Mehmet Coşkundeniz Kafa karıştıran eski sevgili
HABERİ PAYLAŞ

Kafa karıştıran eski sevgili

HAFTANIN SORUSU

İlişkimiz yedi yıl önce başlamıştı. Ailesi hiçbir zaman onaylamadı. Buna rağmen onu ailesinden istettim. Ama evliliğimize onay vermediler. Baba, kızını hep tehdit etti. “Onunla evlenirsen seni evlatlıktan reddederim” dedi. Evlenemedik ne yazık ki. İki yıl önce başkasıyla evlendim. İki ay önce tesadüfen karşılaştık. Oturup bir yerde konuştuk. Sürekli ağladı, “Keşke her şeyi göze alıp seninle evlenseydim” dedi. O günden beri de sürekli görüşüyoruz. Ondan kopamıyorum. Ama eşim çok iyi biri. Bir de çocuğum var. Ne yapacağımı bilemiyorum.”

Haberin Devamı

● ÇARESİZ

Yarım kalan aşklar her zaman tehlike oluşturuyor insanın hayatında. Sen de kalbin başkasındayken mecburen evlilik yapmışsın. Hani derler ya, “Evlenip bir yuva kurmanın zamanı geldi” diye... Aynen öyle işte. Yalnız onun yaptığı da iş değil. Bunca zaman sonra ortaya çıkıp pişmanlığını dile getirmesinin kimseye faydası yok. Aksine gördüğün gibi sana zararı var. Sen şu anda ister istemez ona doğru yöneliyorsun. Ancak bazen hayat insanın karşısına bir fırsat çıkarır. İşte o fırsat çıktığı zaman değerlendirmeli insan. O dönem ailesiyle mücadele etmeyip ayrılığı kabullenen birinin şu anda söz söyleme hakkı olmadığını düşünüyorum. Ayrıca ‘İyi bir insan’ dediğin eşin, senin en yaralı günlerinde sana destek olan tek insandı. Bunu da unutma.

ERKEKTEN Mİ BEKLEMELİ?

23 yaşında üniversite öğrencisi bir kızım. Sanırım aşık oluyorum. Beni kıpır kıpır, enerji dolu bir kız olarak tanıyan arkadaşlarım üzerimdeki bu durgunluğu anlamış değiller. Bu kişi, öğretim görevlisi. Yaşımız birbirine yakın. Aynı yerlere gidiyoruz. Bakışları dikkatimi çekiyor ama hiçbir girişimde bulunmuyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Acaba ona karşı olan duygularımı anlatsam beni nasıl karşılar? Belki de bir daha yüzüme bakmaz. İlla erkekten mi beklemeli bazı şeyleri?

● YEŞİL

Hayır, elbette erkekten beklememeli. Ancak aranızda hiçbir diyalog yokken, havadan sudan bile bir kez olsun görüşmemişken sadece bakıyor diye gidip de duygularını anlatman doğru olmaz. Önce aranızda bir arkadaşlık kurulmalı. Daha sonra zaten zaman içinde bazı şeyler gelişecektir. Ne yazık ki erkeklerin böyle bir huyu var. Bakarlar, bakarlar sonra gelip tek kelime etmezler. Halbuki gelip seninle sadece tanışmak istediğini söylese, bir bahane bulup birkaç kelime etse her şey kendiliğinden çözülecek zaten. Onu ve seni tanıyan ortak arkadaşlarınız var mı bilmiyorum. Ama varsa bu çok işe yarar. Sizi tanıştırabilirler. Zaten tanıştıktan sonra da işler çorap söküğü gibi gelecektir.

Haberin Devamı

BENİ AFFET

HAYALLERİMİZİN KURBANIYIZ

Ben kaybetmeye alışığım ve her şeyimi açık sözlülüğüm yüzünden kaybettim ama değişemem. Herkes kendini düşünüyor sen de öyle yap. Bak yalanlarla yaşaması daha kolay demiştim. Herkes hatalar yapar yanlışlar yapar. Hepimiz yalan söyleriz. Ama önemli olan bunlardan ders çıkartabilmek ve hatalarımızı kabul edip tekrarlamamak. Bu yaşadıkların seni daha kötü biri yapmayacak. Sadece daha güçlü olacaksın. Hepimiz hayallerimizin kurbanıyız. Hayatına girdiğim için özür dilerim.

● MELİS

Haberin Devamı

GÜLÜN YAPRAKLARI

Söyleyenler haklıymış. Güller senin eline çok yakışıyor. Tutanda iş var tabii, Zaten o da güllerle yarışıyor. Güller bile gün geçtikçe güzelliğine alışıyor. Çekip gidesi gelir elindeki gülün. Çünkü güzelliğinle gülün yaprakları kamaşıyor.

● BERKİN

İLAN-I AŞK

SABIRLA BEKLİYORUM

Beni fark ettin, görüyorum. İlgin var, gözlerinden anlıyorum. Kalbin kırık, tedirginsin, seziyorum. İnsanın her istediği hemen olmaz, biliyorum. Ben seninle olmayı, yaralarını onarmayı ve birlikte aşkı yaşamayı istiyorum. Bu yolda hiç yorulmadan, kararlılıkla yürüyorum. Ve bana geleceğin günü sabırla bekliyorum.

● YAVUZ

Sıradaki haber yükleniyor...
holder