Mehmet Coşkundeniz Haklı-haksız yok, acı çekmiş iki çocuk var
HABERİ PAYLAŞ

Haklı-haksız yok, acı çekmiş iki çocuk var

Metin Akpınar’ın ikiz kız babası olduğunun ortaya çıkmasından sonra her kafadan bir ses çıktı. Kimisi Metin Akpınar’ı, kızları Duygu ve Sevgi Nebioğlu’na sahip çıkmamakla suçladı, kimisi “Adam 35 yıl sonra baba olduğunu öğreniyor. Ne yapsın yani? Öyle hemen de insan baba olarak ısınamaz ki?” dedi. Bazıları da bu olayı kovalayan, mahkemeye gidip Metin Akpınar’ın babaları olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu’nu para peşinde olmakla itham etti.

Bu olayı çok iyi takip edip, gazetemizin birinci sayfasındaki haberleri hazırlayan biri olarak birkaç söz söyleme hakkını kendimde görüyorum. Öncelikle, kızlar öyle hemen ortaya çıkmadı. Duygu Nebioğlu tam 14 yıl önce Metin Akpınar’a ulaşıp kızı olduğunu söyledi. Metin Akpınar bu gerçekle yüzleşmekten kaçındı, sürekli durumu idare etmeye çalıştı. Yani o yıllar boyunca ısınmak için çaba göstermedi. Bu durum da, sevilen oyuncuyu kızlarına sahip çıkmamakla suçlayanları haklı gösteriyor. Ayrıca bu süreçte, kızlarından Sevgi, evlendi, iki de çocuk dünyaya getirdi. Mesela kızının o mutlu gününde yanında olamaz mıydı? Torunları doğduğunda bir gidip göremez miydi? Gelelim Duygu Nebioğlu’nun para peşinde olup olmadığına...

Haberin Devamı

Haklı-haksız yok, acı çekmiş iki çocuk var

Böyle olsaydı eğer, Duygu Nebioğlu tüm bu sıkıntıları yaşamadan ortaya çıkar, Metin Akpınar’ın kızı olduğunu söylerdi. Ama sustu. Babasına olan saygısından dolayı sustu. Bütün çocukluğu acı içinde geçmiş olmasına rağmen sustu. Peki ne tetikledi Duygu’yu? Neden bu kadar yıl sustu da sonra birden konuşmaya karar verdi? Öncelikle mahkemeden gerekli kararı aldı. Ama hepsinden önemlisi, babasının ilgisiz tutumunun devam etmesi Duygu’yu harekete geçirdi.

Duygu, duyarlı, aktivist bir insan. Manavgat’taki o korkunç orman yangınlarında birkaç hayvanı kurtarmak için canla başla çalıştığı çok iyi biliniyor. 6 Şubat depremlerinde Hatay’a ilk yardıma koşanlardan biri. Kendine ait bir dünyası var ve bu dünyada hayvanlar çok önemli bir yer tutuyor. Babasının gönderdiği aylık 10 bin TL’lik harçlığı da hayvanlara harcadığını kendisi söylüyor zaten. Tüm bunların dışında bence Duygu’nun öfkesinin bir sebebi daha var. O da aşağıdaki yazıda...

Haberin Devamı

O BELGESELE NİYE ÇIKMADI?

Duygu Nebioğlu, yaptığı açıklamada Metin Akpınar’ın 62 yıllık eşi Göksel Özdoğdu’dan hiç de iyi muamele görmediğini söyledi. Hatta bir buluşmalarında Göksel Özdoğdu’nun kendisine, “Söyle bakalım, siz Metin Abi’nizden ne istiyorsunuz? Annenizin yanına gidin” dediğini aktardı.

Ayrıca Metin Akpınar’ın da kendisine “Bunu eşim duyarsa size zırnık koklatmaz” dediğini de söyledi. Duygu’nun öfkesinin altında yatan etkenlerden biri de Göksel Özdoğdu’nun işte bu davranışı. Duygu elbette ki kendisine bir anne sıcaklığıyla yaklaşmasını beklemiyordu. Ancak en azından haklılığını kabul etmesini ve belki de bir kadın dayanışması içine girmesini bekliyordu.

Haklı-haksız yok, acı çekmiş iki çocuk var

Bunu göremeyince de Duygu’nun öfkesi patladı ve sadece babasını değil, babasının eşini de hedef aldı. Metin Akpınar’ın hayatını anlatan “İyi ki Yapmışım” belgeselini bilirsiniz. Netflix’te yayınlanan bu belgeselin çekimleri 2020’de tamamlandı. Belgeselde Metin Akpınar’ın hayatına dokunmuş herkes birkaç cümleyle de olsa yer aldı, anılarını anlattı.

Haberin Devamı

Ama nedense bu belgeselde Metin Akpınar’ın 20 yaşından beri birlikte olduğu eşi Göksel Özdoğdu yoktu. Akpınar bunu “Kendisi yer almak istemedi” diye açıklıyor belgeselde. Peki gerçekten öyle mi? Yoksa tüm bu durumları bilen Göksel Özdoğdu bir tepki olarak mı çıkmadı? Ya da bazı şeyleri söyleyebileceğinden mi korktu? Gelinen noktada ikizlerin artık Metin Akpınar ile baba-kız ilişkisi kurması pek mümkün görünmüyor. Keşke olay farklı yürüseydi de, Metin Akpınar bilmeden de olsa çok acı çekmelerine sebep olduğu kızlarını bağrına basabilseydi. Bir kız çocuğu için ‘baba’ kavramının ne derece önemli olduğunu anlayabilseydi...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder