Mehmet Coşkundeniz Mutlu ilişki için bunlardan vazgeç
HABERİ PAYLAŞ

Mutlu ilişki için bunlardan vazgeç

Sakin ol şampiyon, hayatından, kişiliğinden, yaşam tarzından, arkadaşlarından, ailenden ve seni sen yapan özelliklerden vazgeçmeyeceksin. Aksine iyi bir partner olmanı engelleyen, genel geçer kurallarla zihnine girmiş, boş beleş işlerden vazgeçeceksin. Bugüne kadar mutlu bir ilişkin olamadıysa belki de bunlardan vazgeçemediğin içindir, ne dersin?

Mutlu ilişki için bunlardan vazgeç

1- ‘DÜNYA BENİM ETRAFIMDA DÖNÜYOR’ DÜŞÜNCESİNDEN VAZGEÇ

Çünkü dönmüyor. Çünkü sen de bu evrende tıpkı diğer insanlar gibi bir kum taneciği kadar bile değilsin. Bu dünya milyarlarca yıl sen yokken nasıl dönmüşse, yine dönecek.

Haberin Devamı

2- ‘BENİM GİBİ KİMSEYİ BULAMAZ’ DEMEKTEN VAZGEÇ

Peşinde koştuğu için kendini nimetten saymana sebep olan o güzel kadın ya da yakışıklı erkek var ya, sen yoksan başkasının peşinde koşacak. Başkasıyla aşk yaşayacak ve sana kötü bir haber vereyim, çok da mutlu olacak.

3- YAPTIĞIN HER ŞEYİN KARŞILIĞINI BEKLEMEKTEN VAZGEÇ

İlişki bir ortaklıktır. Yaptığın şeyleri karşılıksız yapmıyorsan zaten zorakidir. “Ben şunları yaptım, o da yapsın” diyorsan bu ilişki bir sevgi bağına sahip değildir. Olsa olsa menfaat ilişkisidir.

4- ‘AMAN BİR TATSIZLIK ÇIKMASIN ALİ RIZA BEY’ REPLİĞİNDEN VAZGEÇ

İlişkin sürsün diye her şeye “Evet” demek, tatsızlık çıkmasın diye tartışmalardan kaçınmak, ne olursa olsun her şeye katlanmak sonunda sana mutsuzluk getirir. İlişkide de olsa hakkını korumalısın.

5- İLİŞKİNİ HAKLI-HAKSIZ MÜCADELESİNE ÇEVİRMEKTEN VAZGEÇ

Bir tartışma sonlanmıyorsa, sürekli “Sen haklısın, ben haklıyım” noktasına geliyorsa alarm zilleri çalıyor demektir. Yahu ilişkin elden gidiyor, haklı olsan ne olur, haksız olsan ne olur.

6- ÖNCELİĞİNİ BAŞKA ŞEYLERE VERMEKTEN VAZGEÇ

Sevdiğin insan, senin hayattaki birinci önceliğindir. Onu ihmal edip başka şeylerle ilgileniyorsan, hayatındaki yeri başka insanlardan, işinden, gücünden sonra geliyorsa bir ilişki içinde olman imkansızdır.

7- TRİP ATMAKTAN, KÜSÜP İLETİŞİMİ KESMEKTEN VAZGEÇ

İki sevgili konuşmuyorsa, birbirlerine trip yapıp günlerce küs kalıyorsa bir ilişkiden söz edilebilir mi? “Biraz küseyim de burnu sürtsün” deme. Ona ders vermeye çalışırken asıl sen büyük bir ders alırsın.

Haberin Devamı

8- KISKANÇLIĞI SEVGİ ÖLÇÜTÜ SANMAKTAN VAZGEÇ

Kıskançlık bir ilişkinin zehridir. “Seviyorum, o yüzden kıskanıyorum” düşüncesi külliyen yanlıştır. Özgüveni eksik insanların sığındığı bir bahanedir kıskançlık. Sevgiline güvenmiyorsan neden onunla birliktesin?

9- HER HAREKETİNİ ELEŞTİRMEKTEN VAZGEÇ

Eleştiri, bir kişiyi doğru yöne sevk edecekse işe yarar. Sen sevgilinin her davranışında kusur arayıp eleştiriyorsan, onu değiştirmek istiyorsun demektir. Dünya tarihinde bunu kimse başaramamıştır, bilgin olsun.

10- EVLİLİĞİ KOZ OLARAK KULLANMAKTAN VAZGEÇ

Evlilik çiftlerin ortak alması gereken bir karar. “Benimle evleneceksen devam edelim” demek tehdittir. Ayrıca bir ilişkide iki taraf da seksi ödül ya da ceza olarak kullanmamalı. Cinsellik mekanik bir hale dönüşmemeli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder