Mehmet Coşkundeniz İyi bir sevgili olmak için 10 kural
HABERİ PAYLAŞ

İyi bir sevgili olmak için 10 kural

1- ZALİM OLMAMALISIN

Sevgiline kızabilirsin ama öfkeni kontrol etmelisin. Onu aşağılayarak, geçmişini gündeme getirerek ona zalimce davranmamalısın. Çünkü bu yaptıkların kasıtlı olarak onu incitme amacı taşıyor.

2- BAZEN GERİ ÇEKİLMELİSİN

Bazen haklı olduğunda barışmak uğruna geri çekilmen gerekir. Kimin haklı olduğu ya da kimin yanlış yaptığı değil, tartışmayı bitirmek önemlidir.

3- DEĞİŞEBİLECEĞİNİ KABUL ET

İnsanlar her zaman değişir ama sen bunu fark etmezsen ya da kabul etmezsen büyük problem yaşarsın. Oysa unutma, sen de değişiyorsun.

Haberin Devamı

4- KİMSE MÜKEMMEL DEĞİL

Buna sen de dahilsin. Nasıl ki sen sürekli kusursuz davranışlar sergilemiyorsan sevgilinden de bunu bekleyemezsin.

5- ARKADAŞLARINI KABUL ET

Sevgilinin senden önce de bir hayatı vardı. Arkadaşlarına kulp bulup onlarla görüşmesini engellemeye çalışmamalısın.

6- FEDAKARLIĞIN SINIRI VAR

Sevgilin için her şeyi yapabilecek gibi hissedebilirsin. Ama bunu abartma. Sadece onun isteklerini yerine getirmek için yaşayan biri haline dönüşme.

7- BEKLENTİLERİNİ AZALT

İlişki dediğimiz şey iki kişinin ortaklığıdır. Onun sorumluluğu ne kadarsa seninki de en az o kadar olmalıdır.

8- HER ZAMAN DESTEKLE

Tıpkı takım tutar gibi, iyi günde, kötü günde, her zaman sevgilinin destekçisi ol. Çünkü ilişki sadece iyi günler için değildir. Zaten iyi bir sevgili de kendini en fazla kötü günlerde göstermelidir.

9- MUTLAKA ZAMAN AYIR

Ne kadar çok çalışırsan çalış, sevgilinle kaliteli zaman geçirmek için vakit ayırmayı unutma. Sevgilin senin önceliğin olmalı. Elbette bazen bunda zorlanabilirsin. Ama sen zaman ayırdıkça sevgilin de meşgul olduğun zamanlar için anlayışlı davranacaktır.

10- SADIK VE DÜRÜST OL

Sadakat bir ilişkinin olmazsa olmaz koşulu. Aldatılmış birinin yaşadığını gerçekten yaşamak istemezsin. Bu yüzden dürüstlüğü ve sadakati asla elden bırakma. Hiçbir şey için yalan söyleme. Bir kez yalan söylersen bir daha bunun önünü alamazsın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder