Mehmet Coşkundeniz Sorumsuz ilgisiz ve aldatan koca
HABERİ PAYLAŞ

Sorumsuz ilgisiz ve aldatan koca

Eşim beni aldattı, yaptığını inkar etti. Durumu öğreneli 1 yıl oldu ve ben bunu atlatamıyorum. Eşim bana karşı çok saygısız ve ilgisiz. Benden hiçbir şey olmamış gibi davranmamı bekliyor. “Ne seninle ne de sensiz yapabiliyorum” diyor. Boşanmak istiyorum ama iki küçük çocuğumu düşünüyorum. Boşanırsam babam da beni kabul etmez. Çıkmaz bir sokaktayım. T.H.

Eşinizle aranızdaki duygusal bağ neredeyse tamamen kopmuş durumda. Eşlerin iletişiminin olmadığı bir evlilikte çocukların da sağlıklı büyümesi beklenemez. Aslında çouklarınızı düşünüyorsanız evliliği her şeye rağmen devam ettirmek fikrinden vazgeçmelisiniz. Boşanma kararı tamamen sizin vereceğiniz bir karar. Eşinizle bir kez daha ve açık açık konuşmalısınız. Bu kadar ilgisiz olmasının sebebi sizin gidemeyeceğinizi bilmesinden kaynaklanıyor olabilir. Yani ona ayrılabileceğinizi söyleyin. Belki ancak o zaman ne yaptığının farkına varacaktır. Çaresiz değilsiniz. Devletin kurumları size sahip çıkacaktır. Bu konuda hukuki yardım da alabilirsiniz.

Haberin Devamı

BENİ SEVDİĞİNİ NASIL ÖĞRENİRİM?

Birini çok seviyorum. Canımı istese veririm. Ama o başkasını seviyor diye düşünüyorum. Öte yandan herkesin içinde beni çok sevdiğini söyledi. Arkadaşım da o kızın paramın peşinde olduğunu söylüyor. Ne yapacağımı, nasıl davranacağımı şaşırmış durumdayım. 6 aydır konuşmuyoruz. Nasıl bir adım atmalıyım? Beni gerçekten sevip sevmediğini nasıl öğrenebilirim? AYDIN

Arkadaşlarının yaptığı yorumlara takılmadan gidip ona duygularını açık açık söylemelisin. Başkasını sevdiğini düşünüyorsun ama bu bir tahmin. Her şeyi onun ağzından öğrenmek çok daha iyi. 6 aydır neden konuşmadığınızı anlamadım ama sanırım iletişim kurabileceğin bir yol bulabilirsin. Ama bir şeyi hatırlatmamda fayda var. ‘Canımı istese veririm’ cümlesi, hissettiğin duyguların büyüklüğünü gösterir, bunu anlıyorum. Ancak gerçek böyle bir şey değil. Sen önce kendini sevmelisin. Diyelim ki konuştun ve onun seni sevmediğini öğrendin. Bu da dünyanın sonu değil. Elbette sevebileceğin ve seni çok sevecek birini bulacaksın. Hayatını tek bir kişiye bağlama.

Haberin Devamı

SEKS SOHBETLERİNE DÜŞKÜN BİR ADAM

41 yaşında, hiç evlenmemiş bir kadınım. Sosyal medyada tanıştığım birinin mesajına cevap verdim. Tanıştığımız ilk günden itibaren evlenmek istediğini söyledi. Ancak bu adamın başka kadınlarla kameralı görüştüğünü ve seks sohbeti yaptığını öğrendim. Bunu yüzüne vurduğumda inkar etti sonra da “Bekarım, arada yaparım. Evlenince olmayacak” dedi. 7 aydır yazışıyoruz, beni görmeye hiç gelmedi. LADY

Sosyal medyayı seks partneri bulmak ya da sexting (seks sohbeti) yapmak için kullanan, karşısındaki kadını sekse razı etmek için kullandığı taktikler işe yaramayınca “Ciddi düşünüyorum, seninle evlenmek istiyorum” diyecek kadar şahsiyet yoksunu duygu dolandırıcıları bunlar. Şöyle düşünün, insan bir kez bile görmediği birine nasıl evlenmek istediğini söyleyebilir? Diyelim ki etkilendi ve bunu ciddi şekilde hayata geçirmek istiyor, 7 ayda bir kez olsun görmeye gelmez mi? Sizi bir kenarda tutuyor ve bundan da ego anlamında tatmin oluyor. Arada bir size yazarak ilginizi de canlı tutmaya çalışıyor. Bu insanın duygularınızı daha fazla dolandırmasına izin vermeyin.

Haberin Devamı

ZAAFIMA YENİLMEK İSTEMİYORUM

İki senelik ilişkimde defalarca aldatıldım. Kız arkadaşım eski sevgilisini özlediğini söyledi gitti. Bir akşam önce tanıştığı birinden hoşlandığını söyledi, gitti. Askere gittiğimde hayatına başka birini aldı. Yurtdışına kursa gittiğinde yine biriyle yazışmalarını yakaladım. Her seferinde geri döndü ve ben de affettim. Ama artık ayrıldık. Yakında beni tekrar arar ve ben yine zaafıma yenilmekten korkuyorum. FİKRİ

İlişki sorumluluğu almak istemeyen, sürekli yeni heyecanlar peşinde koşan ama bunları yaparken de seni yedekte tutan biriyle karşı karşıyasın. Saf ve dürüst sevginin onu düzeltebileceğini ummuşsun. Ama kimisi için sadece sevgi yeterli değil. Belli ki her seferinde senin affetmenden yüz buluyor ve geri dönme cesaretini gösteriyor. Sana yaptıklarını ve yaşadıklarını hiç aklından çıkarma. Hatta tüm bunları bir kağıda sıralı şekilde yaz ve yanında taşı. O aradığında cevap vermeden önce bu kağıdı çıkar ve oku. Emin ol, yaşadığın acıları bir kez daha yaşamak istemeyeceksin. En doğru yol ona hiçbir şekilde cevap vermemek ve iletişimi tamamen kesmektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder