Mehmet Coşkundeniz Teknik hata değil düpedüz aldatma
HABERİ PAYLAŞ

Teknik hata değil düpedüz aldatma

Boşandıktan sonra Mustafa Sandal’a bir haller oldu. Instagram’dan yürümeler, eve davet etmeler... En son Melis Sütşurup ile bir ilişkiye başlamıştı. Tam “Aman nazar değmesin, her şey düzgün gidiyor” derken bir anda ayrıldılar. Mustafa Sandal bu ayrılığı soran gazetecilere “Ayrılık yok, teknik bir hata oldu” diye cevap verdi. Oysa benim duyduğuma göre Mustafa Sandal fena bir şekilde yakalanmış. Melis Hanım, Mustafa’nın cep telefonunda başka kadınlardan gelen mesajlar bulmuş. Üstelik bu mesajlar öyle çok masum ve romantik de değil. Neyse, gelmek istediğim nokta şu: Aldatma olayından sonra bazı çiftler affetmeyi tercih edebiliyor. Ama affetmek, ilişkinin devam edebileceği anlamına gelmiyor. Bunun için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor.

Haberin Devamı

1. Kararınız kesin olsun. Devam edecekseniz bunun için çaba gösterin, bitirecekseniz de bunu zamana bırakmadan hemen yapın.

2. Aldatma ile ilgili yüzleşmenin tam olarak sağlanması gerek. Aldatan taraf, aldatılan tarafa her şeyi tüm açıklığıyla anlatmalı. Bu yüzleşmeyi bir kez yapın. Aynı konuyu defalarca gündeme getirmeyin.

3. Aldatan tarafın ya da aldatılan tarafın psikolojik sorunları olup olmadığı konusunda mutlaka uzmana başvurulmalıdır. Psikolojik sorunlar giderilmediği takdirde travmayı atlatma süresi uzayacak, hatta imkansız hale gelecektir.

4. Aldatan taraf, aldatma gerekçesi olarak karşı tarafı suçlamamalı. “Sen de şöyle yaptın, o yüzden evden uzaklaştım” gibi cümleler, ilişkinin kurtarılmasını imkansız hale getirir.

5. Aldatılan taraf, kesin ve net bir şekilde affettiğini karşı tarafa deklare etmeli. Affedildiğini bilen taraf da bundan sonra eşinin ya da sevgilisinin güvenini zedeleyici hareketlerden kesinlikle kaçınmalı.

6. Affetme sonrası geçmişe yönelik anı tazelemeler ilişkiyi canlı tutmanın bir yoludur. Flörtün ya da evliliğin ilk başladığı yılları anmak, bununla ilgili anıları tazelemek her zaman işe yarar.

7. Eski anıların yanı sıra, aldatma dönemini unutturacak yeni anılar da biriktirilmelidir. Birlikte yeniden tatillere çıkmak, hafta sonu kaçamakları, akşam yemekleri, öğle buluşmaları gibi...

Haberin Devamı

8. Öfke kontrolü şart. Çiftlerin bu aşamadan sonraki tartışmalarında geçmişe yönelik hesaplaşmalardan kaçınmaları gerekiyor. Küçücük bir tartışmanın yeniden ihanet hesaplaşmasına dönüşmesi ilişkiye büyük zarar verir. Bu nedenle tartışma sırasında öfkesine hakim olamayacağını düşünen taraf mutlaka durmalı ve konuya daha sonra devam etmeli.

9. Daha önce aldatma olayını yaşamış ve ilişkilerini kurtarmış çiftlerin öyküleri olumlu örnek oluşturabilir. Çiftler birlikte olmasa da tek tek bunları yaşamış kişilerle görüşebilir. Daha da önemlisi bir ilişki terapistine birlikte gidebilirler.

10. İyileşme sürecinde kısa ayrılıkların da fayda getirdiği görülmektedir. Çiftler bu süreçte ayrı ayrı zaman geçirmelidir. Mümkünse birkaç günlük kısa tatillere çıkılmalıdır. Tabii bu süre içinde ilgi eksik edilmemelidir. Ayrı kalınsa bile telefonla arama ya da mesaj yollama sıklığı önemlidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder