Mehmet Coşkundeniz Reddedilme korkusunu nasıl yenebilirim?
HABERİ PAYLAŞ

Reddedilme korkusunu nasıl yenebilirim?

Birkaç yıl önce ciddi bir beraberliğim oldu. 4-5 ay kadar sürdü. Ancak hiçbir sebep göstermeden benden ayrıldı. Şu anda 31 yaşındayım. Bu olaydan sonra kadınlarla yakınlaşacak cesareti kendimde bulamadım. Onlara nasıl yaklaşacağımı kestiremiyorum. Sürekli, “Acaba yanlış mı olur, ters bir durum mu olur, ya beni beğenmezse?” diye düşünüyorum. Özgüvenimi kaybettim. ● MUSTAFA

Yaşadığın olumsuz bir olayı ne yazık ki hayatının her alanına taşımışsın. İlişkide bulunduğun bir kadın seni sebepsiz yere terk etti diye tüm kadınlar aynı şekilde davranacak değil elbette. Reddedilmek işi hepimizin başından geçti.

Haberin Devamı

Her reddedilen erkek senin gibi hayata küsseydi, durum vahimdi. Bunu bir yol kazası, iş kazası olarak gör. Gönül ilişkilerinde olur böyle şeyler. Hem bundan dolayı belki mutlu da olmalısın. İlişkinizin henüz başında bu olumsuz durumla karşılaşmışsın. Ya daha ciddi şeyler düşünürken bunu yaşasaydın ne olacaktı? Kendine güvenini yeniden kazanmanın yolu öncelikle kendini çok iyi dinlemekten ve yüzleşmekten geçiyor.

ASKERE GİTTİ BENDEN SOĞUDU

Benim sözlüm askerde. Ama eskisi kadar benimle ilgilenmiyor. Sizce askerlik insanı neden bu kadar değiştiriyor? Ya da ben haksızlık mı ediyorum? Ben onu arıyorum, soruyorum ama eskisi gibi değiliz, bunu hissediyorum. onun bana karşı ilgisizliği benim duygularımın başkalarına yönelmesine neden oluyor. Sizce ne yapmalıyım? Bir türlü karar veremiyorum. Yardımcı olun. ● AŞIK KIZ

Sözlüne haksızlık ediyorsun. onun askerde hangi koşullar altında olduğunu biliyor musun? Askerliğin bir erkeğin psikolojisinde nasıl değişiklikler yaptığına dair fikrin var mı? Sen rahat yatağında uyurken o çocuk bir kışlada kalıyor. Sen gönlünün istediği gibi gezebilirken o bütün gün eğitim yapıyor.

Askere gidene kadar her şey iyiydi öyle değil mi? Şimdi de yapman gereken şey sözlünün askerden gelmesini beklemek. o askerden geldikten sonra oturup konuşur ve geleceğiniz hakkında karar verirsiniz. Ama şimdi askerdeyken seni arayamamasını bahane edip başkalarıyla birlikte olmaya kalkarsan işte o olmaz. Aşk, sabretmeyi bilenlerin işidir.

Haberin Devamı

İLK KEZ GÖRÜŞECEĞİZ ÇOK KORKUYORUM

Sosyal medyadan tanıştık. Ayrı ayrı kentlerde oturuyoruz. Birbirimizin fotoğraflarını gördük, görüntülü olarak konuştuk. Daha önce buluşacaktık ama pandemi nedeniyle mümkün olmadı. Şimdi bir fırsat yarattık. İstanbul’a gelecek ve buluşacağız. Korkularım var. İnternet üzerinden yakaladığımız büyünün, gerçeğe dönüşünce bozulacağından korkuyorum. Böyle bir şey olur mu? ● MEÇHUL

Evet bu bir risk ama bu riski göze almazsanız da öyle telefonun ekranından birbirinize bakarsınız. Öncelikle sakin ol ve bunu büyük bir olay haline getirme. Birbirinden hoşlanan iki kişinin buluşması sadece bu kadar. Ortada bozulacak bir büyük yok zaten. Buluşacaksınız, birbirinizin hatırını sorduktan sonra konu konuyu açacak.

Konuşmalarınız sizin aranızdaki duygunun ne derecede olduğunu belirleyecek. Belki sen onun bazı hareketlerinden hoşlanmayacaksın. Belki o hoşlanmayacak. Ama sonuçta birbiriniz hakkında ilk kez gerçek fikirleriniz oluşacak. Diyelim ki olmadı, o elektriği yakalayamadınız. Bu da dünyanın sonu olmayacak.

Haberin Devamı

EVLİLİK İÇİN ACELE EDİYOR

Ben 22 yaşındayım, sevgilim 24. İlişkimiz başlayalı daha 2 ay olmasına rağmen evlilikten söz etmeye başladı. Ona kalsa, 1 ay içinde söz, nişan, düğün her şeyi yapmak istiyor. Üstelik askerliğini de yapmadı. “Nasılsa bedelli yapacağım, evlenelim, beni 28 gün beklersin” diyor. Beklemek sorun değil de, sadece 2 ayda evlilik kararı alınması doğru mu sizce? ● AYYÜZLÜ

Ona “Sakin ol şampiyon” de. 2 ayda evlilik kararı alınmaz. Öyle ilk heyecanların büyüsüne kapılıp evlenilmez. Aşk başka şeydir, evlilik başka. Birbirinizi daha tanımamışsınız bile. Tanıma dediğimiz şey bir süreçtir. Bu süreci başarıyla geçenler ancak evlilik kararı alabilir.

İki buluşma, birkaç tatlı söz, kaçamak öpücükler falan flört evresi için güzeldir de, evlenince gerçekler gün gibi ortaya çıkar. Üstelik neden bu anın tadını çıkartmıyorsunuz? Flört evresindeki heyecanı bir daha asla yaşamayacaksınız ki? İleriye dönük, gerçekleşeceği bile belli olmayan planlar yapmak yerine aşkınızın tadını çıkarın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder