Mehmet Coşkundeniz İlişkiler dünyasında doğru bilinen yanlışlar
HABERİ PAYLAŞ

İlişkiler dünyasında doğru bilinen yanlışlar

Uydurulmuş ve efsane haline gelmiş kavramlar ilişkilerin en büyük düşmanı. Bu kavramlarla kendimizi kuşatıyoruz ve ondan sonra “Neden yalnızım?” diye kendimizi yiyoruz. Öncelikle bu yanlışlardan kurtulmalısınız. Peki hangi yanlışlar bunlar?

1-ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN HOŞLANMAZ

Hayır hoşlanır ve bayıla bayıla birlikte olur. Bu efsane doğru olsaydı dünyanın saygın ve güçlü kadınları asla sevgili bulamazlardı. Tabii egosuna esir olmuş, erkekliğini her şeyin üstünde gören insanımsılardan söz etmiyoruz. Üstelik güçlü ve zeki bir kadın erkek için büyük bir konfordur. Aklı olan her erkek de bu konforu yaşamak ister.

Haberin Devamı

2- O SEBEPLER ORTADAN KALKTI

Diyelim ki o zaman yollarınız ayrıldı. Ne bileyim, siz başka şehirde, o başka şehirde üniversite okumaya gitti. Aranıza mesafeler girdi. Ya da kariyerlerinizi farklı çizdiniz ve bir türlü ortak nokta bulamadınız. Ama şu anda durum farklı. Okul bitti, mesafeler eridi, kariyeriniz de belirli bir noktada. Belki de senin için eksik olan tek şey yıllardır özlemini çektiğin eski sevgilindir.

3-KAÇAN KOVALANIR, KOVALANAN KAÇAR

İlişki tarihinin en gereksiz, en berbat efsanesi. Zor kadını ya da zor erkeği oynamak gereksiz bir enerji kaybı. Bir ilişkide zekanızı kullanarak yaptığınız küçük oyunlar tabii ki işe yarar. Ancak böyle kaçak güreşmek, böyle yaparak karşınızdaki insanı kendinize bağlayacağınızı düşünmek saçmalığın daniskası. İnanın bana bu yolun sonu yok.

4-ZIT KUTUPLAR BİRBİRİNİ ÇEKER

Hayırdır, mıknatıs mısınız siz? Zıt kutupların birbirini çekmesinin altında sadece merak yatar. İnsan kendisinde olmayan şeyi merak eder. Ama bir süre sonra o merak geçer gider. İlişki, ancak uyumla mümkündür. Ortak ilgi alanlarıyla mümkündür. Birlikte zaman geçiremedikten sonra bir ilişkiye sahip olmanızın ne anlamı olabilir?

5-BÜTÜN ERKEKLER YALAN SÖYLER VE ALDATIR

Bunu söyleyen tüm erkeklerle anket mi yaptı acaba? Nasıl bu kadar kesin bir yargıya varılabilir. Üstelik yalancının ve ihanet edenin cinsiyeti olmaz. Bir de “Bir erkek aldatmıyorsa fırsatı olmadığı için yapmıyordur” derler. Bunlara inanmayın. Aldatmayan erkek çok ve hayatlarındaki kadını başlarının üzerinde taşıyorlar.

Haberin Devamı

6-RUH EŞİMİ BİR GÜN MUTLAKA BULACAĞIM

Ne yani gerçekten ilahi bir gücün sizin aşk hayatınızı planladığını, sizin için seçtiği kişiyi de bir gün mutlaka karşınıza çıkaracağını mı düşünüyorsunuz? Ruh eşi dediğimiz şeyi biz yaratırız. Birlikte olduğumuz insanla aramızdaki sevgi bağını güçlendirmek iin uğraşırsak, paylaşımlarımızı artırırsak işte o zaman o bizim için ruh eşi olur.

7-ERKEKLER SEKSE DAHA FAZLA ÖNEM VERİYOR

Biz ona, “İlişki yaşayan insanlar seksi önemsiyor” diyelim. Sağlıklı bir cinselliğin yaşanmadığı hiçbir ilişki türü (evlilik veya diğerleri) yürüyemez. Üstelik bu cinsellik nitelikli ve kaliteli olmalı. Kadınlar sekse önem vermiyorsa söyler misiniz dünya para ödedikleri iç çamaşırlarını kız arkadaşlarına göstermek için mi alıyorlar?

8-İNTERNETTEN SEVGİLİ BULMAK ÇARESİZLİKTİR

Bu zamanda bunu söyleyen kişinin mağarada yaşıyor olması gerek. İnternetten tanışmayan insanlar bile birbirlerinin sosyal medya hesabını takibe alarak flörtü başlatıyor. Bu hesaplardan birbirlerini keşfediyor ve çok da kolaylık sağlıyor. Flört uygulamaları da pek vakti olmayan çalışan kişiler için gerçekten bir nimet.

Haberin Devamı

9-İNSAN SADECE BİR KİŞİYİ SEVER

Yeşilçam ürünü “Senede bir gün” filminde oynuyorsanız tamam. Rol icabı böyle davranabilirsiniz. İnsan defalarca sevebilir. Defalarca aşık olma potansiyeline sahiptir. İnsan seri aşıktır. Bir aşk bittikten sonra diğerinin başlaması an meselesidir. Kendinizi böyle şartlarsanız yaşayacağınız güzel aşkların önüne set çekmiş olursunuz.

10-AŞKIMIZ HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİR

Gelemez. Aşk güzel şey ama ilişkinin başka başka dinamikleri vardır. Bir ilişkinin yürümesi için aşk tek başına yeterli olmaz. Kurduğunuz ortaklık paylaşıma, saygıya ve tabii ki anlayışa dayalıdır. Bunların olmadığı noktada istediğiniz kadar aşık olun. O aşk sonunda sizin psikolojinizin bozulmasına neden olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder