Mehmet Coşkundeniz GİDEN GERİ DÖNER Mİ?
HABERİ PAYLAŞ

GİDEN GERİ DÖNER Mİ?

Haberin Devamı

Gidene ’geri dön’ demek yeterli değil. Gitmişse, istediği için gitmiştir. Yüreğinizdeki acının geçmesini beklemekten başka yapılacak pek bir şey yoktur. Yine de söz geçiremeyiz kendimize. Bir takım çabalarla onu yeniden kendimize aşık etmenin, o güzel ilişkiye dönmenin yollarını ararız.

[[HAFTAYA]]


Peki ne yapmalı?


Önce onu neden istediğinizi düşünün. Sadece gururunuz kırıldı diye kendinizi yürümeyen bir ilişkiye mahkum etmeyin. Yeni bir sevgili bulmak aslında hiç de zor değil. Bu olasılığı düşündüğünüz zaman eski ilişkinizi değerlendirmeniz daha kolay. Eski sevgilinizi geri kazanmak istiyorsanız kendinize, duygularınıza ve ona karşı tamamen dürüst olmanız gerekir. Şimdi onu isteme nedenlerinize bir göz atalım. Sırılsıklam aşıksınız. Hayatınızda sadece onun olmasını istiyorsunuz. Onsuz yaşayamayacağınızı düşünüyorsunuz. Sizi onun kadar anlayan bir başkasını bulamamaktan korkuyorsunuz. Cinsel yaşamınız çok iyi. Onun başkasıyla olma fikri sizi çıldırtıyor. Vs... vs... Sorunu doğru teşhis ettiyseniz ikinci adıma geçebiliriz.

Doğru tespitler

İlişkiniz zaman içinde tutkusunu kaybedip kendiliğinden mi silikleşti? Yoksa sizin hatalarınızdan mı bu hale geldi? Kendiliğinden bittiyse, yeniden canlandırmanız zor. Oysa hatalardan dolayı yıkılmış ilişkide hala bir kıvılcım olabilir. Çünkü siz o hatayı yapmasaydınız ilişkiniz belki şu anda sağlıklı bir şekilde devam ediyor olacaktı. Gözönünde bulundurmanız gereken bir başka faktör de ayrılığın özel bir durumdan kaynaklanıp kaynaklanmadığı. Yani sizin ve onun dışındaki etkenler. Aile, toplum, okul gibi... Böyle bir problem varsa bunu aşmak da kolay.

Acele etmeyin

Yüreğinize söz geçiremiyorsunuz. Arayıp “Ne olur geri dön” demeyi istiyorsunuz. Bunu yaparsanız baştan kaybedersiniz. Biraz sakinleşmeyi bekleyin. Herşey daha çok yeni, duygular çok tazeyken ne siz ne de sevgiliniz doğru düşünebilir. İkinizin de biraz nefes almaya ihtiyacı var. Ama bundan da önemlisi, eski sevgilinizin sizin yokluğunuzu hissetmesi gerekli. Bırakın sizden ayrılmanın hayatında nasıl bir boşluk yaratacağını görsün. Sizi özlesin. Başka insanlarla tanışıp onların asla sizin gibi olamayacağını anlasın. Ayrılıktan öncesi ile ayrılıktan sonrasını karşılaştıracak zamanı olsun. Yeniden bir araya gelmenin doğru verilmiş, akıllı bir karar olabilmesi için zamana ve mesafeye ihtiyaç var. Sabırlı olun

Aptal durumuna düşmeyin

Unutmayın siz bir zamanlar onun kral ya da kraliçesiydiniz. Kapısında bir köle durumuna gelmeyin. Ayrıldıktan 15 dakika sonra arayıp vazgeçmesini istemeyin. Tesadüfenmiş gibi bir yerde karşılaşmayın. Arkadaşlarıyla yakınlık kurmayın. Zamanınızı ağlayıp sızlayarak harcamayın. Görünüşünüzde önemli bir değişiklik yapmayın. Yani kendinizi aptal durumuna düşürmeyin.

Bekle gör politikası


En önemli şey hayatınızı eskisi gibi devam ettirmektir. Yine işinize, okulunuza gidip gelecek, yine dostlarınızla toplanacak, yine film izleyecek, yine güleceksiniz. Yani o varken nasıl yaşıyorsanız o yokken de aynı yaşamı sürdüreceksiniz. Böylece onsuz olabildiğinizi de göstereceksiniz. Bütün bunları yaptıktan sonra onun size geri dönmesini beklemekten başka çareniz yok. Dönmüyorsa, bilin ki artık sizi sevmiyordur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder