Mehmet Coşkundeniz İyi bir ortaklık için 15 kural
HABERİ PAYLAŞ

İyi bir ortaklık için 15 kural

Bu köşede dün kötü giden ilişkiler için yeniden başlamanın ve aşk ateşini yeniden yakmanın yollarını yazmıştım. Yeni başlangıcın en önemli kuralının çiftlerin sanki birer iş ortağı gibi birlikte çalışması olduğunu belirtmiştim. Şimdi gelelim nasıl iyi birer ortak olacağınıza...

1. ASLA ZALİM OLMA

Yollar uzun, hayat şartları çetin. Bu çetin şartlarda birbirinize öfkeleneceğiniz ve kızacağınız zamanlar olacak. Ama bu öfkeyle başa çıkmayı öğreneceksiniz.

2. GERİ ADIM ATMAYI BİL

Herhangi bir tartışmada haklı olabilirsin. Haklılığını kanıtlamak için tartışmayı da uzattıkça uzatabilirsin. İyi de, ilişkin elden gittikten sonra haklı olmanın ne anlamı var? Haklıysan da bazen geri adım atmalısın.

Haberin Devamı

3. HERKES VE HER ŞEY DEĞİŞİR

Değişime açık olmalısın. Sevgiline sürekli "Sen artık eskisi gibi değilsin" demek yerine ondaki değişimin farkına varıp bunları kabul etmelisin.

4. SEN DE MÜKEMMEL DEĞİLSİN

Sevgilinden her zaman mükemmel davranmasını bekleyemezsin. Böyle bir beklenti içine girersen hem ona haksızlık yaparsın, hem de hayal kırıklığına uğrarsın.

5. İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE

Ne olursa olsun birbirinizin tarafı olmalısınız. İyiyi övdüğünüz gibi kötü günlerde de sorgusuz sualsiz onun yanında olmalısınız.

6. SEÇİM YAPMAYA ZORLAMA

Sevgilinin, sen olmadan önce de bir hayatı vardı. Bunlardan vazgeçmesini isteyemezsin. Belki sen onlarla vakit geçirmek istemiyorsun ama "Ya ben, ya onlar" diyemezsin.

7. SADECE ONDAN BEKLEME

Ortaklık iki kişi arasındadır ve sorumluluk eşittir. Yani romantizmi, maddi gereksinimleri hep ondan bekleyemezsin. Ayrıca bu tür beklentiler, talepkar olmak kadar kötüdür.

8. SIZLANMA, HAREKETE GEÇ

Eğer bir konuda şikayetçiysen kendi kendine ya da ona karşı sızlanma ve durumu düzeltmek için aksiyon al. Sızlanmak sadece vakit kaybıdır.

9. SEVGİLİNİ UMURSA

Büyük fedakarlıklar yapmana gerek yok. Fakat sevgilini umursamazlıktan gelemezsin. Sevgilin, senin için hayatında ilk sırada olmalı. Bunu ona sözlerinle, hareketlerinle göstermelisin.

10. SEVGİNİ GÖSTER

Her ortamda ve her fırsatta sevgini ona hissettir. Sakın sevgi cimrisi olma. bunlar sizin aşkınızı besleyen tavırlardır.

Haberin Devamı

11. BAZEN UZAKLAŞ

Sonuca ulaşmayan tartışmaları uzatmak çok anlamsız. İlişkiye de tahmin edemeyeceğiniz kadar zarar verir. Gerginliği azaltmanın en iyi yolu azıcık uzaklaşmaktır. Tabii sonradan sorunu yeniden konuşmak şartıyla...

12. EĞLENMEK ÇOK ÖNEMLİ

Onun günü kötü geçtiyse sen, senin günün kötü geçtiyse o, yani birbirinizi neşelendirmek de bu ortaklığın önemli bir unsuru. Birlikte eğlenemeyecekseniz neden birliktesiniz ki?

13. MUTLAKA ZAMAN AYIR

İşler hiç bitmez. Başka her şeyin vaktinden çalacaksın ve sevgiline zaman ayıracaksın. Yapamıyorsan, bu işi yürütemezsin.

14. SUÇ ORTAĞI OLUN

Zaman aşkı öldürmez, aşkı öldüren insanlardır. İlişkinizin ilk günlerindeki tutkuyu canlı tutmak için sadece iş ortağı değil, suç ortağı da olun. Yasaklar size vız gelsin.

15. DAİMA SADIK OL

İlişkinde yalan söyler ve aldatırsan iyi bir ortak olamazsın. Neden yalan söylediğin ya da neden aldattığın önemli değil. Bunun için dünyadaki en iyi bahaneye sahip olabilirsin ama bu seni haklı çıkarmaz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder