Mehmet Coşkundeniz Yeni yılda yepyeni aşk
HABERİ PAYLAŞ

Yeni yılda yepyeni aşk

2018’i aşksız bitirenler ya da aşkı hiç yaşamayanlar... Var olan ilişkisi monotonlaşanlar ya da sorunlar nedeniyle işin içinden çıkamayanlar. Bu yazı hepinize...

Yeni yılda yeni aşkı bulduğunuzda da ilişkinizi güçlendirmek için de aynı şeyleri yapmalısınız. İşte 8 maddelik liste...

1. DÜRÜSTLÜKTEN VAZGEÇME

Hangi koşul altında olursa olsun dürüstlükten hiç vazgeçme. Dürüstlük bir ilişkinin temelidir. Yeni bir ilişkiye başlıyorsanız, temeli ne kadar sağlam atarsanız ilişkiniz de o kadar güçlü olacaktır. Var olan ilişkinizde sorun yaşıyorsanız bunun çözümü de bu sorunu dürüstçe açıklamaktan geçer.

Haberin Devamı

2. ACELE ETME

Özellikle yeni birisiyle tanışanlar bir an önce diğer aşamalara geçmek ister. Ama aşkta da sürat felakettir. Tadını çıkarın. Bu ilk anları bir daha yaşamayacaksınız. Üstelik birbirinizi tanımanız için de zamana ihtiyacınız var. İlişkisi olanların da daha dingin bir hayata geçmesi gerekiyor.

3. MESAJLARLA KONUŞMA

Yüz yüze iletişim her zaman daha iyidir. Özellikle sorunların konuşulmasında. Sevgiline bir mesaj atmadan önce iyi düşün. Senin o mesajı attığın anda hissettiklerini bir telefon ekranından anlaması mümkün değil. O yüzden ilişkinizi asla telefon ekranlarına hapsetmeyin. Bol bol buluşup konuşun.

4. ARKADAŞLARA KARIŞMA

Biriyle sevgili olmak, tüm zamanı onunla geçirmek demek değildir. Sosyalleşmek her ikinize de iyi gelir. Kendi arkadaşlarınıza, ailenize zaman ayırmayı unutmayın. Onlarla birlikte gezin, eğlenin. Tabii ki zamanınızın çoğu yine sevgilinize ait olacak ama tamamı değil!

5. KENDİNİ UNUTMA

İlişkinin başında sınırlarını belirlemelisiniz. Hassasiyetlerinizden vazgeçmemelisiniz. Sırf o istiyor diye yapmak istemediğiniz şeyleri yapmamalısınız. Çünkü o sizi kendi kişiliğinizle, hayat biçiminizle sevdi. Onun sizi sevme sebeplerini elinden almayın.

6. ESKİLERE TAKILMA

Herkesin geçmişinde tabii ki ilişkiler, aşklar var. Ama her aşk özel, her sevgili başka. Bu nedenle kimseyi kimseyle kıyaslamayın. “Acaba eski sevgilisini benden çok mu seviyordu?” diye düşünmeyin. Bu şüphe sizi boğar. Öyle olsa şu an onun hayatında yer almazdınız.

Haberin Devamı

7. SEKSTEN UTANMA

Bir ilişkinin, evliliğin en önemli unsuru seks. Çiftler genellikle seks konuşmaktan kaçınırlar. Oysa belki de en sık konuşulması gereken olaydır. İstekleriniz konusunda açık olun. Fantezilerinizi birbirinizle paylaşın. Seks hayatınız ne kadar tutkulu olursa ilişkiniz o kadar sağlam olur.

8. ŞÜPHE ETME

Bir ilişkinin en büyük düşmanı şüphedir. Sürekli aldatılma ya da terk edilme korkusuyla yaşayamazsınız. Geçmişinizden gelen korkuları yeni ilişkinize taşımayın. Sevgilinizin her hareketini kontrol etmek bir süre sonra sizi çok yorar. Akışına bırakın. Üstelik şüphe ettiğiniz kişiyle nasıl aşk yaşayabilirsiniz ki?

Zeynep Tandoğan’ın söyleyecekleri var

Fenerbahçe TV’nin eski sunucusu Zeynep Tandoğan’ın kendisine şiddet uygulayan sevgilisi Hazım Körmükçü’yü affedip yeniden ilişkiye başlaması ile ilgili geçen hafta bir yazı yazmış ve sormuştum:

“Bir kadın kendisini bu şekilde döven birini nasıl affedebilir? Bu dayağı nasıl sindirebilir?” Zeynep Tandoğan beni aradı ve kendi gerekçelerini anlattı. Yorumsuz aktarıyorum.

Haberin Devamı

■ Hazım özünde çok iyi bir insan. Yaptığı şeyden büyük pişmanlık duydu.

■ Öfke kontrolü için uzmanlardan yardım aldı. Artık eskisi gibi değil.

■ Benim oğlum ile Hazım’ın arası çok iyi. Kendi oğlu olsa bu kadar yakın olurlardı.

■ Bu ilişkiye iki yıl emek verdik. Bu yılları çöpe atmak yerine “Bir şans daha verelim” dedik.

■ Böyle olmasını ne ben ne de Hazım isterdi. Şimdi geçmişin üzerine sünger çekip yeni hayatımıza bakıyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder