Mehmet Coşkundeniz Severek ayrıldık sadece şarkıdır
HABERİ PAYLAŞ

Severek ayrıldık sadece şarkıdır

90’ların pop yıldızı Yonca Evcimik, katıldığı televizyon programında 1994-97 arası 3 yıl evli kalıp boşandığı Harun Özakıncı ile ilgili olarak “Biz ayrılırken bile çok aşıktık. Birbirimizi çok seviyorduk” demiş. Olabilir mi böyle bir şey? Yani insan birbirini severken neden ayrılsın ki? İnsanlar birbirini seviyorsa ayrılık söz konusu olamaz. Ortada bir ayrılık varsa, taraflardan en az birisi, diğerini sevmiyor demektir. Tabii buradaki sevginin içinde ‘aşk’ olan bir sevgi olduğunu belirtmeliyim. Ayrılırken insanın ille nefretle ayrılması gerekmiyor. İçinde aşkın olmadığı sevgi de sadece ‘insan’ sevgisi anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Severek ayrıldık sadece şarkıdır

Hani deriz ya, “Seni insan olarak seviyorum” diye, işte o. Aslında her şey Orhan Gencebay’ın başının altından çıktı. Orhan Baba’nın “Severek Ayrılalım” şarkısını düstur edinen herkes, bu bahanenin altına sığındı. Bahane diyorum çünkü birisi size “Seni seviyorum ama ayrılmalıyız” diyorsa, bilin ki cümlenin “Seviyorum” kısmı yalan. Bu işin doğrusu şudur, seven insan, aşık olan insan ayrılmaz, ayrılamaz.

Siz aşıkken biri sizi terk ettiğinde bunu kabullenebiliyor musunuz? Tabii ki hayır. Geri dönsün diye dualar ediyorsunuz, yani seviyorsunuz ve ayrılamıyorsunuz. Bu gibi durumlarda doğru cümlenin, “Evlenirken birbirimizi çok sevdik. Zamanla bu sevgi boyut değiştirdi. Evliliği sürdürmemizi sağlayacak aşkı yitirdik. Bu nedenle dostça ayrılmaya karar verdik” olduğunu düşünüyorum. Orhan Baba’nın şarkısına geri dönersek, orada da aslında severek ayrılmanın mümkün olmadığı belirtiliyor.

Çünkü herkes şarkının “Severek Ayrılalım” şeklinde başlayan nakarat kısmını ezbere biliyor ama Orhan Baba şu sözleri de yazmış: “Olur mu sevgi diye Izdıraba sarılmak Bu yol mutluluk yolu Tek çareymiş ayrılmak.” Kimse ayrılık acısı yaşamasın ama ızdırap çektiğiniz bir ilişkinin içindeysiniz, tek çarenin ayrılmak olduğunu unutmayın.

AYRILMAMAK İÇİN

Aşkın ve sevginin tükenmemesi içi bir şeyler yapmak gerek tabii ki. Evlendin diye her şey bitmedi, yeni başlıyor. Bir evliliği, ilişkiyi sağlıklı ve uzun yaşamak için size benden birkaç tüyo...

Haberin Devamı
  • Aşk güzel şey... Ama aynı zamanda gerçeklik dışı bir durum. Bir süre sonra gerçekle yüzleşeceğini, bir başka deyişle büyünün yok olabileceğini unutma.
  • Aşkın kimyası önünde sonunda biter. Ve hiçbir zaman ilk andaki heyecanı yeniden yaşatamazsın. O yüzden “Heyecanım bitti” bahanesine sarılma. Sadece seninki değil, herkesinki bitiyor.
  • Kalıcı olan sevgidir. Aşık olduğun kişiyi sevmeyi de başarabilirsen işte o sevgi sonsuza kadar sürer.
  • Bitmemiş ama bitti gibi görünen ilişkiler tehlikelidir. Sen aklında başkasının olduğu bir insanın hayatına girersin ama sadece iyileşene kadar. Yara bandı vazifesi görürsün. Sonra yara iyileşir ve bant çıkarılıp atılır.
  • “Onun için her şeyi yaparım” romantik bir temennidir sadece. Her şeyi yapma, gerekeni yap. Özellikle de kendine saygını yok edecek şeyleri yapmayı deneme bile.
  • Sana ilgi göstermeyen birinin sevgisine sahip olmak için kendini acındırma, duygu sömürüsü yapma. Bir ilişki acıma duygusu ile başlıyorsa bitmeye mahkumdur.
  • İlişkini bitirdiğinde artık arkana dönüp bakma. İki çift tatlı söz, iki damla gözyaşı için asla yumuşama. Bitmiş ilişki yeniden canlanmaz.
  • Başkalarını sevmeden önce kendini sev. Kendini sevemezsen hiç kimseyi sevemezsin.
  • Dostlarının yeri ayrı, sevgilinin yeri ayrı. Sevgilin için dostlarını, dostların için sevgilini satma.
  • Sana duyulan sevgiyi ve güveni istismar etme. Bir ilişkinin içindeysen sadık ol. Aldatma bir kez işin içine girerse bir daha o ilişki dikiş tutmaz.
  • Her zaman sen haklı olamazsın. Her dediğin doğru olmayabilir. Sevgilinle tartışırken bunu aklından sakın çıkarma.
  • Sorunun olduğunda bunu sevgilinle paylaş. Onun sorunlarını da dinle ve çözüm üretmeye çalış. Kötü günlerdeki yakınlık sevgililer arasındaki bağı güçlendirir.
  • Kimsenin lafıyla dolduruşa gelme. Bu nedenle sevgilinin kalbini kırma. Hele hele ilişkini bir söz üzerine tüketme.
  • Birisi seni artık istemiyorsa, nedenini bile sorma. Kendini rezil etmenin alemi yok. Efendice gitmesini bil.
  • Başka insanlara da, sevgiline de “Hayır” demeyi bil. İstemediğin hiçbir şeyi yapma.
  • Bir ilişkiyi kurmak zor, yıkmak kolaydır. İlişkin için so
Sıradaki haber yükleniyor...
holder