Mehmet CoşkundenizYeni sevgili için ilk adım

HABERİ PAYLAŞ

Yeni sevgili için ilk adım

İnsanlar bir kişi hakkındaki kararlarını ilk 10 saniye içinde veriyor. Bu, bilimsel bir gerçek. Öyleyse birini etkilemek için sadece 10 saniyeniz var. Hayatınızın belki de en önemli 10 saniyesi. Tabii ki bu karar adil değil. Belki sizin bazı özellikleriniz tanındıkça ortaya çıkacak. Ama maalesef durum bu. Öyleyse adımınızı buna göre atmalısınız. Bu 10 saniyede karşınızdakine ne sunabilirsiniz? 1- Fiziksel görüntünüzü, 2- Konuşmanızı, 3- Giyiminizi...

Beğendiğiniz insanı etkilemek için bu 3 konuda iyi olmalısınız. Bir insanın sahip olduğu olumlu ya da olumsuz bir özelliğin, onunla ilgili genel bir önyargının oluşmasına ve diğer özelliklerinin bu çerçevede değerlendirilmesine yol açmasına Sosyal Psikoloji’de ‘Hale Etkisi’ denmektedir. Bu etki dış görünüşleri güzel olan insanların içlerinin de güzel, yani iyi insanlar olduklarına olan inancı yaratır.

Haberin Devamı

Fiziksel görünüşü iyi olan insanlar, diğer konularda da genellikle başarılı kabul edilme eğilimindedirler. Dış görünümle ilgili bir diğer teori de ‘Eşleşme Hipotezi ’dir. Bu hipotez kısaca, insanların fiziksel olarak kendilerine denk kişilerle yakınlık kurup iletişime ve ilişkiye girdiklerini savunan bir hipotezdir. İnsanlar dış görünüşlerinden haberdardırlar ve genellikle, dış görünüşleri, belli bir skala uzerinde eşdeğer olan insanlar bir çift oluştururlar. Ancak hipotez der ki; “Her birey, daha iyisini aramaya meyillidir.”

BEDEN DİLİ ÖZELLİKLERİ

Dış görünüşü etkileyen en önemli faktörlerden biri de beden dilidir. İşte bu kısacık süre içinde beden dilinizi de iyi kullanmak durumundasınız.

1-GÖZ İLİŞKİSİ: Mutlaka gözünün içine bakın. Ama yiyecekmiş gibi değil, sevecenlikle bakın.

2-YÜZ İFADESİ: Mümkün olduğu kadar sıcak ve dostça tebessüm edin ve gülün. Yüzünüz çevreye olan ilginizi yansıtsın.

3-YAKINLIK: İnsanlara daima onları rahatsız etmeyecek, mümkün olan en yakın mesafede durmaya gayret edin.

4-BAŞ HAREKETLERİ: Karşınızdaki konuşurken sık sık başınızı aşağı yukarı hareket ettirerek onu anladığınızı ve dinlediğinizi hissettirin. Başınızı hafif dik tutun.

Haberin Devamı

5-BEDEN DURUŞU: Ayakta iseniz dik durun, oturuyorsanız sandalye ve koltuğunuzu tam olarak doldurun ve arkanıza yaslanın. Onunla konuşurken ve o doğrudan sizinle konuşurken öne eğilin ve ilginizi gösterin.

6-JESTLER: Çok aşırıya gitmeden jestlerinizi kullanın. Ellerinizi cebinizde tutmaktan ve kollarınızı kavuşturmaktan, ellerinizle ağzınızı örtmekten kaçının. Açık ve anlaşılır jestleri tercih edin.

PEKİ YA İLK RANDEVU?

Diyelim ki başarılı oldunuz ve bu 10 saniyeyi atlattınız. Şimdi sırada onu randevuya davet etmek ve kusursuz bir randevuyu gerçekleştirmek var.

1-ÖZGÜVENİNİZ İLE POZİTİF ENERJİ SAÇMALISINIZ Soğuk ve isteksiz bir tavır içinde olmamaya dikkat etmek gerekir. Bu davette; eğer karşınızdakini etkileyecek öz güveniniz varsa, karşısınızdakine de güven verebiliyorsanız ve aynı zamanda bu konuda istekli olduğunuzu da belli edebilirseniz, alacağınız cevap kesinlikle ‘evet’ olacaktır.

2-İLK BULUŞMADA NEREYE GİDEBİLİRSİNİZ? İlk buluşmada yer seçiminde, buluşmanızın amacını unutmamalısınız. Yüksek müzik çalan gece klüpleri, danslı, içkili partiler uygun seçim olmayacaktır. Sakin ve alçak sesle müzik çalan barlar bu iş için uygun bir seçim olacaktır. Güzel bir havada yürüyüş ya da açık hava kafeleri de uygundur.

Haberin Devamı

3 İLK BULUŞMADA NASIL DAVRANMALI? Rahat olun. İlk buluşmada mucizeler beklemeyin. Kendiniz olun. Eğer ilk görüşmede kendiniz gibi olamazsanız, daha sonraki zamanlarda da bu kişi ile iletişimiz şekliniz doğal olmayacak ve devamında sorunlar yaşanacaktır.

4-KÜÇÜK HEDİYELER İYİDİR ‘İlk randevuya hediyeyle gidilir mi?’ demeyin ve onu şaşırtın. Ama tabii ki pahalı hediyeler almayacaksınız. Orijinal bir şey olmasına özen gösterin. Bu arada çiçek hediye kapsamına girmez unutmayın.

5 DAKİK OLMAYA DİKKAT EDİN Eğer sürekli randevularınıza geç kalıyorsanız, aynı şeyi hoşlandığınız kişiye de yapmayın.

6 İLTİFAT ETMEYİ UNUTMAYIN İltifatlar ilk buluşmanın en önemli kısımlarından birisidir. Hepimiz kendimizi özel hissetmeyi severiz. Hele böyle bir günde iltifatlar karşınızdakini hem rahatlatacak, hem de size yaklaştıracaktır.

7 EĞLENCEYİ UNUTMAYIN İşin içinde eğlence de olmalı. Sevdiğiniz bir şeyleri yapamalısınız. Unutmayın ki sevdiğimiz şeyler bizi rahatlatır ve kendimizi iyi hissetmemizi sağlar.

8-YARATICI OLUN Eğer ilk buluşmanız iyi geçmişse, daha sonra da onu sıkmamanız gerekir. İlk buluşmanızda yürüyüş ya da bara gittiyseniz, daha sonra daha yaratıcı bir şeyler bulmalısınız. Onunla farklı şeyler de paylaşın. Yani hep aynı yere gitmeyin.

9-KENDİNİZİ ÖVMEYİN Evet, kendimiz hakkında konuşmalıyız ama çok da fazlaya kaçmamalıyız. Sadece kendinizi anlatmayın. Sadece kendinizden bahsederek, kendini öven bir duruma düşmeyin.

10-DİNLEYİN Karşınızdakini de dinleyin. Siz bir şeyleri başlatmak için oradasınız. Onu dinlemek ona verdiğiniz değer ve onu tanımak istediğinizin ifadesi olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder