Mehmet Coşkundeniz Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın
HABERİ PAYLAŞ

Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın

Bir ilişkinin en büyük açmazı ‘Sadık olmak ya da olmamak’ cümlesinde gizlidir. İster evli olalım, ister olmayalım, biriyle aramızda gönül bağı varsa, bu bağın en büyük dayanağı sadakattir kuşkusuz. Dijital çağda, sadakati korumak daha da kıymetli hale geldi.

Öyle ya, Instagram, Twitter, Facebook, WhatsApp gibi uygulamalar her an iletişime açık olduğumuz alanlar. Üzerinde pek fazla düşünmeden anlık dürtülerle atacağınız adımların sonuçları tahmin edemeyeceğiniz kadar yıkıcı olabilir, uyarmak isterim. Bu haftaki hikayemiz bir ‘sadakatsiz’ erkek ile ‘aşk kırıntıları’ ile yetinmeye çalışan bir kadının hikayesi... Kadın (biz ona Selin diyelim), erkekle (ona da Murat diyelim) Instagram’da, bir fotoğrafına yaptığı yorum sayesinde tanışır. Etkilenir, mesajlaşma başlar, birkaç gün sonra da şehrin güzel bir semtinde, kalburüstü bir restoranda buluşurlar.

Haberin Devamı

İLK BULUŞMANIN BÜYÜSÜ

İlk buluşmanın büyüsü sarar Selin’i, Murat karşısındaki kadını dinleyen, her anlattığıyla ilgilenen bir görüntü vermektedir. Geceyi fazla uzatmazlar, Murat Selin’i evine bırakır, yanağına bir öpücük kondurur ve çok nazik bir şekilde bir daha buluşmak istediğini söyler.

Selin, bu teklifi geri çevirmez, iki gün sonrası için sözleşirler. Buluşma günü gelir çatar, yine çok şık bir restorana giderler ve bu kez gece, Murat’ın evinde sonuçlanır. Sadece randevunun değil, sevişmenin büyüsü de sarar Selin’i. Selin için aşk kelebekleri çoktan havalanmıştır. Aralarındaki duygusal çekim bir ilişkiye dönüşmüştür artık.

İŞ SEYAHATLERİ

Ancak Murat haftanın birkaç akşamı ortadan kaybolmaktadır. Selin’e, ticaretle uğraştığını ve bazı günler yurt dışı seyahatlerine gittiğini söyler. Bu arada Murat, sevgilisine evinin bir anahtarını bile vermiştir. Yaz gelir, Selin birkaç haftalığına ailesiyle tatile gider.

Çok özler sevgilisini, aklı hep ondadır. Murat da mesajsız bırakmaz Selin’i, özlem dolu mesajlar yollar. Tatil biter, Selin şehre geri döner. Kendi evine bile uğramadan sevgilisinin evine koşar. Murat yine iş seyahatindedir, “Sen rahatına bak sevgilim, ben yarın sabah erkenden gelir seni uyandırırım” der.

Haberin Devamı

EVDEKİ GARİPLİK

Selin evde bir gariplik olduğunu fark eder. Kokusu değişmiştir evin, tanımadığı bir parfümün kokusu sinmiştir etrafa. Banyoda hiç görmediği bir tarak bulur. Evi biraz daha kurcaladığında kendisine ait olmayan bir kadın bluzuyla karşılaşır. Dünya başına yıkılır Selin’in.

Alır eline telefonu, durumu anlatır Murat’a. Murat sakindir, “Kuzenim” der, sevgilisiyle gelmek istedi. Ben de onlara ‘Hayır’ diyemedim. Bulduğun her şey kuzenime ve sevgilisine ait.” Selin pek tatmin olmasa da o an için başka soru sormaz. Murat ertesi sabah gelir, özlemle sarılırlar birbirlerine ve olayın üzeri kapanır.

Birkaç gün sonra iki sevgili evlerindeyken telefon çalar, arayan Murat’ın kuzenidir. Eve gelecektir ve yol tarifi istemektedir. Selin’in başından aşağı kaynar sular dökülür. Döner Murat’a ve sorar, “Hani kuzenin sevgilisiyle bu eve gelmişti? O zaman nasıl oluyor da yolu bilmiyor?”

AV SAHASI INSTAGRAM

Bu soru her şeyin bir bir açığa çıktığı soru olmuştur aslında. Murat kem küm eder, doğru dürüst bir cevap veremez. Selin evi terk eder, Murat’ın hiçbir telefonuna, hiçbir mesajına cevap vermez. İçindeki derin şüphenin peşinden gidip araştırmaya başlar. Murat evlidir, Selin’e anahtarını verdiği ev ise garsoniyeri...

Haberin Devamı

İş seyahati diyerek kaybolduğu günlerde eşinin yanındadır. Sonradan ortaya çıkar ki Selin’in yanında olduğu günlerde de eşine iş seyahatinde olduğunu söylemektedir. ‘Sadakatsizlik’ bir yaşam biçimidir Murat için. Eşini Selin’le aldatmaktadır, Selin’i de yine Instagram’dan tanıştığı başkalarıyla...

YUVA YIKAN KADIN

Hepiniz, bu ilişkinin bittiğini, Selin’in Murat’ı terk ettiğini düşünüyorsunuzdur eminim. Ama bu hikayenin sonu öyle bitmiyor. Selin hâlâ Murat ile birlikte. Peki “Neden?” diye sordum Selin’e, “Adam boşanmıyor, bulabildiği her fırsatta seni aldatıyor. Neden katlanıyorsun buna?” “Aşığım” diye cevap verdi bu soruya Selin. “Peki ya kendine saygın?” dedim. Durdu, önce sessiz kaldı sonra da “Kendime saygıyı çoktan geçtim ben.

Beni asıl rahatsız eden şey ‘yuva yıkan kadın’ gibi hissediyor olmam. Murat’ın eşini bulup her şeyi anlatmayı çok düşündüm. Vicdanım buna el vermedi. İnan bana bunu Murat için değil, o kadını yıkmamak için yapmadım” dedi. Tutamadım kendimi, “Sen aşık olsan bile o sana aşık değil Selin” deyiverdim. Güldü ve son sözünü söyledi, “Bunu bilmediğimi mi sanıyorsun? Ben şu an sadece aşk kırıntılarıyla yetiniyorum. Sadece cesaretimi toplayacağım o günü bekliyorum.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder