Mehmet Coşkundeniz Evlenmek üzereyken nişanlımı aldattım
HABERİ PAYLAŞ

Evlenmek üzereyken nişanlımı aldattım

Bir ay sonra 2 yıllık nişanlımla evleneceğiz. Fakat işyerinde beraber çalıştığım bir kadınla elimizde olmadan yakınlaştık. Bu yakınlaşma son 1 ay içinde iyice arttı. O kadın benim evleneceğimi biliyor. Yine de karşı koyamadık bu duruma. Evlilik için heyecanlanmam gerekirken sanki üzülüyor gibiyim. O kadın da çok üzgün evleneceğim için. Çok garip bir durumdayım. ● KARARSIZ

Anlaşılan evliliğe pek de hazır değilsin. Ama biliyorum ki bu aşamadan sonra dönüşün de mümkün olmayacak. Yani aileler, uzun süre nişanlılık falan, sen o imzayı atacaksın. Şimdi kendine sorman gereken soru şu: Nasıl devam edeceksin? Evlenip bir yandan da o kadınla devam mı? Yoksa “Buraya kadar ben artık evleniyorum” deyip tamam mı? Hadi “Tamam” dedin ve o kadınla bir daha görüşmedin.

Haberin Devamı

Peki bir aldatmanın üzerine kurulu evlilik nasıl yürüyecek? Bir başka tehlike de o kadın olmasa da senin evlendikten sonra da başkasına kapılabilme ihtimalinin yüksek olması. İyisi mi her şeyi göze al, nişanlına her şeyi anlat. Böylece evlenseniz bile bir yalan üzerine imza atmamış olursunuz.

HEM PEŞİME DÜŞTÜ HEM DE ‘UMUT BESLEME’ DEDİ

Bir düğünde tanıştık. Benimle tanışmak için can attı. Ardından ciddi bir ilişkiden çıktığını, 1-2 aydır yalnız olduğunu söyledi. Boşlukta olup olmadığından emin olmak istiyormuş ve bu yüzden şimdilik umut beslememem gerekiyormuş. Ben de ona “Seviyorsan, eski sevgiline dön” dedim. 2 hafta konuşmadık. ben artık irtibata geçmek istiyorum. Ama sıkboğaz etmek de istemiyorum. ● CEREN

Seninle konuşmak, iletişim kurmak isteyen o. Sonra da “Umut besleme” diyen yine o. Bunda bir dengesizlik görmüyor musun? Ayrıca hatalı davranmışsın. Sen onun kankası mısın ki eski sevgilisine dönmesini istiyorsun? Bak, sen onunla ilişki isteyen birisin. Tutup da “İstersen eski sevgiline dön” dersen, akrabasından, yakın kız arkadaşından farkın kalmaz.

Aksine ona “Eski sevgilinle irtibatın varsa benimle sakın iletişim kurma” demeliydin. Şimdi sen onun gözünde uğruna savaşılacak biri değilsin, sadece ‘iyi insan’sın. Ve ne yazık ki bir erkeğin ‘iyi insan’ diye gördüğü kadını sevgili olarak seçmesi pek mümkün değil. Onunla irtibat kurma. Bırak eğer o istiyorsa, o seninle irtibat kursun.

Haberin Devamı

EVLİYİM AMA GÖNLÜMÜ BAŞKASINA KAPTIRDIM

Ben evli bir kadınım fakat evliliğimde eksiklikler söz konusu. Başka birisine aşık oldum. İkilemde kaldım. Aşık olduğum kişinin bana baktığının farkındayım fakat bir bakışın ardına düşmeyecek kadar da mantıklıyım. Çünkü her bakış aşk bakışı değildir. Ben o kişinin bana yakınlığını ya da hislerini nasıl anlayabilirim? Kendi kendime anlamlar çıkarmak istemiyorum. ● NAHİDE

Senin ilk halletmeniz gereken şey evliliğin. Madem eksik diyorsun, madem başkasına aşık olabiliyorsun, evliliğin fiilen bitmiş demektir. Ayrılmadan bir başkasıyla ilişkiye başlaman doğru değil. Bu ileride çok daha büyük sorunlara yol açabilir. Ayrıca eğer, onun duygularından emin olduktan sonra ya da onunla bir ilişkiye başladıktan sonra boşanmayı düşünüyorsan sakın yapma.

Karşınızdaki erkeğin saygısını yitirirsiniz. “Benim için boşanan, yarın da bir başkası için beni boşar” diye düşünür. Belki o da siz evli olduğunuz için duygularını belli edemiyordur. Sonuçta evli kadının dokunulmazlığı vardır. Dediğim gibi, önce evliliğiniz halletmeye çalışın.

Haberin Devamı

KISKANÇLIK YÜZÜNDEN KENDİMİ YİYORUM

2.5 senedir düzgün bir ilişkim var. Bugüne kadar hiç ayrılma durumumuz olmadı, hatta bazen insanlar bize imrenerek bakıyor. Ben çok kıskanç birisiyim. Bu konu yüzünden tartıştığımız da oldu. Yakın arkadaşlarından bile kıskanmaya başladım. Kendime engel olamıyorum. Sevgilim bana anlayışlı davranıyor ama onu çok bunaltıyorum farkındayım. Sanırım bir özgüven eksikliğim var. ● ŞÜPHECİ

2.5 yıldır birliktesiniz. Seni aldatmadı, şüphe çekecek bir şey yapmadı, yalanlar söylemedi. Üstelik sen onun için seçilmiş birisin. Yani seni seçti öyle değil mi? Kendi ilişkinin düşmanı olmak üzeresin Böyle yaparak onu kendinden uzaklaştırıyor ve başkasına yönelmesine olanak sağlıyorsun. Yani dozunda olmayan kıskançlık insanı başkasına iter. Bunu hiçbir zaman unutma.

Özgüven eksikliğin olduğun kesin. Kendine güvenmeyi, ilişkinin her anında keyif almayı dene. Sevgilini baskı altında tutarsan hem onu mutsuz edersin hem de kendini. Özgüven eksikliğinin neden kaynaklandığını belirlemek için bir uzmana danışman çok iyi olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder