Mehmet Coşkundeniz Yine mi son maça kalacağız?
HABERİ PAYLAŞ

Yine mi son maça kalacağız?

Fenerbahçe’nin garip bir laneti vardır. Futbolda, voleybolda, basketbolda son maçları bir türlü oynayamaz. Kaybeder ya da berabere kalır, şampiyonluk gider. Efsanevi İngiliz futbolcu Gary Lineker’in meşhur “Futbol, 11’er kişilik iki takımın oynadığı ve sonunda Almanya’nın kazandığı bir oyundur” tanımı Fenerbahçe taraftarları için “Türkiye’de futbol 11’er kişilik iki takımın oynadığı ve son maçta Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kaybettiği bir oyundur” şekline dönüşmüş durumda. 2005-2006 sezonunda Denizlispor ile 1-1 biten ligin son maçı şampiyonluğun Galatasaray’a gitmesine neden olmuştu.

Haberin Devamı

2009-2010 sezonunda Kadıköy’de Trabzonspor ile oynanan son maç 1-1 bitmiş, şampiyon Bursaspor olmuştu. 2011-2012 sezonunda Galatasaray ile oynanan play-off son maçı 0-0 bitmiş, Sarı-Kırmızılılar şampiyonluk kupasını almıştı. 2020-2021 sezonunda Kadıköy’de Sivas ile adeta final maçına çıkan Fener, 2-1 kaybetmiş, şampiyonluğu Beşiktaş’a teslim etmişti. Basketbol ve voleybola girersek, bu sayfanın tamamı o hazin maçların öyküleriyle dolar. O yüzden futbolla devam edelim. Şimdi zirvede işler kızıştı ya, defterler çıkarıldı, maç maç, puan puan, gol gol hesaplar yapılıyor ya, siz bunların hepsini boşverin.

İNANMAK GEREKİYOR

Her Fenerli’nin aklında tek soru var: Şampiyonluk yine mi son maça kalacak? Evet öyle görünüyor, ne kadar hesap yapılırsa yapılsın olayın sonu gelip Galatasaray- Fenerbahçe maçına dayanıyor. Fenerbahçe taraftarlarının aklında ikinci bir soru daha var: Yine mi şampiyonluğu kaybedeceğiz? Lanet bir kez daha kendini gösterecek mi acaba? Bunu engellemenin yolu var elbette.

Geçmişteki son maç travmalarını düşünmeden, bu sezon kazanılan, kaybedilen hiçbir maçı akla getirmeden, sezon sonu kalır mıyım gider miyim diye kaygıya düşmeden çıkıp kora kor mücadele vermek. Bu sezon hiç derbi kazanamamışsın, düşme hattındaki takımlara sürüyle puan vermişsin, unut bunları. Bir derbi kazan, şampiyon ol, bu kadar basit. Kazanmanın formülü ‘kazanmaya inanmak’tan geçiyor. Taraftarıyla, oyuncusuyla, teknik heyetiyle, yöneticisiyle, Fenerbahçe’nin her unsuru inanmak zorunda. Ancak o zaman bu lanet def edilir, şampiyonluk da gelir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder