Mehmet Coşkundeniz 'Lay Lay Lom' canavar çıktı
HABERİ PAYLAŞ

'Lay Lay Lom' canavar çıktı

Metin Işık adlı şarkıcıyla 2010’da Kanal D’deki Beyaz Show’da tanışmıştık. O dönem Beyazıt Öztürk, amatör şarkıcıların görüntülerini yayınlıyor, beğenilenleri de stüdyoya davet ediyordu. Metin Işık da ‘Lay Lay Lom’ diye bir şarkıyla ortaya çıkmıştı. Türkiye o dönem bu şarkıyla çok eğlendi, şarkının “Lay lay lom galiba sana göre sevmeler, hopa şinanay galiba sana göre sevilmeler” şeklindeki sözleri günlük konuşma jargonuna girdi.

Sonra tabii ki her popüler ürün gibi şarkı da unutuldu, şarkıyı söyleyen Metin Işık da. Aradan 12 yıl geçti ve Metin Işık’ın adı bir kez daha gündeme geldi. Ama bu kez pek de ‘lay lay lom’ olmayan bir olayla. Metin Işık ile oğlu Mustafa Işık, Kayseri’de aralarında husumet bulunan komşularına pompalı tüfeklerle saldırdı. Sonuç; 3’ü ağır 5 yaralı... ‘Lay lay lom, hopa şinanay’ diye şarkı söyleyen adamın içinde meğer bir canavar varmış. Şimdi cezaevinde hapis yatmanın öyle ‘lay lay lom’ bir durum olmadığını öğrenecektir elbette.

Haberin Devamı

Lay Lay Lom canavar çıktı

TARKAN’IN YENİ ŞARKILARI

Tarkan bu yaz başında ‘Geççek’ şarkısını sundu bize. Kimisi politik buldu, kimisi “Aslında pandemi sürecini anlatıyor” dedi. Ama genel kanı şarkının zayıf olduğu, pek de beğenilmediği yönündeydi. Geçen hafta da Tarkan’ın ‘Yap Bi Güzellik’ şarkısıyla tanıştık. Sözleri çok beğensem de müziğine pek ısınamadığımı söylemem gerek.

Ya bizim Tarkan’dan beklentimiz çok yüksek ya da Tarkan artık eskisi gibi değil. Size içeriden bilgi vereyim, bu köşeyi takip edenler arada bir amatör DJ’lik yaptığımı bilir. Ortam biraz hareketini kaybettiğinde 90’lardan ya da 2000’lerden bir Tarkan şarkısı patlatırsınız. Az önce kuzu gibi duran kitle ‘Kuzu Kuzu’ şarkısıyla, ‘Hepsi Senin mi’ ile, ‘Şımarık’ ile, ‘Dudu’ ile, ‘Öp’ ya da ‘Ölürüm Sana’ ile birden Serengeti çöllerinde zıplayan ceylanlara dönüşür.

O şarkıların böyle bir etkisi vardır. Ama mesela ben mekanda ‘Geççek’ şarkısını da ‘Yolla’ şarkısını da çaldığımda aynı etkiyi göremiyorum. Bu arada Tarkan’ın uzun süredir slow bir şarkı yapmadığını da hatırlatayım.

‘Dön Bebeğim’, ‘Unutmamalı’, ‘Kış Güneşi’ gibi şarkıları unutulmazlar arasında. Şimdi yeni bir proje yapıyormuş Tarkan, umarım romantikleri de sevindirecek bir slow şarkı koyar albümüne. Bu arada ‘Kış Güneşi’, Türk popunun en iyi şarkısıdır ve bu konu tartışmaya kapalıdır.

Haberin Devamı

ÖZLEDİK SİZİ BİZ

Yapımcı, DJ, radyocu, nostaljik müziğin Türkiye’deki en önemli ismi Hakan Eren ile “Şimdi 90’lar-2” albümünü çıkardığı zaman sohbet etmiştik. Şarkıları çok beğendiğimi ama artık üçüncü albümde İzel-Çelik-Ercan’ı bir araya getirmesini istediğimi söylemiştim.

Belki Hakan Eren değil ama bir başka yapımcı, Polat Yağcı bu işi yaptı. 30 yıl sonra grup yeniden bir araya geldi. Tek gün için planlanan konsere talep çok ama çok fazla oldu. Bunun üzerine iki gün daha eklendi. İzel-Çelik- Ercan, 25-26-27 Ağustos’ta Demirören Medya’nın sponsorluğunda düzenlenen Paraf Kuruçeşme Açıkhava Konserleri’nde sahne alacak.

Lay Lay Lom canavar çıktı

Bu grubu en son sanırım 1992 yılında “Gülhane Konserleri”nde izlemiştim. Şimdi 30 yıl sonra verecekleri konsere gidecek olmanın heyecanı içindeyim. Epey sürprizli bir konser olacağını düşünüyorum. “Özledim” şarkısını hep birlikte söyleyeceğimiz anı iple çekiyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder