Mehmet Coşkundeniz Sonbahar depresyonu ilişkinizin sonu olmasın
HABERİ PAYLAŞ

Sonbahar depresyonu ilişkinizin sonu olmasın

Sonbahar geldi, güneşli güzel havaların yerini puslu, yağmurlu, havalar aldı. Keyfiniz yok, yaptığınız şeyler size pek mutluluk vermiyor. Bu mevsimsel depresyonun ilişkinizi ele geçirmesine izin mi vereceksiniz? Yazın sevgilinizle yaşadığınız o tatlı anları bir mevsime kurban mı edeceksiniz? Bunlara 'hayır' diyorsanız, işte size bu durumu idare etmenin yolları...

1.ASLINDA MUTLUSUN

Hiç unutma bu geçici bir durum. Yani ruhundaki sıkıntının kaynağı sevgilin değil. Hatta aksine, senin bu depresif halinden kurtulmanı sağlayacak tek kişi de o. Ortalıkta sürekli mutsuzmuşsun gibi dolaşma. Hiç olmazsa senin sevgilin var, ya olmayanlar ne yapsın?

Haberin Devamı

2.DEĞİŞİM ZAMANI DEĞİL

Anlık hezeyanlara kapılıp, işti, evdi, ne bileyim bazı alışkanlıklardı, bunları değiştirmek iyi sonuç vermez. Sahip olduklarının kıymetini bil. Değişme isteğini saplantı haline getirme.

3.GEÇMİŞE TAKILMA

Depresif halin, bazı şeyleri fazla düşünmene ve özellikle geçmişte yaşanan hataları tekrar sorgulamana neden oluyor. Geçmişe takılı kalman, bugünün yaşamana engel olacaktır. Bu da ilişkinizin ciddi anlamda hırpalanmasına neden olacaktır.

4.KENDİNİ OYALA

Geçen yıldan beri yapmayı istediğin ama bir türlü zaman bulamadığın pilates kursu var ya, ona git. Olmadı al eline bir tuval, bir fırça, resim yap. Bunlar senin için terapi olacaktır.

5.ANIN TADINI ÇIKAR

Sonbahar doğanın cansızlaşmasıdır ama şehir hayatının da canlandığı zamandır. Yeni filmler, sergiler, konserler ve daha birçok etkinlik seni bekliyor. Tak sevgilini koluna, anın tadını çıkar. Eminim şehrinde yepyeni mekanlar da açılmıştır. Eğlenmek için fırsat yarat.

6.EVİNİN KIYMETİNİ BİL

Duvarlar üzerine üzerine geliyor sanıyorsun. Ama evin senin sığınağındır. Sevgilinle evde vakit geçir. Birlikte güzel yemekler yapın, film izleyin. Okuduğunuz kitabı tartışın, dostlarınızı davet edip küçük partiler verin.

7.SARI SARI YAPRAKLAR

Tamam, ben de yaz insanıyım, sonbahardan hoşlanmam. Ama bu durum, o sarı sarı yaprakların verdiği romantik görüntüyü görmene engel değil. Doğa gezilerinin tam zamanı. Şehre yakın, günübirlik gidilecek ormanlar, göl kenarları sizi bekliyor.

Haberin Devamı

8.SEVDİĞİNİ SÖYLE

Ruhunu okşayacak sözler duymaya ihtiyacın var. Ama bunu sağlayabilmek için senin de sevdiğini söylemen gerekiyor. Güzel sözler, güzel sözleri çağırır. Seniz seviyorum cümlesi inanın bana bazen mucizeler getirir.

9.MUTLAK MUTLULUK YOK

Hayatının her anını mutlu geçirmeyeceksin, bu bilinçle davranırsan bu tür dönemleri atlatman çok daha kolay olur. Hepimiz zaman zaman geçici mutsuzluklar yaşayacağız. Aslolan mutlu anlarının sayısının mutsuzlardan daha fazla olması. Bunu sağlamak da senin elinde.

10.YAZ YİNE GELECEK

Merak etme gelecek yaz yine çok eğleneceksin. Kendini motive etmek için sevgilinle birlikte önümüzdeki yazın tatil programını şimdiden yapabilirsin. Hiç gitmediğiniz yeni yerleri keşfetmek için hayal kurmaya başlayabilirsin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder