Mehmet Coşkundeniz Sevgili seçerken kendine sorman gereken 10 soru
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili seçerken kendine sorman gereken 10 soru

Malum bugün yerel seçim var. Kentimiz, ilçemiz, mahallemiz için kendimizce en doğru bulduğumuz kişiye oyumuzu attık. Kalbimizin de seçimleri var biliyorsunuz. Ama bu seçimlerde genellikle yanlışa meyilli oluyoruz. Yanlışı yapınca da hep karşımızdakini suçluyoruz. Oysa önce kendimize bazı sorular sormalıyız ve sevgili adayını ona göre belirlemeliyiz. Bu 10 soruyu cevaplayın. Aklınızdaki kişinin size uyumlu olup olmadığını öğrenebileceksiniz.

1. AŞIK MIYIM?

Bu sorunun cevabı evetse, işin büyük kısmını halletmişsiniz demektir. Elbette aşkın hormonal dönemi sona erecek ve gözleriniz açılacak. Ama bu sürede de karşınızdaki insanı tanıma fırsatınız var. Yani birine aşıksanız, o kişi sizin için en azından bir süreliğine doğrudur.

Haberin Devamı

2. UYUMLU MUYUZ?

Birlikteyken keyif alabiliyorsanız, farklı zevkleriniz olsa da bazı şeyleri beraber yapmak size mutluluk veriyorsa, uyum kısmını da halletmişsiniz demektir. Ama uyumsuzsanız ve “Daha sonra düzelir” diyorsanız yanılıyorsunuz, çünkü düzelmeyecek!

3. UYGUN MUYUZ?

Sosyal sınıfınız, ekonomik durumunuz, eğitiminiz, büyüdüğünüz coğrafya, kültür, aile terbiyesi gibi faktörler sizin birbirinize uygun olup olmadığınızı belirleyen unsurlardır. Bunları gözden geçirin. Uygun olmanın ilişkinizde çok önemli olduğunu zaman geçince anlıyorsunuz.

4. KISKANÇ MIYIM?

Eğer kıskanç biriyseniz, ilişkiye baştan eksiden başlıyorsunuz demektir. Kıskançlığınızı yenemiyorsanız, bunu tolere edebilecek bir partner bulmalısınız. Kimi insanlar vardır ki, kıskanılmaktan hoşlanır. Sizin için en uygun olan sevgili adayları bunlardır.

5. BENCİL MİYİM?

Bir ilişkide kendinizi dünyanın merkezi olarak görme durumunuz varsa, o zaman sizi sürekli el üstünde tutacak, bir dediğinizi iki etmeyecek, ilgi manyağı haline getirecek birine ihtiyacınız var demektir. Bunları size veremeyen biriyle yaşayacağınız ilişkiden mutsuz olursunuz.

6. CİMRİ MİYİM?

İlişkide harcama alışkanlıkları çok önemli. Siz savurgan o cimri, siz cimri o savurgan olursa ortaya tartışmalar çıkar. Bu işin en iyisi, ne çok cimri ne de çok savurgan olmaktır. Ama unutmayın, ilişki tek taraflı değildir ve siz de harcama yapmak zorundasınız.

Haberin Devamı

7. YAŞ FARKI ÖNEMLİ Mİ?

Kimisi bunu hiç kafaya takmaz, kimisi de “Yaşı yaşıma, huyu huyuma” der. Siz belki kendinizden daha olgunlarla anlaşıyorsunuz. Belki, sizden daha küçük yaştakilerle eğleniyorsunuz. Bunu da belirlemenizde fayda var. Siz eğlenmek için çırpınırken onun sürekli evde oturması ilişkiyi yorar.

8. SEKS ÖNEMLİ Mİ?

Bazı ilişkilerin temeli sekse dayalıdır. “Seks iyi değilse, ilişki de iyi değildir” görüşünde olanlar vardır. Kimisi de seksi bir ayrıntı olarak kabul eder ve onunla geçirdiği zamanın yeterli olduğunu düşünür. Siz de seksin hayatınızda ne kadar yer tuttuğunu belirlemelisiniz.

9. NELERDEN VAZGEÇERİM?

İlişki sorumluluğu, bazı şeylerden feragat etmeyi gerektirir. Yani hem karnım doysun, hem de pastam dursun olmuyor. Arkadaşlarla sabahlara kadar eğlenmekten, haftada üç gün halı saha maçlarından, kız kıza tatillerden vazgeçemiyorsanız ilişkiye yeltenmeyin.

Haberin Devamı

10. BEKLENTİM NE?

Belki evlilik ve çocuk düşünüyorsunuz. O zaman buna uygun birini bulmalısınız. Belki sadece anı yaşamayı felsefe edinmişsiniz. O zaman da evlilik bekleyen biriyle olamazsınız. Gelecekle ilgili beklentinizi çok net olarak ortaya koymalısınız. Kimse kimseyi kandırmasın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder