

● DERİN

Senin dayandığın gibi onun da dayanması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda fazla ısrarcı olmasına da anlam veremiyorum. Seks yapamamak panik atak nedeni olamaz. Öncelikle bunu belirleyelim. Erkek arkadaşın vicdanını sızlatarak seni razı etmeye çalışıyor. Ayrıca bu yüzden ayrılmanız da biraz komik olmayacak mı? “Evlenmeden olmaz dedim, kabul etmedi ayrıldık” mı diyeceksin? Bence siz bir an önce evlenmenin yollarını arasanız daha iyi olacak. Eğer gerçekten niyeti ciddiyse zaten artık bu konuda bir adım atmalı. O adımı attığında da sen durumunu yeniden gözden geçirirsin.

Haberin Devamı

Eşimin geçmişi aklımda

Ben ailemin karşı olduğu bir kızla her şeyi göze alıp evlendim. Ama evlendiğim kız benden önce bircok insanla birlikte olmuş. Bunu kabullenip bu evliliği yaptım. Ailemi ve bütün yakınlarımı çiğnedim. Evliliğimiz kabus gibi geçti. Ben hep geçmişine takılı kalıp her gün sorun çıkardım. Sonunda bu kavgalar yüzünden 3 ayda evliliğimiz bitti. Birkaç kez yeniden denedik ama her defasında yine hüsran. Ama ben unutamıyorum, güvenemiyorum da. Ne yapmalıyım?

● CEMİL

Sen okyanusu aşmışsın ama derede boğulmuşsun. Eşin geçmişini senden saklamayarak müthiş bir dürüstlük örneği göstermiş. Aslında aileni karşına alıp evlenmişsin de yine de onların etkisinden kurtulamamışsın. Eşine eziyet etmenin sebebi bu. Sen eşinin, seninle olduğu zamandan sorumlusun. O zaman içinde dürüst davranmışsa, aldatmamışsa, yalan söylememişse geçmişi anmanın hiçbir alemi yok. Sanırım bunları da yapmamış. Öyleyse onu geçmişiyle değil, seninle olan zamanıyla değerlendir. Bak, hâlâ seviyorsun. Niye kendine eziyet ediyorsun? Koş ona, sarıl.

Haberin Devamı

KARIM iHANET ETTi Mi?

20’li yaşların sonunda, işinde başarılı biriyim. Eşim de benim gibi. Eşim, 3 ay ayrı kaldığımızda iş arkadaşı ile çok yakın dost oldu. Geceleri sürekli mesajlaşmışlar. Bu arkadaş, iş dolayısıyla 2 gece de eşimde kaldığını iddia ediyor. Akşam yemeğine, sabah kahvaltısına çağırmış eşim. İş stresinden dolayı işi konuştuklarını beni aldatmadığını söylüyor. Diğer kişi de aralarında bir şey geçmediğini söylüyor. Eşim beni deli gibi seviyor. Ayrılırsak intihar edeceğini söyledi. Ama ben kendimi aldatılmış olarak hissediyorum.

● EKREM

Eşin, o kişiyle cinsellik yaşamamış olsa bile, bu yaşadıklarını saklayarak da seni aldatmış sayılır. Ama mesele bu değil. Siz neden 3 ay ayrı kaldınız? Bu bir iş seyahati ise seni haklı bulurum. Ama siz ayrılmaya karar verip de 3 ay birbirinizden ayrı kaldıysanız o zaman eşine hak veririm. Şimdi bu bir dönüm noktasıdır. Eşinin sana söylediği yalanı çok ciddiye alır ayrılabilirsin, kimse sana bir şey demez. Eşine inanıp, evliliğine devam edersin yine kimse sana bir şey demez. Ama sırf eşin intihar etmesin diye evliliğe devam edeceksen hem kendine hem de ona yazık edersin. Benci ikinizin birlikte bir aile terapistine gitmeye ihtiyacınız var.

Haberin Devamı

YOKLUĞUNDA ANLADIM

Yokluğunda seni daha da çok sevdiğimi anladım. Yağmurla, rüzgarla haber gönderdim sana. Rüzgarla fısıldadım kulağına, yağmurla düştüm pencerene. Seni çok sevdiğimi söylemediler mi yoksa. Öyleyse buradan haykırıyorum Prenses. Seni çok ama çok seviyorum. Sensiz her şey anlamsız. Seni sonsuza kadara seveceğim ve seni sonsuza kadar bekleyeceğim.

● BETÜL’E

İlan-ı Aşk

HEP AYNI YÜREK

Tenini benden başka kimse bu kadar yoğun hissedemez. Dudaklarının tadını kimse benden daha iyi bilemez. Ben hep aşkla dokundum sana sevgilim. Hiçbir zaman hoyrat değildim. Sen başka alemlerde gezinirken ben hep aynı yürekle bekledim seni. Şimdi gitmek istiyorsan, durma git. Varlığında çektiğim acıyı, yokluğunda da çekerim, alıştım nasıl olsa. Ama ne olur unutma. Seni ben çok sevdim.

● HARİKA

SENi SANA BIRAKTIM

Kabuğumdan çıktım bugün. Aylarca saklandığım, bir dost eline bile muhtaç kaldığım, ağladığım köşemden kopup karıştım hayata. Başta korktum aslında, hiç birşey eskisi gibi olmayacaktı çünkü. Sonuç ne olursa olsun vazgeçtim senden bugün. Evet, vazgeçtim. Artık o saf kız yok karşında. ağzınla kuş da tutsan bir daha ben olmayacağım. Şimdi vur kafanı duvarlara, çünkü artık seni sana bırakıyorum!

● BUKET

Sıradaki haber yükleniyor...
holder