Mehmet Coşkundeniz Mesajla flörtün 20 önemli kuralı
HABERİ PAYLAŞ

Mesajla flörtün 20 önemli kuralı

Artık flört, sosyal medyada bir beğenme ya da yorumla başlıyor. Derken Whatsapp’a geçiliyor ve mesajlar üzerinden flört sürdürülüyor. Buluşmalar olsa da mesajla flört son bulmuyor. O mesajlar sizin kişiliğiniz, yaşam biçiminiz ve ilişkiye bakışınız açısından karşı tarafa önemli ipuçları veriyor. İlişkinin devam edip etmeyeceğini bile belirliyor. İşte dikkat etmeniz gereken kurallar...

1-KISALTMALAR

İnternetin ilk yıllarında “Slm, nbr” gibi kısaltmalar popüler olsa da artık nefret ediliyor. “Selam” yazmaya bile eriniyorsan o ilişkiye nasıl emek harcayacaksın?

Haberin Devamı

2-YAZIM KURALLARI

Yazım kurallarına da dikkat. ‘De’yi ‘da’yı ayıramayan, ‘herkes’ yerine ‘herkez’ yazan insanlar alay konusu. Noktalama işaretleri de önemli. Virgülleri, noktaları yerinde kullan.

3-ŞAKALARA DİKKAT

Şaka anlayışlarınız farklı olabilir. Bir şaka söylendiğinde komiktir de yazıldığında anlaşılmaz olabilir. Şaka içeren bir metin yazdığında sonuna mutlaka gülücük emojisi koy.

4-KISA YA DA UZUN METİNLER

Söylemek istediklerini kelime kelime yazma. Cümle kurarak aktar. Ama kuracağın cümleler de bir doktora tezi gibi uzun olmasın. Unutma kimse uzun mesajları okumuyor.

5-HER ŞEYİ YAZMA

Yüzüne karşı söyleyemeyeceğin hiçbir şeyi mesaj olarak yazma. Çünkü mesajlaşma da yüz yüze iletişim kadar önemli. Karşısına çıktığında utanacağın bir noktaya gelme.

6-İÇKİLİYKEN UZAK DUR İçki insanın cesaretini artırır. Kendini kontrol edemeyecek kadar içkiliysen cep telefonunu bir kenara bırak. Çünkü büyük olasılıkla ertesi gün yazdıklarından pişman olacaksın.

7-MUTLAKA CEVAP VER

Sana yazılan bir mesaja kısa da olsa cevap ver. “Geç cevap vereyim de şımarmasın” gibi modası geçmiş klişelere kapılma. Meşgulsen ve cevap veremiyorsan da bunu belirt.

8-CİDDİ KONULARA GİRME

Mesajlaşma sırasında ilişkinizin geleceğini ya da hayatınızı etkileyecek önemli konulara girme. Bu tür konular yüz yüze konuşulmalı.

9-BİTİRMEYİ BİL

Saatlerce mesajlaşılmaz. O zaman insan “Başka işi yok mu?” diye düşünür. Gün içinde onu hatırladığını göstermek için elbette mesajlar at ama bunu 24 saate yayma.

Haberin Devamı

10-TELAŞA KAPILMA

Yazdığın bir mesaja kısa sürede cevap alamadıysan hemen kötü düşünme. İşi olabileceğini, müsait olmadığını düşün. Çok çok gecikirse, “Merak ettim, iyi misin?” diye yazabilirsin.

11-ARAMAK İÇİN İZİN AL

Hoşlandığın kişi mesaj yazmak için müsait olabilir ama telefonla görüşmek için olmayabilir. Onu online gördüğünde hemen numarasını çevirme, “Arayabilir miyim?” diye sor.

12-ARGO KULLANMA

Mesajlaşma sırasında görgü kurallarına dikkat et. Ona karşı karşıyayken nasıl “Lan” demiyorsan, yazarken de deme. Hele şu meşhur küfür kısaltmasını asla kullanma.

13-ÜZGÜNKEN MESAJ ATMA

Herhangi bir şeye üzülmüşsen, çok da mantıklı düşünemediğin bir andasın demektir. O anlarda yazacağın şeyler karşı tarafı kırabilir. 14 BUNUN SIRASI YOK İlk buluşmadan sonra genellikle kadınlar ilk mesajı erkekten bekler. Bu klişeye de inanma. Güzel bir randevu geçirdiysen teşekkür mesajını sen de yazabilirsin.

15-EROTİK KONUŞMALAR

Onu arzu ettiğinizi yazmanızda bir problem yok. Ama iş sextinge gittiğinde eğer karşındaki kişiyi iyi de tanımıyorsan daha sonra başına bela olabilir. Bu konuya dikkat et.

Haberin Devamı

16-SEKSİ FOTOĞRAFLAR

Yazışma sırasında çiftler anlık fotoğraflar da gönderiyor. Bu fotoğrafların da dozuna dikkat etmeni öneririm. İleride bunlar şantaj malzemesi olarak karşına çıkmasın.

17-METNE METİNLE CEVAP

Sana hoş sözler içeren bir metne sadece gülücük ya da çiçek ya da utanmış maymun emojisiyle cevap verme. Bu, büyük saygısızlık. Sen de o metne uygun bir mesaj yaz.

18-MESAJLA TARTIŞMA

Aranızda bir sorun varsa bunu mesajla halledemezsiniz. Yazdığınız her şey yanlış anlaşılabilir. Ki zaten hiçbir tartışma Whatsapp’la çözülmez.

19-HESAP SORMA

Hoşlandığın kişi online ama sana yazmıyorsa bunun hesabını sorma. İnsanların başka arkadaşları var. O an başkasıyla konuşuyor olabilir ama bu seni aldattığı anlamına gelmez.

20-YÜZ YÜZE İLETİŞİM

Mesaj da bir yere kadar. Unutma ki, dünyadaki en iyi iletişim, karşı karşıya konuşularak kurulan iletişimdir. Her zaman ‘yüz yüze’ konuşmayı tercih et.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder