Mehmet Coşkundeniz Uzun ilişkilerde tehlike çanları
HABERİ PAYLAŞ

Uzun ilişkilerde tehlike çanları

Belki sadece flört amacıyla başladınız. Ama sonra baktınız ki her şey iyi gidiyor, bunu düzenli bir ilişkiye çevirdiniz. Birkaç yıl geçtikten sonra da ilişkiniz bir rutine oturdu. Uzun ilişkiler dışarıdan bakıldığında gayet güzel görünse de kendi içlerinde bazı tehlikeler barındırır. Yıllar geçtikçe bu tehlikeler daha da fazla kendisini gösterir.

1-KISITLANMIŞ HİSSETMEK

İlişkiniz istediğiniz bazı şeyleri hayata geçirme konusunda size sıkıntı yaşatabilir. Eğitimle, hobilerinizle ilgili yapmak istediklerinizi yapamayabilirsiniz. Daha da basiti, arkadaşlarınızla sevgiliniz olmadan buluşup görüşmek konusunda bile sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bunlar da kendinizi kısıtlanmış hissetmenize hatta kafese konulduğunuzu düşünmenize neden olur.

Haberin Devamı

2-İLETİŞİM EKSİKLİĞİ

Giderek daha az konuşmaya başlamışsanız tehlike sinyalleri çalıyor demektir. Gün içinde yaptıklarınızı anlatamıyorsanız, birbirinizi dinlemiyorsanız, birbirinizle konuşmak yerine cep telefonuna, tablete gömülüyorsanız aranızdaki paylaşımı da gün gelir yok edersiniz. Gülümsemek, dokunmak, sarılmak gibi bedensel iletişim de eksilmişse son noktaya doğru hızla koşuyorsunuz demektir.

Uzun ilişkilerde tehlike çanları

3-BEKLENTİ FARKLILIĞI

Bugüne kadar konuşmamış olsanız da ilişkiden beklentileriniz mutlaka su yüzüne çıkacaktır. Örneğin taraflardan biri evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı düşünebilir. Diğer taraf ise bunu hiç aklına getirmiyor olabilir. Ama sonuçta uzun yıllar geçti ve artık beklentinizin karşılanması için adım atılmasını isteyebilirsiniz. Bu durumda açık açık konuşmaktan başka çare yok.

4-KÜLTÜREL UYUŞMAZLIK

Başlangıçta aranızdaki farklar size sevimli bile gelebilir. Aileleriniz arasındaki uyumsuzluğu, eğitim, kültür, sosyal statü, maddi durum gibi konulardaki farkları da tolore edebilirsiniz. Ancak zaman geçtikçe bunlar karşınıza birer problem olarak çıkacaktır. Bunları hiç umursamadan devam mı, yoksa farklılıkların yarattığı sıkıntılardan dolayı ayrılmak mı? Karar anı...

5-DEĞİŞİKLİK İSTEĞİ

Ev değişikliği, iş değişikliği hatta şehir ya da ülke değişikliği... Bunlardan birini yapmak isteyebilirsiniz ama yine ilişkiniz bir engel olarak önünüze çıkabilir. Başka bir şehir ya da ülkeden aldığınız iş teklifini reddetmek istemeyebilirsiniz ama bu durumda ilişkiniz de sekteye uğrayacaktır. O zaman ya bu değişikliği birlikte yapacaksınız ya da herkes kendi yolunu çizecek.

Haberin Devamı

6-KARİYERDE YÜKSELME

Çiftler, tanıştıkları zaman kendi kariyerlerinin başlangıcında olabilir. Birlikte yükseliyorlarsa bu bir problem ortaya çıkarmaz. Ancak taraflardan biri o basamakları birer birer çıkıp diğeri yerinde sayıyorsa o zaman ortaya çıkacak statü farkı her ikisini zorlayacaktır. Arkadaş çevresi değişecek, sevgilisini ve onun arkadaşlarını artık eskisi kadar beğenmeyecektir.

7-GÜVEN VE KISKANÇLIK

Uzun süreli ilişkilerde güvenin artık sorun olmaktan çıktığı sanılır ama pek öyle değildir. Aksine özellikle çiftin paylaşımları azalmışsa “Başka biri mi var?” sorusu ikisinin de aklını kurcalar. Şüphenin ardından da kaçınılmaz olarak kıskançlık devreye girer. Eğer ölçüsünü ayarlayamıyorsanız kıskançlığın çok daha büyük problemlerin başlangıcı olduğunu belirtmeliyim.

Haberin Devamı

8-HEYECAN ARAYIŞI

İlişkinize heyecan katacak şeyleri uzun süredir yapmıyorsanız, bu eksiklik başka şekilde giderilir. Sizi heyecanlandıracak, özgüveninizi tavan yaptıracak birilerinin arayışına girersiniz. Flört ettiğiniz günlerdeki o tatlı heyecanı yeniden ama bu kez başkasıyla yaşamak istersiniz. Hele hele aranızdaki cinsellik ölmüşse, durum çok daha vahim demektir.

9-SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI

Sosyal medya hepimizin hayatının parçası. Sevgilimize ayırdığımız vakitten fazlasını sosyal medyaya ayırıyorsak o zaman da ilişkinin katilini hayatımıza dahil etmiş oluruz. Hele hele sosyal medya flörtlerine kapılmışsak geri dönülmez noktaya doğru gidiyoruz demektir. Yapılması gereken şey, sosyal medyada kendinizi sevgilinizle de ifade etmektir.

10-DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMAK

Bunca zaman sonra bile sevgilinizi hâlâ değiştirmek için uğraşıyorsanız geçmiş olsun. Demek ki birbirinizi olduğunuz gibi kabul edememişsiniz. Hiç kimse değişmez, sadece değişmiş gibi yapar. Miş gibi yapmak da insana bir süre sonra sıkıntı verir. Baskı ve sıkıntı önünde sonunda patlamaya yol açar. Değiştirirseniz ilişkinizin daha da kısa ömürlü olacağını bilin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder