Mehmet Coşkundeniz Sizin sevgiliniz mi yoksa herkesin sevgilisi mi?
HABERİ PAYLAŞ

Sizin sevgiliniz mi yoksa herkesin sevgilisi mi?

Hayatında olduğunu sandığın ama seninle birlikte bilmem kaç kişiyle daha ilgilenen o kişi seni yormadı mı?

Anlıyorum, seviyorsun, kendini onun etkisinden çıkaramıyorsun. Ama o senin yaşam kaliteni düşürüyor, hayata bakış açını olumsuz yöne çekiyor, aşka olan inancını yok ediyor.

Bu saçma sapan ilişkiden kurtulmak istiyor ama bunu nasıl yapacağını bilmiyorsan işte sana 10 maddelik rehber...

1. O DA SIRADAN BİR İNSAN

Evet, sen onu seviyorsun ama o seni sevmiyor. Bir kere hiçbir bahanenin arkasına sığınma ve bu gerçeği kabul et. Ardından onun beğenmediğin yönlerini öne çıkar. Öyle ya, zihninde mükemmel hale getirdiğin o insan, aslında senin, benim gibi sıradan biri.

Haberin Devamı

2. SORUN SENDE DEĞİL ONDA

“Benim neyim eksik de ben varken başkalarına da mavi boncuk dağıtıyor?” diye düşünürsen büyük bir çıkmaza girersin. Çünkü senin hiçbir şeyin eksik değil. Yani sorun sende değil onda. Onun yaşam tarzı böyle. Ona her istediğini versen bile tatmin etmen mümkün olmayacak.

3.ARAYAN OLMAKTAN VAZGEÇ

Müthiş güzel bir akşam geçiriyorsunuz ama ondan sonra sen aramazsan o seni aramıyor, yazmazsan yazmıyor değil mi? O zaman arama, yazma. Bunu bir kez başarırsan rahatlayacaksın. Başka şeylere kanalize olmaya çalış.

4. SOSYAL MEDYA TEHLİKESİ

Seni tam bir ‘stalker’a dönüştürdü. Seninle olmadığı zamanlarda “Acaba kiminle ne yapıyor?” diye bütün sosyal hesaplarını 7/24 takip ediyorsun. İyi de elde edeceğin hiçbir şey yok. Kendini harap etmekten başka işe yaramıyor. Takipten çıkmayı bir düşün istersen.

5. HAYAT DEVAM EDİYOR

Madem o sen olmadan da gayet güzel eğlenebiliyor, bunu sen de yapabilirsin. Sporsa spor, eğlenceyse eğlence, geziyse gezi, danssa dans. Üstelik bunu romantik olarak olmasa bile arkadaş olarak sevdiğin ve seni sevdiklerine inandığın arkadaşlarınla yapma şansın var.

6. ÖZGÜVENİNİ YİTİRME

Birinin seni sevmemesi, başkalarının da asla sevmeyeceği anlamına gelmez. Herkes kadar sen de sevilmeye layıksın. Sadece aşık olduğun bu kişi, doğru insan değil. Yani, hayatının bundan sonraki döneminde aynı şeyleri yaşamayacaksın.

Haberin Devamı

7. KENDİN OLARAK KAL

diye, başka bir insan haline dönüşmeye çalışma. Kendini rahat hissetmediğin ortamlara girmek, hiç beğenmediğin kıyafetleri giymek ya da “Asla yapmam” dediğin şeyleri yapmak ne onun sana aşık olmasını sağlar ne de seni mutlu eder.

8. FLÖRT SANAİYİ GELİR

Biliyorum kafan ona takık vaziyette. Ama belki de mutlu olacağın birçok ilişkiyi bu arada kaçırıyorsun. O gününü gün ediyor, sen karalar bağlıyorsun. Bir yemeğe, bir kahve içmeye, bir sinemaya gitmekten ne çıkar? Hem iyi vakit geçirirsin hem de kendini iyi hissedersin.

9.ARKADAŞLAR DA İYİ GELİR

İçinde bulunduğun durumu saklayarak bir yere varamazsın. Arkadaşlarına iyi bir ilişki içindeymişsin gibi numara yapmaktan vazgeç. Sen utanılacak bir durumda değilsin. Bunu onlarla paylaş, derdini anlat, sana yol göstermelerine izin ver.

10. KENDİNİ MOTİVE ET

Tüm bunları okudun ama hala “Buna cesaretim yok” diyorsan sana şunu hatırlatmak isterim. Bugüne kadar onsuz yaşadın, bugünden sonra da yaşarsın. İradeni kullanacaksın ve her şeyden önemlisi bunu başarabileceğine inanacaksın. Gerekirse uzmanlara başvuracaksın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder