Mehmet Coşkundeniz Yalan söyleyeni affetmeli mi?
HABERİ PAYLAŞ

Yalan söyleyeni affetmeli mi?

İlişkide hangi hataları affetmeli, hangilerini affetmemeliyiz? Monotonluk nasıl önlerin? Aşkın yürümesi için romantizm şart mıdır?

İşte cevapları...

HANGİ HATALAR AFFEDİLMELİ?

Küçük yalanlar Öfke anındaki tepkiler Randevuya gelmemek ya da gecikmek (Tabii alışkanlık haline gelmemişse...)

Özel günleri unutmak (Hatırlatmak için çaba gösterdiğiniz halde önemsemiyorsa tabii ki affedilmez)

Yeterince vakit ayıramamak (Önceliği hep başkalarına ya da işine vermeme şartıyla...)

Sorumsuzca davranmak (Bu sorumsuzluk sevgilisine zarar vermiyorsa...)

Haberin Devamı

Aileye, arkadaşlara düşkünlük (Aşırıya kaçmamak koşuluyla) Küslükler (Fazla uzatılmıyorsa...)

Başkalarına kaçamak bakışlar (Gözünü dikip bakmıyorsa...)

Yalan söyleyeni affetmeli mi

HANGİ HATALAR AFFEDİLMEMELİ?

Şiddet (Bir fiske bile vuranı asla affetmemek gerekir)

Aldatmak (Aldatmışsa, size aşkı eskisi kadar güçlü değil demektir)

Hayatımızı etkileyebilecek büyük yalanlar

Umursamazlık Cimrilik (Cebine cimri olan, aşkına da cimridir)

Aşağılamak Saygısızlık Değiştirmeye çalışmak

Kabalık Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı.

Yaş, eğitim, maddi ve kültürel farklar ilişkiyi nasıl etkiler?

Aileden ya da yaşadığımız çevreden gelen kültürlerimiz kişiliğimizi oluşturan olgulardır. Geleneklerimiz, içinde bulunduğumuz toplumun yaşam şekli, sevgilimize uymayabilir. Elbette fedakarlık önemli. O kültüre uyum sağlamaya çalışabiliriz ama bu her zaman mümkün olmuyor. Öyleyse sadece bir tarafın değil, iki tarafın da fedakarlık yapması gerekiyor.

İlişkide monotonluk nasıl önlenir?

Monotonluktan kurtulmak çok basit. Örneğin, bir bahaneyle işyerimizden izin alıp ya da okulu asarak bütün günü sevgilimizle geçirebiliriz. Daha önce hiç gitmediğimiz bir lokantaya yemeğe davet edebiliriz. Küçük bir hediye verebiliriz. “Ona aşık değilim ama o kadar alıştım ki bırakamıyorum...” İşte bu cümle aşkın bittiğinin işaretidir. Aşkı alışkanlığı çevirmemenin yolu, heyecanı kaybetmemekten geçer.

İlişkinin düşmanları nelerdir?

Sıradanlık ve boş vermişlik. Rutin bir cinsellik. Sorumluluğu kabullenmemek. Eski sevgilinin gölgesi. Değiştirmeye çalışmak.

Haberin Devamı

Birlikte eğlenebilmek bir ilişki için önemli midir?

Kesinlikle evet. Zaman sadece el ele tutuşarak, göz göze bakışarak geçmez. Bir ilişkide mutlu anlar ne kadar çoksa, o ilişki o derece güçlüdür. Mutlu anları sağlayan şey de birlikte eğlenebilmektir.

Romantizm nedir?

Bir edebiyat akımı olarak ortaya çıkan romantizm, günümüzde tutkulu aşıklar için kullanılıyor. Güzel sözler söyleyen, sürekli hediyeler alan, sürprizler yapan, mum ışığını, slow şarkıları seven kişiler romantik olarak adlandırılıyor. Romantizm, gerçek dünyadan uzaklaşma anlamına gelmez. Aksine, gerçek dünyanın kötülüklerini, pisliklerini müthiş bir yaratıcılıkla kapatmak anlamına gelir.

Romantikler daha mı çok aşık olur?

Aşka daha meyilli oldukları kesindir. Romantik yapıdaki insanların en büyük besin kaynağı aşktır. Yaratıcılıklarını aşk ortaya çıkarır. Aşkları geçici değil kalıcıdır. Yalnız, kırılgan yapıları uzun soluklu ilişki yaşamalarına izin vermez.

Aşkın yürümesi için romantizm şart mıdır?

Keskin bir romantizme ihtiyaç olmasa da bir miktar romantizm aşkı süsler, yürümesine katkıda bulunur. İltifatlar, beğenileri dile getirmeler, mum ışığında yemek yemeler, çikolata hediye etmeler, kalpli kolyeler aşkı süsleyen önemli unsurlardır. Birazcık romantik olmanın hiçbir zararı yoktur.

Haberin Devamı

Romantik olmayan biriyle romantik birinin aşkı mümkün mü?

Aşırı romantik biriyle, çok gerçekçi birinin ilişkisi yürümez. Ortada buluşmak diye bir şey vardır. Romantizmi abartmıyorsak, karşımızdaki kişi de çıplak gerçeğin peşinde değilse ilişkimizi yürütmemiz mümkündür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder