Mehmet Coşkundeniz Tek isteği benimle birlikte olmakmış
HABERİ PAYLAŞ

Tek isteği benimle birlikte olmakmış

25 yaşında evli, 1 çocuk annesiyim. Eşim, karakterime zıt bir insan. 4 yıllık evliliğimizde isteklerime hiçbir zaman saygı duymadı. iş yerinde bir gençle tanıştım. O da benim gibi evli ve 1 çocuk babası. Bir gün beni evine davet etti. Ona karşı koyamadım gittim. Sevişmek istedi ama ben reddettim. Şimdi iletişimimiz sürüyor. Bir gün yeniden isteyecek. Ne yapmalıyım? ● ÇARE YOK

Sen duygusal bir insansın, ne yazık ki karşına çıkan bu insan da eşin gibi duygusal değilmiş. Aradığı şey, kısa süreli bir macera, arzu tatminiymiş. İyi ki o evde, isteklerine yenilmeyip cinsel ilişkiye girmedin.

Haberin Devamı

Şimdi kendini çok daha kötü hissederdin. Onunla iletişime devam edersen bir gün mutlaka aranızda cinsellik yaşanacak. Ve belki de ondan sonra seni bir daha hiç aramayacak. Neyi riske attığını çok iyi düşün. Ayrıca eşinle anlaşamıyorsan, bu durumu onu aldatarak çözemezsin. Eşinle konuşup evliliğinizi gözden geçirin. Birbirinizin zıtlıklarının neler olduğunu tespit edip çözüm bulmaya çalışın.

İNTİKAM ALMAK İÇİN BENİ KULLANDI

23 yaşındayım. 5 ay önce biriyle tanıştım ve ona aşık oldum. Benimle birlikte olmasının nedeni ilk erkek arkadaşından öç almakmış. Onunla her şeyi yaşadık ve her şeyi tattık. Ben onu hâlâ seviyorum. Ama o bana artık öcünü aldığını söyledi. Yaralı bir kalp bıraktığının farkında bile değil. Şimdi başkasıyla birlikte olduğunu söylüyor. İnsanlarla oynamak bu kadar kolay mı? ● YARALIYIM

Evet, kandırılmışsın. Ne yazık ki böyle şeyleri yaşayanlar var. Artık olan olmuş. Senin geçmişe takılıp kalmaman gerekiyor. Hem zaten onunla yeniden birlikte olursan aynı şekilde üzülürsün. İnsanlarla oynamak elbette kötü bir şey. Olaya bir de iyi yönünden bak.

Bu durum ortaya çıkmasaydı hâlâ birlikte olmaya devam edecektin. Ve kimbilir o seni kaç kez daha aldatacaktı. Kurtulmuşsun, buna sevinmelisin. Yalnız bu yaşadığın seni aşka küstürmesin. Mutlaka ileride sevebileceğin ve güvenle birlikte olabileceğin biri karşına çıkacaktır. Kendine güvenini sakın yitirme. Çünkü bu olay senden kaynaklanan bir şey değil.

Haberin Devamı

İLK ADIMI İLLA ERKEK Mİ ATMALI?

23 yaşında üniversite öğrencisi bir kızım. Sanırım aşık oluyorum. Beni kıpır kıpır, enerji dolu bir kız olarak tanıyan arkadaşlarım üzerimdeki bu durgunluğu anlamış değiller. Bu kişi, öğretim görevlisi. Yaşımız birbirine yakın. Bakışları dikkatimi çekiyor ama hiçbir girişimde bulunmuyor. Acaba duygularımı anlatsam beni nasıl karşılar? İlla erkekten mi beklemeli? ● MAVİ

Hayır, elbette erkekten beklememeli. Ancak aranızda hiçbir diyalog yokken, havadan sudan bile bir kez olsun görüşmemişken sadece bakıyor diye gidip de duygularını anlatman doğru olmaz. Önce aranızda bir arkadaşlık kurulmalı. Daha sonra zaten zaman içinde bazı şeyler gelişecektir. Ne yazık ki erkeklerin böyle bir huyu var. Bakarlar, bakarlar sonra gelip tek kelime etmezler.

Halbuki gelip seninle sadece tanışmak istediğini söylese, bir bahane bulup birkaç kelime etse her şey kendiliğinden çözülecek zaten. Onu ve seni tanıyan ortak arkadaşlarınız var mı bilmiyorum. Ama varsa bu çok işe yarar. Sizi tanıştırabilirler. Zaten tanıştıktan sonra da işler çorap söküğü gibi gelecektir.

Haberin Devamı

EN İYİ DOSTUMA AŞIK OLDUM

20 yaşında üniversite öğrencisiyim. 4 yıldır bir kıza aşığım. Biz hiçbir zaman sevgili olmadık. Ama birlikte çok şey yaşadık, çok şey paylaştık. Tüm bunları da ‘arkadaş’ adı altında yaptık. Şimdi bana ‘Benim hayatımda biri var’ diyor. Ben normal bir aşık değilim. Onun için deli oluyorum. Her şeyden, herkesten çok seviyorum onu. Unutmam gerektiğini biliyorum ama yapamıyorum. ● ROMANTİK

Bir kadınla erkek arasında dostluk başlamışsa bunun aşk ilişkisine dönmesi çok zordur. Yalnız, arkadaşlıktan değil, dost olmaktan söz ediyorum. Yani sırların paylaşıldığı, omuzlara yaslanıp ağlanıldığı, birlikte her şeyin yapıldığı birliktelikten.

Bir insanın dostuna bu tarz şeyler hissetmesi kolay olmuyor. Ve genellikle erkekler, dost oldukları kadınlara aşık olabilirken, kadınlar bunu yapamıyor.

Bu da kadınla erkek arasındaki önemli farklardan biri. Ne yazık ki tren kaçmış. Onun sana karşı bir şeyler hissetmesi artık çok zor. Hayat her an insana yeni fırsatlar sunar. Bırak o senin dostun olarak kalsın. Sen de mutlaka sevebileceğin birini bulacaksın. Tıpkı onun bulduğu gibi...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder