Mehmet Coşkundeniz Şaman, Şems ve Nazım Hikmet
HABERİ PAYLAŞ

Şaman, Şems ve Nazım Hikmet

İnternet dünyası bir garip gerçekten. Hele hele Twitter çıktığından beri yanlış bilgiler ışık hızıyla yayılıyor. Kimse paylaştığı şeyin gerçekliğini sorgulamıyor. Şimdi ben sizi kişisel bir yakınmamla meşgul edeceğim.

Geçenlerde, Astrolog Didem Şarman Twitter adresinden bir söz paylaştı. “Şaman sözü: Sevdiklerine bağlı ol ama bağımlı olma. Fedakar ol ama kendini feda etme. Dünü unutma, saplanıp kalma da. Sabret ama katlanma. Eleştir ama suçlama. İste ama ısrar etme. Ve en önemlisi hiç kimseye biat etme. Bir gün hepimizin öleceğini de asla unutma.”

Haberin Devamı

Didem Şarman’ın ‘Şaman sözü’ diye aktardığı ve bu şekilde sosyal medyada ışık hızıyla yayılan bu dizeler bana ait.

Yazının orijinali de şöyle:

1. Bağlı ol ama bağımlı olma.

2. Sev ama kendini daha çok sev.

3. Fedakar ol ama kendini feda etme.

4. Dünü an ama geçmişe saplanma.

5. ‘Biz’ ol ama ‘ben’i unutma.

6. Sabret ama katlanma.

7. Eleştir ama suçlama.

8. İste ama ısrarcı olma.

9. Değerlendir ama mukayese etme.

10. Hiç bitmeyecekmiş gibi yaşa ama bitebileceğini unutma.

TWITTER’DA YAYINLADIM

Bu metni, 17 Ocak 2013’te önce Twitter’da ‘Mutlu bir ilişki için’ başlığıyla üç bölüm halinde yazdım. Didem Şarman ve diğer paylaşanlar birazcık araştırsalardı zaten gerçeği göreceklerdi.

Ha bir de şu durum var. Ben Twitter’da “Bu yazı benim” dedikçe birileri de “Kanıtla” diye saldırıyor. Sen kanıtlasana...

GRİSİ YOKTUR AŞKIN...

Yine internette ve sosyal medyada “Şems’e ait” diye dolaşan “Grisi yoktur aşkın. Ya siyahı ya beyazı seçeceksin” sözü var. Bu söz de bana ait. Yazının o kısmı aynen şöyle:

“Aşk sevmez tedirginliği. Ya tam açacaksın yüreğini ya da hiç yeltenmeyeceksin. Grisi yoktur aşkın, ya siyahı ya da beyazı seçeceksin. Öyle uzaktan bakmayla yaşanmaz aşk. Ruhunu adayacaksın. Beni düşündüğünde bedenin titreyecek, ellerin terleyecek, yutkunamayacaksın. Özlem tutuşturacak seni, alev alev yanacaksın. Ayrılık fikri deli edecek. (...)

HAYATI ISKALAMA LÜKSÜN YOK SENİN

2003 yılında yazdığım ‘Hayatı Iskalama Lüksün Yok Senin’ başlıklı yazım, Nazım Hikmet imzasıyla, ‘Bir kadın çocuktur aslında...’ diye başlayan ve ‘Kadınlar ve Biz’ başlığını taşıyan yazım da Can Dündar imzasıyla ortalıkta dolaşıyor.

Haberin Devamı

Yazıların hepsini internette bulabilirsiniz. ‘Hayatı Iskalama Lüksün Yok Senin’ yazıma Youtube’da klip bile yapılmış. Tabii Nazım Hikmet’e ait olduğu sanılarak.

Nazım Hikmet’in birkaç şiirini okuyan insan, bunu onun yazmadığını bilir. Can Dündar’ı okuyanlar da o yazıyı onun yazmadığını bilir.

Hele hele Şems’in kim olduğunu bilenler böyle bir söz söylemediğinin farkındadır.

Benim için Nazım Hikmet’le anılmak, Şems’le anılmak onurdur elbette.

Ama benim kim bilir belki de aşk acısıyla yazdığım sözleri bu büyük insanlara mal etmek ayıp yahu.

Bunları düzeltmeye çalışırken şimdi de Şaman çıktı başıma. Reenkarnasyona da inanmam ama geçmiş hayatımda Şaman mıydım acaba?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder