Mehmet Coşkundeniz Şarkıları afet rapçiler felaket
HABERİ PAYLAŞ

Şarkıları afet rapçiler felaket

9 yaşındaki ikiz kızlarım rap şarkılarını dinlemeyi çok seviyor. Bu yıl tatile giderken Spotify’da yolda dinlemek üzere bir liste yaptık. Listeye tabii ki kızlarımın sevdiği rap şarkılarını da koyduk. En çok sevdikleri Ezhel’in ‘Felaket’ şarkısı. İkinci sırada da Ben Fero’dan ‘Demet Akalın’ şarkısı var. Sevdiğim bir tarz olmamasına rağmen dinledikçe ben de keyif aldım bu şarkılardan. Bir dönem de Eypio ile Burak King’in birlikte söylediği ‘Günah Benim’ şarkısı çok hoşuma giderdi.

Bu üç şarkının da ortak özelliği sözlerinin akılda kalıcı olması. Çocuklar da bu yüzden çabuk ezberliyor. Zaten rapçiler genelde 9-18 yaş grubundaki çocuklara hitap ediyor. Ama onlara kalırsa iş pek de öyle değil. Birbirleriyle girdikleri kavgalar, playback sahnelere bile çektikleri fiyatlar kendilerini birer ‘rapstar’ olarak gördüklerini gösteriyor.

Haberin Devamı

Yeni yetme rapçilerin ağababaları Ceza ile Sagapo Kajmer’dir. Albümleriyle, konserleriyle yüzbinlerce kişiyi peşlerinden sürükleyen bu iki ‘ağabey’, bu kadar ünlerine rağmen, yeni yetme repçiler gibi kaprisli değil. Yaptıkları işe, seyirciye saygı duyuyorlar. Bu nedenle de kalıcılar, hâlâ kendilerinden söz ettiriyorlar.

YouTube sayesinde ünlü olan yeni yetme rapçilerin müzik yapacaklarsa eğer, dikkatli olmalarını öneriyorum. Dijital piyasa, bir anda parlayıp sönen ‘fenomen’ eskileriyle dolu. Kavga edip birbirlerine ‘diss’ atmak yerine, çıktıkları konserlerde seyirciden ‘bis’ almayı hedefleseler çok daha iyi olacak.

BOĞAZ’DA MÜZİK ZİYAFETİ

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu bu yıl çok sayıda konsere ev sahipliği yaptı. Ben hem kardeşimin vefatı, hem de işlerim dolayısıyla Açıkhava’da hiçbir konsere gidemedim. Ama müthiş bir konser dizisinin başlayacağını öğrenince keyfim yerine geldi. ‘Müzik Boğaz’dan Gelir’ adlı bu konser dizisi İstanbul Boğazı’nda, bir teknede yapılacak. Şiirlere, şarkılara ilham olmuş İstanbul Boğazı, bu kez Türkiye’nin müthiş seslerine ev sahipliği yapacak.

900 kişilik teknede ilk konser 23 Ağustos’ta Mehmet Erdem ile başlıyor. 30 Ağustos’ta Alpay, 6 Eylül’de Birsen Tezer-Hünü Arkan, 13 Eylül’de Rubato, 20 Eylül’de Zuhal Olcay, 27 Eylül’de Ahmet Aslan-Grup Abdal, 4 Ekim’de Feridun Düzağaç, 11 Ekim’de Cem

Haberin Devamı

Adrian, 18 Ekim’de Nazan Öncel ve 25 Ekim’de Resul Dindar-Ekin Uzunlar konserleriyle devam edecek. Boğaz’ın eşsiz güzelliğinde bu müthiş müzik ziyafetine katılmak istiyorsanız. detayları www.muzikbogazdangelir.com adresinden öğrenebilirsiniz.

23 Ağustos’ta ben de Mehmet Erdem konserinde olmayı planlıyorum.

ASIL LİDER DİDEM ŞAHİN

Selami Şahin’in eşi Didem Şahin, oğlu Lider’in hayatına giren kadınları rencide etmeyi kendine görev edinmiş. Lider’le bir dönem aşk yaşayan İrem Derici hakkında “Ben horozumu saldım çayıra, tavuğu olan düşünsün” gibi ‘bayağı’ bir cümle söyledi.

Didem Hanım, sevgili oğlu Lider’in yeni sevgilisi Didem Soydan için de “Gelin adayı değil, kız arkadaşı” dedi. Bir türlü kendini tutamıyor Didem Hanım. Oğlu Lider’e ‘liderlik’ etmeye kalkıyor. Lider Şahin tam

34 yaşında. Seçimlerini yapabilir, kararlarını verebilir. Annelerin özellikle erkek çocukları için fazla koruyucu olduğu bilinir ama Didem Hanım’ın yaptığı oğlunun kişiliğini, özgüvenini ezmekten başka bir şey değil. Bırakın oğullarınız, kendi hayatlarını kurabilsinler. İlişkilerini nasıl yaşayacaklarına karışmayın. Kayınalide ile kaynana arasında bir fark vardır. Kayınvalide genellikle ‘olumlu’ bir sıfattır. ‘Kaynana’ ise, gelinine hayatı zehir eden, kendini ve oğlunu her şeyin üzerinde gören kadınlar için kullanılır. Didem Şahin ‘kaynana’ olma yolunda ilerliyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN AŞK SÖZÜ

Bazen aynı anda sen birini seversin,

biri de seni. Çakışmaz bir türlü, denk gelmez. “Sevdiğin başkadır, sevenin başka.” Ama bu aşık olduğun gerçeğini değiştirmez. Karşılık almıyor olman aşkını yok etmez.

GÜNÜN AŞK TÜYOSU

Aşkın söze ihtiyacı yoktur çoğu

zaman. Ama her sevgilinin onu özel kılan sözcükleri duymaya ihtiyacı vardır. Doğru yer ve doğru zamanda söylenecek iyi seçilmiş bir sözcük, yaşamaktan asla bıkmayacağınız büyük bir aşka temel oluşturabilir.

GÜNÜN DİYALOĞU

- İşi yoğun diye benimle pek ilgilenemiyor.

- Yol yakınken bırak bu ilişkiyi...

- Neden?

- Çünkü seninle ilgilenmiyorsa, ilgilendiği başkası

Sıradaki haber yükleniyor...
holder