Mehmet Coşkundeniz Waka Waka'dan Tuku Taka'ya
HABERİ PAYLAŞ

Waka Waka'dan Tuku Taka'ya

Katar, şimdiye kadar gördüğümüz tüm Dünya Kupası turnuvalarından farklı bir organizasyona imza atıyor. Tabii bunu sadece olumlu yönden algılamak mümkün değil. Daha ilk maç oynanmadan Katar’ın Ekvador’a şike teklif ettiği iddiaları bile bu organizasyonun epey tartışmalı geçeceğini ortaya koyuyor.

Gerçi Fener’in dinamosu Valencia attığı 2 golle “Ne şikesi kardeşim, bizimkisi alın teri” diyerek takımı Ekvador’un onuru oldu. Farklılık sadece maçlarda değil, Katar’daki bazı uygulamalarda da kendini gösteriyor. Turnuva başlamadan önce ülkeye gelecek taraftarlara kısıtlı da olsa bazı özgürlükler tanınacağını açıklayan Katar bunlardan geri adım attı. Maçların oynandığı statlara, festival alanlarına ülkedeki yasakları gösteren duyurular astı.

Haberin Devamı

Waka Wakadan Tuku Takaya

BİRA KUTUSUNA KOLA KILIFI

Örneğin alkol tüketimi yasak. Ama her şeyin farklı bir yolu bulunur elbette. Birçok taraftar, bira kutularının üzerine ‘kola’ kılıfları giydirerek bu yasağı deliyor. Şeriatla yönetilen bir ülke olan Katar, ülkeye gelen farklı dinlerden taraftarlara İslam’ı tanıtmayı da ihmal etmiyor.

Tribünlerdeki koltuklara bir çanta içinde 10 farklı dilde İslam’ı anlatan kitapçıklar konuldu. Bu kitapçıklar otel odalarına da bırakıldı. Ayrıca ülkenin en güzel sesli müezzinleri stat çevrelerindeki camilerde görevlendirildi. 5 vakit ezan, stat içlerinde de yayınlanıyor. Ve her statta namaz için mescitler bulunuyor. Dünyaca ünlü İslam vaizi Dr. Zakir Naik de turnuva boyunca tebliğ konferansları verecek.

FUTBOLCULAR FORMDA GELDİ

Bu turnuvayı farklı kılan bir başka özellik de ilk kez, sezon ortasında yapılıyor olması. Bundan önceki dünya kupalarında ligler biter, şampiyona başlardı. Futbolcuların çoğu yorgun olur, “Bitse de gitsek” havasında oynardı.

Şimdi hepsi formlarının zirvesinde Katar ’a geldi. Ama bunun bir de olumsuz yanı var. Şampiyona sonrası ara vermeden liglere devam edilecek. Üst düzey futbolcuların turnuvada yaşayacakları olası sakatlıklar, ligdeki takımlarının tüm planını değiştirebilir. Çünkü iyileşecek zaman bile yok.

RESMİ ŞARKI BERBAT

Haberin Devamı

Gelelim turnuvanın resmi şarkısına... Nicki Minaj, Maluma ve Myriam Fares’in söylediği ‘Tuku Taka’ adlı şarkı sadece kötü değil, çok ama çok kötü.

Bir ‘TikTok’ videosu gibi. Belli ki, Güney Afrika’da yapılan 2010 Dünya Kupası için Shakira’nın söylediği ‘Waka Waka’ şarkısından esinlenmişler, onun gibi akılda kalmasını amaçlamışlar. Ama başaramamışlar, ortaya berbat bir şarkı çıkmış maalesef.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder