Mehmet Coşkundeniz İyi şeyleri atlamayalım
HABERİ PAYLAŞ

İyi şeyleri atlamayalım

Türkiye yine bir dolu sorunla boğuşuyor. Yangınlar henüz bitmeden seller başladı. Bir yandan da Afgan ve Suriyeli mülteci problemimiz var. Bu sorunlarla ilgili epey haber, yorum okumuşsunuzdur, izlemişsinizdir mutlaka. Bu yazıyı yazmaya oturduğumda ben de bu konuya değinmeyi düşündüm ama sonra vazgeçtim. Çünkü hayatta başka şeyler de oluyor. Ve ister inanın, ister inanmayın iyi şeyler oluyor. Mesela Tokyo Olimpiyatları... Madalya rekorunu kırdığımız gibi bugüne kadar hiç başarılı olamadığımız dallarda da kürsüye çıkmayı başardık. Okçulukta Mete Gazoz, cimnastikte Ferhat Arıcan ile ilk kez madalya aldık.

Haberin Devamı

Ayrıca cimnastikte 7 ayrı dalda finalde yarıştık. Kadınlar boksta Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu ile eşi görülmemiş bir başarıya imza attık. Madalyayı kıl payı kaçırmış olsa da cirit atmada Eda Tuğsuz ile gelecek için ümitlendik. Üç adım atlamada, 1948’de Ruhi Sarıalp’in bronz madalya kazanmasından 73 yıl sonra ilk kez bu dalda Necati Er ile finalde yer aldık.

Voleybolcu kadınlarımız gruptan çıkarak büyük bir başarıya imza attı. Yarı finali de kıl payı kaçırdılar. Modern pentatlonda İlke Özyüksel’in beşinciliği madalyayla eş değer. Yelkende madalya mücadelesi verdik. Atıcılıkta finalde yer aldık. Gündem o kadar çabuk değişiyor ki, bu başarıları konuşamadık bile. Oysa konuşmalıyız. Spor, bütün ülkeleri birleştirir. Spor, iyileştirir.

ŞİMDİ SIRA PARALİMPİK’TE

Tokyo’da 24 Ağustos’tan itibaren paralimpik oyunları başlıyor. 43 erkek, 44 kadın olmak üzere toplam 87 sporcu ile katılıyoruz. Sporcularımız Okçuluk, Atletizm, Badminton, Goalball, Judo, Halter, Atıcılık, Yüzme, Taekwondo, Masa Tenisi, Tekerlekli Sandalye Basketbol, Tekerlekli Sandalye Eskrim ve Tekerlekli Sandalye Tenis branşlarında madalya için ter dökecek.

Harika bir organizasyon olacak. Çok sayıda madalya bekliyoruz bu organizasyondan. Yani yine iyi şeylenr olacak. Sporcularımız göğsümüzü kabartacak, onlarla gurur duyacağız. İçiniz gündemden sıkıldığında, açıl televizyonu, sporcularımızı izleyin. Olağanüstü çabalarını takdir edin. İnanın bana kendinizi çok iyi hissedeceksiniz.

Haberin Devamı

VOLEYBOLDA YENİ HEYECAN

Olimpiyatta tarih yazan kadın voleybolcularımız, 18 Ağustos-4 Eylül arası Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. Biz maçlarını Romanya’da yapacak olan D grubunda yer alıyoruz. Rakiplerimiz kolaylıkla geçebileceğimiz ülkeler. Türiye olimpiyatın ardından dünya sıralamasındaki yerini 4’üncülüğe yükseltti. Önümüzde ABD, Brezilya ve Çin var. Yani tüm Avrupa ülkeleri bizim gerimizde.

Turnuvaya Avrupa’nın bir numarası olarak gidiyoruz. Daha önce final oynayıp altın madalyayı kıl payı kaçırmıştık. Bu kez alıp gelmeyi amaçlıyoruz. Bizi yine müthiş bir heyecan fırtınası bekliyor. Bilmiyorum farkında mısınız ama kadın voleybolcularımız maça çıktığında Türkiye’de adeta hayat duruyor. Herkes o maçı konuşuyor, herkes an be an yaşadığı duyguları paylaşıyor.

Kafamızı spora gömüp, başka her şeyi unutalım demiyorum elbette. Ama sporun iyileştirici gücüne bırakalım kendimizi. Kısa süre de olsa kafamızı yenileyelim, kötü olaylardan uzak duralım. Nasılsa bu ülkenin derdi bitmez. Sonra yine Afgan’dı, Suriyeli’ydi, Amerika’nın oyunlarıydı, komplo teorileriydi, ekonomiydi, artık hangisi ilginizi çekiyorsa başınızı ona gömüp komplo teorilerine devam edebiliriz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder