Mehmet Coşkundeniz Yaş farkı aşılır aşk farkı aşılmaz
HABERİ PAYLAŞ

Yaş farkı aşılır aşk farkı aşılmaz

Ben 24 yaşındayım. 50 yaşında boşanmış bir adamla ilişkim var. Bir yıldır her şey gayet iyi gidiyor. Benimle evlenmek de istiyor. Çok zengin ve bir dediğimi iki etmiyor. Ben de evlenmek istiyorum ama aramızdaki yaş farkının ileride problem yaratabileceğini düşünüyorum. Kendisine gayet iyi baktığı için yaşını da göstermiyor. Ama bu yaş farkını ailem kabul etmez. AYSEL

Bence problem yaş farkı değil. Önce düşünmen gereken şey şu. Sen bu adamla gerçekten duygusal olarak mı birliktesin yoksa zenginliği mi seni cezbediyor? Çünkü bazen ihtişamlı yaşam insanın gözünü kamaştırır. Sevdiğin şey belki de sevgilin değil, onun sana sunduğu olanaklardır. İleride asıl problem yaratacak şey de budur. Çünkü duygusal anlamda bağlılık hissetmediğin kişiyle yapacağın evlilik hüsranla sonuçlanır. Düşünmen gereken başka bir nokta da ailen. Eğer gerçekten bu adamı sevdiğine inanıyorsan ailene dürüstçe her şeyi söylemelisin. Ancak o zaman huzurlu bir şekilde ilişkine devam edebilirsin. Yaş farkı aşılır, aşk farkı aşılmaz.

Haberin Devamı

O ADIM ATMIYORSA SEN BİR ŞEYLER YAP

Sizce hoşlandığımız erkeğe ilgimizi belli edebilmek için bırakacağımız küçük işaretler neler olmalı? Bu işaretleri bırakmak için nasıl fırsat yaratabilir ve çekingenliğimizi nasıl yenebiliriz? Bunun sonucunda kendisinden hoşlandığımızı muhakkak anlar mı? Teklif doğrultusunda harekete geçmediği takdirde biz de mi vazgeçmeliyiz? DELİ AŞIK

Aynı ortamdaysanız şanslısınız. Bakışlar, küçük gülüşler, selamlaşmalar, işyerinde ya da okuldaysa, işle, dersle ilgili sohbet açmalar ve hatta kahve içmeye davet etmeler... Erkeğin ilgisi varsa sizin bu çabanız mutlaka karşılık görecektir. Ama aynı ortamda değil de çok az karşılaşıyorsanız yapılacak en iyi şey sosyal medyada takibe alıp, birkaç paylaşımını beğenip varlığınızı hatırlatmak olacaktır. Yine ilgisi varsa o da sizin paylaşımlarınızı beğenecek ve belki de özel mesaj atacaktır. Tüm bunları yaptığınız halde karşınızdaki erkek harekete geçmiyorsa o zaman size ilgi duymuyor demektir, boşa vakit harcamayın.

Haberin Devamı

HAYALLERİNİ BIRAKMA SEVGİLİNİ İKNA ET

Sevgilimle iki yıldır birlikteyiz. Geçen yıl birlikte yaşamaya başladıktan sonra bakış açılarımızın ve hayattan beklentilerimizin çok farklı olduğunu anladım. Ben hep onun alışkanlıklarına, zevklerine uyum sağlamaya çalışıyorum. Benim isteklerim hep aşırı ve gereksizmiş gibi bir tavır içinde. Ama bırakıp gidemiyorum. Devam etmeye karar verdiğimde de içim sıkılıyor. GÖZDE

Sevgililik demek bir kişinin kurallarını iki kişinin yaşaması demek değildir. Her an her şeyli birlikte yapmak demek değildir. Aksine sevgililer birbirlerinin hayallerine, planlarına önem verir. Sevgilisinin hayallerini gerçekleştirmesi için elinden geleni yapar. Sen böyle her şeyi içine attıkça, yapmak istediklerini yapamadıkça bu ilişkinin de geleceği yok. İşte bu noktada devreye ‘iletişim’ giriyor. Sevgilini karşına alıp yapmak istediklerini, hayallerini anlatmalısın. Bunları mutlaka hayata geçirmek istediğini söylemelisin. Açıkça isteklerini söylemene rağmen halen sana engel oluyorsa o zaman da yapabilecek bir şey yok.

Haberin Devamı

AŞKI ANCAK CESURLAR YAŞAR

23 yaşındayım. İki yıllık bir ilişkim vardı. 10 ay önce başkasıyla evlendi ama benimle irtibatını kesmedi. Defalarca ayrılmayı denedik ama başaramadık. Evlendiği halde hâlâ ısrarla arıyor, mesajlar atıyor. Beni çok sevdiğini, şu an çok mutsuz oldugunu, acı çektiğini, benden vazgeçemediğini söylüyor. ‘Hayır’ diyemiyorum ona, aradığı zaman, mesaj attığı zaman mutlaka cevap veriyorum. E.S.

Herkes kendi tercihini yaşar. Seni seviyorsa, senden vazgeçemiyorsa seninle olmalıydı. Sen ona cevap vermeye devam ettikçe o da seni aramaya devam edecek. Çünkü sen ona büyük bir rahatlık veriyorsun. Onu bu haliyle kabul ediyorsun. O zaman kendini niye zora soksun? Elbette yuva yıkmayacaksın, elbette onu ayrılmaya zorlamayacaksın. Ama bu iletişime artık bir nokta koyacaksın. İnan bana, aile zoru falan hikaye. Aşk cesur insanların işidir. Yeterince cesaretli olsaydı, sana söylediği gibi aşık olsaydı, her türlü baskıya direnir, her türlü engeli aşar ve seninle birlikte olurdu. Seni bırakıp başkasıyla evlenen birine, üstelik şu an karısını da aldatan birine güvenemezsin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder