Mehmet Coşkundeniz İlişkiyi hasarsız bitirmenin yolları
HABERİ PAYLAŞ

İlişkiyi hasarsız bitirmenin yolları

İlişkiler zaman zaman bağımlılık haline gelir. Ama kaçınılmaz son gelmişse bitirmekten başka çare de yoktur. Çünkü siz bu ilişkiye devam ettikçe mutsuzluk girdabında dönmeye devam edecek ve hatta kendinize olan saygınızı zorlayacak başka yollara kayacaksınız. Şimdi size bir ilişkiyi nasıl bitireceğinizi 10 adımda anlatacağım...

1- SEBEPLER

Bitirmek istediğinizden emin olmalısınız. Bunun nedenlerini de kendi içinizde sorgulamalısınız. Başkasına mı aşık oldunuz? Mümkün. Eskisi kadar heyecanlı değil misiniz? Mümkün. Evlenmek istiyorsunuz ama sevgiliniz sizinle aynı görüşte değil mi? Bu da mümkün. Bunların hiçbiri bahane değil, aksine önemli sebeplerdir.

Haberin Devamı

2- KARARLILIK

Ayrılma sebebinizi net olarak belirledikten sonra kararlı olma aşamasına geçmelisiniz. Artık, “Acaba?” soruları aklınızdan çıkmalı. Çünkü sevgilinizin karşısına ayrılık konuşması yapmak için oturduğunuzda kararlı olmanız gerekiyor. O noktada sevgilinizin sözlerine dayanamayıp geri adım atarsanız, her şeyi başa sararsınız.

3- NEZAKET

Sevgilinizi aldınız karşınıza, ayrılık konuşması yapacaksınız. Bu konuşmayı pozitif şekilde yapmalısınız. Onu suçlayarak, yaptığı ya da yapmadığı şeyleri sıralayarak bir şey elde edemezsiniz. Nazik bir şekilde ayrılma sebeplerinizi anlatıp, belki biraz da kendinizi suçlayarak durumu aktarmalısınız.

4- CEVAPLAR

Siz sebeplerinizi anlattıktan sonra onun da mutlaka soruları olacaktır. Sözünü kesmeden sorularını dinleyin ve hepsine cevap verin. Burada en önemli soru, “Başka biri mi var?” sorusu olacaktır. Böyle biri varsa buna dürüstçe cevap verip vermemek sizin tercihiniz. Ama ben biliyorum ki, böyle bir cevap çok onur kırıcı olacaktır.

5- TEŞEKKÜR

İlişkinizin ne kadar sürdüğü önemli değil. İster 3 ay, ister 3 yıl veya daha fazlası... O günlerdeki mutluluk kaynağınızın sevgiliniz olduğunu unutmamalısınız. Sadece bu yüzden bile teşekkürü hak ediyor. Öyleyse yaşadığınız o mutlu günler için ona teşekkür edebilirsiniz. Bu, hem kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak, hem de ona kendini iyi hissettirecektir.

Haberin Devamı

6- DİK DURUŞ

Gönül ister ki; bu konuşmadan sonra herkes kendi hayatına çekilsin. Ne yazık ki öyle olmayacak. Mesajlar atılacak, özlemler başlayacak, görüşme isteği yoğunlaşacak. Olayı bir Yeşilçam dramasına çevirmenin alemi de yok. Bitmesini istediniz ve bitti. Öyleyse artık bunu sorgulamak yerine yeni hayatınıza adapte olmalısınız.

7- SESSİZ KALMA

Ayrıldığınız duyulduğunda meraklı arkadaşlar, dostlar, akrabalar bunun nedenlerini sorgulayacaktır. Lütfen ilişkinizi bütün ayrıntılarına kadar anlatmayın. Çünkü bu dedikodu yapmak demektir. Hele hele başkalarına sevgilinizi kötülemeyin. Bu tür sorulara sadece, “İkimiz de yürütemeyeceğimizi anladık ve arkadaşça ayrıldık” deyip geçin.

8- ACIMA

Zaman zaman attığı mesajlarla, sizi unutamadığını, kendini toparlayamadığını, bir şans daha istediğini söyleyebilir. Siz de bu duruma üzülüp acıma duygusuyla belki onunla buluşmak isteyebilirsiniz. Sakın ama sakın bunu yapmayın. Birine acıma duygusuyla yaklaşmak, ona yapacağınız en büyük kötülüktür.

Haberin Devamı

9- HASSASLIK

Hayatınıza başka biri girebilir. Lütfen bunu, eski sevgilinizin gözüne sokmayın. Bu konuda hassas davranın. Yeni flörtünüzle çektirdiğiniz fotoğrafları en azından bir süre sosyal medyadan paylaşmayın. Çünkü o sizi takip ediyor. “Bana ne, o da hayatına baksın” diyebilirsiniz elbette ama bu kendinizin canınızı sıkmaktan başka bir işe yaramaz.

10- YENİ HAYAT

Zorlu bir süreci bitirmek üzeresiniz. Bu aşamada artık kendi hayatınızı eski sevgilinizden bağımsız olarak planlayabilirsiniz. Artık onunla tüm bağlantınızı kesmelisiniz. Sosyal medyada takip etmemeli, gerekirse engellemelisiniz. Attığı mesajlara cevap vermemeli ve onu yokluğunuza alıştırmalısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder