Mehmet Coşkundeniz Yeniden başlasın, aşk ateşi yansın
HABERİ PAYLAŞ

Yeniden başlasın, aşk ateşi yansın

Berbat ama gerçekten berbat bir yıl geçiriyoruz. Tüm düzenimiz, yaşam biçimimiz, alışkanlıklarımız, kısacası her şeyimiz değişti. Ve bu değişimden ilişkilerimiz, evliliklerimiz de nasibini aldı. Yine de enseyi karartmayalım çünkü yeniden başlamak, aşk ateşini yeniden yakmak mümkün. İşte bunu hayata geçirmenin 10 yolu...

1. GEL KONUŞALIM ARTIK

İlişkinizin yeniden başlamaya ihtiyacı olduğunun farkındasın. Peki sevgilin ne düşünüyor? Belki de ona göre ortada bir sorun falan yok. Yeni bir başlangıç için ikinizin de ortak frekansta olması gerekir. Ona, neden böyle bir başlangıca ihtiyacın olduğunu anlatıp, seninle aynı yolda yürümeye ikna etmelisin.

Haberin Devamı

2. ANLIYORSUN DEĞİL Mİ?

Bu işte birlikte çalışacaksınız. Tam bir iş ortağı gibi. Yeni dönemde birbirinizin isteklerine ve önceliklerine saygı göstermelisiniz. İkiniz de kendiniz için önemli olan unsurları ortaya koymalı ve bir yol haritası çizmelisiniz.

3. UNUT GİTSİN GEÇMİŞİ

Madem yeniden başlayacaksınız o zaman geçmişe takılıp kalmayı bırakacaksınız. “Sen şöyle yaptın, ben böyle yaptım” diyerek zaten tartışmalı olan o zamanları tekrar tekrar masaya koymanın alemi yok. Siz artık konuştunuz ve birbirinizin ne istediğini biliyorsunuz.

4. KENDİME YENİ BİR BEN LAZIM

Bu yeni dönemde kendinize daha fazla boşluk ve alan yaratmalısınız. Her an her şeyi birlikte yapmak inanın bana bir süre sonra çok sıkıcı oluyor. Zaten bu pandemi döneminde ilişkilerimizin böyle çıkmaza girmesinin bir sebebi de mecburiyetten sürekli birlikte vakit geçirmemiz. Kendine daha fazla zaman ayır.

5. ÖPÜCEM DEDİM SANA

Aranızdaki sevgi bağını güçlendirmenin ve bunu birbirinize göstermenin en iyi yolu, dokunmak, sarılmak ve öpüşmektir. Aşk ateşini de yeniden bu davranışlarınız yakacaktır. Öpüşmek, şefkat ve bağlılık hormonu olan oksitosini harekete geçirir. Bu hormon aynı zamanda cinsel arzuyu da uyandırır. Zaten aşk tam da budur.

6. KAFA NEREYE BİZ ORAYA

Pandemi döneminde neredeyse hiçbir şey yapamadınız. Öyleyse önümüzdeki sene için planlar yapmaya başlayabilirsiniz. Yeni başlangıçta, yeni anılara ihtiyacınız var. Geleceğe odaklanmaya da ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Haberin Devamı

7. İLACIM DA ÇAREM DE SENSİN

Yeniden başladınız diye her şey güllük gülistanlık gitmeyecek. Zaman zaman tökezleyecek, tartışacak ve çıkmaz sokaklara gireceksiniz. Böyle durumlarda birinci kural geçerli. Yani oturup konuşacaksınız, iletişimi kesmeyeceksiniz. Birbirinizin ilişki danışmanı olacaksınız. İnanın bana konuşarak çözemeyeceğiniz sorun yok.

8. ARAMIZA YOLLAR YABANCI KOLLAR

Yeni dönemde aranıza hiç kimsenin girmesine izin vermeyin. Sizi, birbirinizden daha iyi tanıyan hiç kimse yoktur. Sorunun bir parçası sizseniz, çözümün de parçası olmalısınız. Başkaları ne kadar iyi niyetli olursa olsun, istediğiniz çözümü sunamaz.

9. BENZEMEZ KİMSE SANA

En son ne zaman sevgiline iltifat ettin? Ya da o sana? Hatırlamadığına eminim. üçüncü maddeyi hatırla, geçmişi bir kenara bırak ve artık ona iltifat et. Başarılarıyla övün, motive et.

10. BEN DE YOLUMA GİDERİM

Yaşadığınız birliktelik, kendi hayallerinizden ve hedeflerinizden vazgeçmek anlamına gelmiyor. Sırf sevgilin için bunlardan vazgeçersen mutsuz olursun. Ne sen vazgeç, ne de ondan vazgeçmesini iste. Siz ayrı ayrı, birey olarak ilişkinin iki eşit parçasısınız. Kimse, kimsenin hayatını yaşamaya zorlanamaz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder