Mehmet Coşkundeniz Yeni yıl için küçük aşk notları
HABERİ PAYLAŞ

Yeni yıl için küçük aşk notları

■ Aşk güzel şey... Ama aynı zamanda gerçeklik dışı bir durum. Bir süre sonra gerçekle yüzleşeceğini, bir başka deyişle büyünün yok olabileceğini unutma.

■ Aşkın kimyası önünde sonunda biter. Ve hiçbir zaman ilk andaki heyecanı yeniden yaşatamazsın. O yüzden “Heyecanım bitti” bahanesine sarılma. Sadece seninki değil, herkesinki bitiyor.

■ Kalıcı olan sevgidir. Aşık olduğun kişiyi sevmeyi de başarabilirsen işte o sevgi sonsuza kadar sürer.

■ Bitmemiş ama bitti gibi görünen ilişkiler tehlikelidir. Sen aklında başkasının olduğu bir insanın hayatına girersin ama sadece iyileşene kadar. Yara bandı vazifesi görürsün. Sonra yara iyileşir ve bant çıkarılıp atılır.

Haberin Devamı

■ “Onun için her şeyi yaparım” romantik bir temennidir sadece. Her şeyi yapma, gerekeni yap. Özellikle de kendine saygını yok edecek şeyleri yapmayı deneme bile.

■ Sana ilgi göstermeyen birinin sevgisine sahip olmak için kendini acındırma, duygu sömürüsü yapma. Bir ilişki acıma duygusu ile başlıyorsa bitmeye mahkumdur.

■ İlişkini bitirdiğinde artık arkana dönüp bakma. İki çift tatlı söz, iki damla gözyaşı için asla yumuşama. Bitmiş ilişki yeniden canlanmaz.

■ Başkalarını sevmeden önce kendini sev. Kendini sevemezsen hiç kimseyi sevemezsin.

■ Dostlarının yeri ayrı, sevgilinin yeri ayrı. Sevgilin için dostlarını, dostların için sevgilini satma.

■ Sana duyulan sevgiyi ve güveni istismar etme. Bir ilişkinin içindeysen sadık ol. Aldatma bir kez işin içine girerse bir daha o ilişki dikiş tutmaz.

■ Her zaman sen haklı olamazsın. Her dediğin doğru olmayabilir. Sevgilinle tartışırken bunu aklından sakın çıkarma.

■ Sorunun olduğunda bunu sevgilinle paylaş. Onun sorunlarını da dinle ve çözüm üretmeye çalış. Kötü günlerdeki yakınlık sevgililer arasındaki bağı güçlendirir.

■ Kimsenin lafıyla dolduruşa gelme. Bu nedenle sevgilinin kalbini kırma. Hele hele ilişkini bir söz üzerine tüketme.

■ Birisi seni artık istemiyorsa, nedenini bile sorma. Kendini rezil etmenin alemi yok. Efendice gitmesini bil.

■ Başka insanlara da, sevgiline de “Hayır” demeyi bil. İstemediğin hiçbir şeyi yapma.

Haberin Devamı

■ Bir ilişkiyi kurmak zor, yıkmak kolaydır. İlişkin için sonuna kadar savaş.

2020 duyguların yılı olsun

Akılla, mantıkla çözemediğin çok şey vardır ama bir kez duygularına güvenebilirsen seni hiç yanıltmayacağını görürsün. Aşktaki kaybetmişliklerin, duygularının seni yanıltması olmayabilir, hemen hüküm verme. Bak mesela, özlemek, aşktandır.

Özlemekten korkma, beklemekten kork. Özlemin kavuşmayla diner, ama beklediğin kavuşma gerçekleşmezse özlem içini tüketir, yakar seni. Özlenenle ilgili bir şeydir bu, verdiği sözleri tutmazsa, gelmezse, kavuşma gecikirse özlem aşkı tüketen bir unsur haline gelir. Aşk için gözyaşı dökmeyi aptallık olarak görenlerin geçmişine bak. Hepsinde mutlaka yaralı bir aşk hikayesi vardır, hepsi o dönem gözyaşı dökmüştür.

Öyleyse onlar da aptal... Aşk aptal gibi görünme riskini göze almaktır zaten. Bu riski göze alamıyorsan hiç girme bu işe. Ve sana, ağladığın için aptal diyenlere “Asıl aptal sizsiniz, aşkımın büyüklüğünü göremediğiniz için” de. Aşık olduğun kişi, bu dünyada en anlaşamadığın kişi olabilir.

Haberin Devamı

Bunu garipseme. Aşk insanın kendisindeki eksiklikleri başkasında tamamlama arzusudur çünkü. Senin eksiklerini o tamamlayacaktır ve başta sen bunu çok yadırgayacaksındır. Çünkü eksikliklerin yüzüne vurulacak ve belki de bunlarla ilk kez yüzleşeceksindir.

Bu yüzleşmeyi çatışmadan tamamlarsan eğer, o anlaşamadığın kişinin senin için ne kadar değerli olduğunu anlayacaksındır. Sözün özü, aşk gereklidir, duygu gereklidir. Ve bu yıl senin için duygularının ağır bastığı bir yıl olsun. Çok sev, çok sevil, güzel yaşa... Hepinize duygu dolu mutlu bir yıl diliyorum...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder