Mehmet Coşkundeniz Kıskançlığın sakladığı gerçek
HABERİ PAYLAŞ

Kıskançlığın sakladığı gerçek

Aşırı kıskanç insanların, özgüveni düşük, kendinden başka kimseyi düşünmeyen insanlar olduğunu savunmuşumdur hep. Bu hikayede, bazen aşırı kıskançlığın, gizli saklı yapılan şeylerin üzerini örtmek için de kullanıldığını anlatacağım. Şehrin iyi bir semtinde oturan, iyi eğitim almış, herkesin gıpta ile baktığı işi olan bu kadın, eşi tarafından yıllarca ‘kıskançlık’ adı altında manipüle edildikten sonra, yaşadığı acı bir olayın ardından derin uykusundan uyanmış. Selda ile Burak’ın hikayesinin başlangıcı altı yıl öncesine dayanıyor. Bir ev partisinde tanışan ikili, kısa sürede sevgili olmuş, birkaç ay sonra da evlilik konuşmaya başlamıştı. “Elbette bu kadarcık zamanda evliliği konuşmak hataydı ama o zamanlar birbirimize çok uyduğumuzu düşünüyordum” dedi Selda. Tanışmalarının üzerinden altı ay geçtikten sonra evlenmişlerdi. Selda’nın ailesinin aldığı evde oturmaya başlamışlardı. Aynı sitede Selda’nın ağabeyi de eşiyle birlikte oturuyordu.

Haberin Devamı

Kıskançlığın sakladığı gerçek

AYNI SİTEDEYDİLER

Selda, yengesiyle ilişkisini, “Ailem, ağabeyime ve bana aynı siteden ev almıştı, ayrı kalmayalım diye. Nitekim, ben bekarken günlerimin çoğunu ağabeyimin evinde geçirirdim. Yengemle de çok iyi anlaşırdık. Zaten hemen hemen yaşıttık. Birlikte alışverişe çıkar, hatta ağabeyimin iş için şehir dışında olduğu zamanlarda suç ortaklığı yapar, eğlence mekanlarına kaçardık” sözleriyle anlattı. Şöyle devam etti Selda; “Evliliğimizin ilk aylarında benden mutlusu yoktu. Aramızdaki cinsel uyum da o zamanlar mükemmeldi.”

İlk altı ay sorunsuz geçen evlilik hayatı, birden can sıkıcı bir hale dönüştü Selda için. “Burak hiç kıskanç biri değildi. Hatta, ‘Neden beni hiç kıskanmıyorsun, yoksa sevginde eksiklik mi var?’ diye sorduğum zamanlar bile olmuştur. Ama bir anda delirdi sanki. Evden dışarı çıkmam bile sorun olmuştu onun için. Ne giyeceğime, nereye gideceğime karışıyor, iş arkadaşlarımla telefonda bile görüşmemden kavga çıkarıyordu. ‘Ne oldu sana?’ diye sorduğumda da ‘Sen benim kıskanç olmamamdan şikayetçi değil miydin? Seviyorum ve kıskanıyorum’ diye cevap veriyordu.”

Haberin Devamı

GRUBA GELEN MESAJ

Ne yapacağını şaşırmıştı Selda, konuyu ‘en yakın arkadaşı’ olarak gördüğü yengesine açtı. “Yengem, ‘Abartma bu kadar, adam sana deli gibi aşık işte. Seni kimseyle paylaşmak istemiyor, ne var bunda?’ deyince ‘Galiba haklı’ diye düşündüm. Her ne kadar şikayetçi olsam da bu kıskançlık hoşuma da gidiyordu. Bir erkek tarafından sahiplenilmek, kadınlık gururumu okşuyordu.” Bir insanın durup dururken aşırı kıskanç birine dönüşmesinin başka bir sebebi olduğunu kısa süre sonra anlayacaktı.

“Ağabeyim, yengem, ben ve Burak’ın dahil olduğu bir WhatsApp grubumuz vardı. O grupta genellikle birlikte gideceğimiz seyahatlerin programını yapardık. Bir gün iş yerinde telefon elimdeyken gruba yengemden ‘Orada olacağım’ yazan bir mesaj geldi. Mesaj kırmızı bir kalp emojisi ile süslenmişti. Aradım yengemi, ‘Kocana yazacağın mesajı gruba attın’ deyip güldüm. Birden gerildi, kekelemeye başladı, ‘Yok ya kocamla değil bir kız arkadaşımla buluşacaktım’ dedi ve telefonu küt diye kapattı. Ardından da mesajı sildi.” Sonun başlangıcı işte bu mesajla başladı. Selda, yengesinin ağabeyini aldattığından şüphelenmişti.

Haberin Devamı

Canı sıkıldı, Burak’ı aradı durumu anlattı. Burak birden yengemi savunmaya başladı ve “Acilen bir psikoloğa görün” deyip kapadı telefonu. Selda söylediklerinin saçma olduğunu düşündü, özür dilemek için tekrar Burak’ı aradı. Ama telefonu kapalıydı. Şüphe ateşi Selda’nın içine düşmüştü. Yengesini aradı, onun telefonu çalıyor ama açılmıyordu. Ağabeyini arayıp aramamak arasında kararsız kaldı. Ama akşam olup da eşi eve gelmeyince aradı ağabeyini.

VE BEKLENEN SON

“Ağabeyimin dünyadan haberi yoktu. İşiyle o kadar meşguldü ki, eşinin telefonuna ulaşılamadığını bilmiyordu. Ona bir şey söylemedim. Burak eve sabaha karşı geldi. İçkiliydi, sızıp kaldı. Evliliğimiz boyunca ilk kez ondan habersiz telefonunu karıştırdım. Face ID olduğu için telefonu yüzüne tuttum ve açıldı. Kocam, yengemle yatıyordu...” Sonrası hiç hoş olmadı Selda için. Yüzleşme, ağabeyinin olayı öğrenmesi, büyük kavgalar, ailelerin devreye girmesi, Burak’ın yalvararak özür dilemesi...”

“Özrünü kabul etmedim elbette. Ama şunu keşfetmiştim. Kocamın kıskançlık gösterileri, yengemle ilişkiye başladığı dönemde ortaya çıkmıştı. Bana nefes aldırmıyor ama kendisi otel odalarında yengemle zaman geçiriyordu.” Hikayemiz bu kadar. Bir kez daha dikkat çekmek isterim; kim aşırı kıskanç davranıyorsa, bunun altında mutlaka başka bir sebep vardır...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder